Onafhankelijk verkiezingskandidaat na mysterieuze verdwijning weer terecht

0
1

Halil fft107_mf4708817

Istanbul – Vreemd geval. Toen de 41-jarige onafhankelijke verkiezingskandidaat Halil Ibrahim Gögüs op 30 mei op weg ging om campagne te voeren in het Karaköprü district van de provincie Sanliurfa, leek hij plotseling van de aardbodem te zijn verdwenen.

Na een tip van een voorbijganger vonden veiligheidsdiensten Gögüs vier dagen later in de naburige provincie Gaziantep. Hij was geslagen en had handboeien om. Gögüs werd naar een ziekenhuis gebracht, waar zijn toestand stabiel bleek te zijn. Volgens zeggen had hij geen idee wat hem was overkomen.

De politie begon een onderzoek, hield zes personen aan, maar liet die na verhoor weer gaan.

De plaatselijke gouverneur zei dat Gögüs niet uit Sanliurfa komt is en daar ook niet veel contacten heeft. Hij zou ingeschreven staan in de provincie Adiyaman, terwijl zijn familie momenteel in de westelijk gelegen stad Izmir woont.

Gögüs woonde zelf eerder in Japan, waar hij als toeristengids werkte. Hij haalde de Turkse media toen een Japans echtpaar op uitnodiging van hem naar Turkije kwam en daar besloot een school te bouwen.

Istanbul/Peter Edel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here