Turkse journalist ontslagen naar aanleiding van aanslag Nice

0
13

kahriman images

Istanbul- De aanslag in de Franse stad Nice heeft in Turkije tot het ontslag van de journalist Ali Kahriman geleid.

Kahriman ontkende via Twitter dat het een aanslag betrof in Nice. In plaats daarvan was de dood van 84 mensen volgens hem het gevolg van weigerende remmen aan boord van de vrachtwagen die op de menigte inreed.

Kahriman vond het nodig een smiley bij zijn tweet te plaatsen. Mede daardoor kreeg hij een golf van kritiek over zich heen op de sociale media. Hij verwijderde vervolgens het bericht en deactiveerde zijn Twitteraccount.

Daarmee kon hij echter niet voorkomen dat het staatspersbureau Anadolu, waar hij zo nu en dan voor werkte, bekendmaakte niet langer van zijn diensten gebruik te zullen maken. In een verklaring stelde Anadolu dat Kahriman was ontslagen wegens het versturen van ‘een onverantwoordelijk bericht’

Istanbul/Peter Edel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here