Ruzie over wc-brillen Update

4
42

gouden pot index

President Erdogan heeft ruzie met oppositieleider Kilicdaroglu over de wc-brillen in het presidentieel paleis. Volgens Kilicdaroglu zijn die van goud en Erdogan ontkent dat. ‘Eyyyy, Kilicdaroglu, wanneer heb je de toiletten in het paleis bezocht? Heb je ze schoongemaakt en zo geconstateerd dat de wc-brillen van goud zijn’, zei Erdogan.

Tijdens een interview op het Tv-kanaal CNN Türk antwoordde Kilicdaroglu: ‘Ik kus de schoonmakers van toiletten, die hard werken voor hun kinderen. Dat is antwoord genoeg.’

Erdogan riep Kilicdaroglu eerder op om met zijn eigen ogen komen te zien of er gouden wc-brillen in het presidentieel paleis zijn. De leider van de oppositievoerende Republikeinse Volkspartij (CHP) sloeg dat aanbod af: ‘Ik heb niets te zoek in dat paleis, laat staan gouden wc-brillen. Misschien heeft hij zelfs gouden wc-potten, wie weet. Ik ken Erdogans interesse in goud, dollars en corruptie. Vicepremier Arinc mag de geldverspillende toiletten inspecteren in dat illegale paleis.

Eerder verschenen berichten dat de wc-brillen in het presidentieel paleis veel hebben gekost, maar niet dat ze van goud zijn. Ondertussen wordt de verkiezingsperiode in Turkije zo een grote klucht.

Update: Erdogan heeft Kilicdaroglu aangeklaagd in verband met de wc-brillenkwestie.

Istanbul/Peter Edel

4 REACTIES

 1. Kilicdaroglu wordt steeds meer ongeloofwaardiger, wat een eikel van en ventje zeg! Tachtig procent van al wat hij roept is verzinsel, kwats en leugen. Mag blij zijn als hij oprot uit de politiek. CHP zal het vele malen beter doen zonder die kwatskut!

 2. Ik denk dat Kilicdaroglu toch wel wat spijt zal hebben van zijn beschuldiging.
  Uit zijn antwoord aan Erdogan blijkt wel dat hij eigenlijk zelf ook wel weet dat hij onzin praat. Immers, als hij zeker zou weten dat de wc-brillen van goud zouden zijn, dan zou hij toch direct naar het paleis zijn gerend om op Erdogan’s WC een selfie samen met de gouden wc-bril te maken om die op zijn facebook account te zetten?
  Het zou de beste stunt zijn om Erdogan voor schut te zetten.
  Nu heeft ie zichzelf voor schut gezet.
  .
  Wat is dat nou voor een antwoord:
  ‘Ik kus de schoonmakers van toiletten…’
  Dat werd je toch helemaal niet gevraagd wie jij kust? De vraag was of je de gouden wc-brillen met eigen ogen hebt gezien.
  Er omheen lullen kan die wel die Kilicdaroglu.

  • Het is gewoon een manier om Erdogan negatief in het nieuws te brengen met de hoop om zodoende meer stemmen voor de CHP te verkrijgen. Hij weet donders goed dat ie niet van Erdogan kan winnen en zodoende begint hij met stront te gooien. Zielig ventje..

  • Kom op kerel, niet zo beschermerig zijn voor Erdo. Die redt zichzelf en zijn clan echt wel. Eetst maar zien wat de uitslag wordt. Alle retoriek past bij de verkiezing. Ik hoop dat het een uitslag wordt waarbij iedereen kn Turkije zich goed bij kan voelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here