[UPDATE] Turkije leverde aanslagpleger Brussel uit aan België

0
11

ibraTurkije heeft een van de plegers van de terreuraanslagen in Brussel in juni aangehouden en uitgezet naar België. De Belgische autoriteiten zouden hem daar vrijgelaten hebben ‘ondanks de Turkse waarschuwingen’. Dat heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan vandaag gezegd meldt RTL Nieuws.

UPDATE: Persbureau AP heeft dit bericht deels ingetrokken, de aanslagpleger is volgens Erdogan uitgezet naar Nederland

Het zou gaan om Ibrahim El Bakraoui(foto rechts) die zou zijn aangehouden in de stad Gaziantep op de grens van Turije met Syrië. Hij werd uitgezet naar België en Turkije stelde de Belgische autoriteiten daarvan op 14 juli op de hoogte aldus nieuwsdienst AP. Ibrahim El Bakraoui zou zichzelf hebben opgeblazen op Brussels Airport. Zij broer Khalid(foto links) in het metrostation Maalbeek.

“Ondanks onze waarschwuwing dat het hier om een man ging die zich wilde aansluiten bij de terroristen, kon België geen bewijs vinden dat de man banden had met terrorisme”, zegt Erdogan en werd hij vrijgelaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here