Wielrenner Mark Cavendish vindt Erdogans toespraak te lang duren

14
11

eoeoeo

Istanbul – Afgelopen week werd de wielerronde van Turkije verreden. Vandaag was de laatste dag, in Istanbul. Met de finish nabij de Blauwe Moskee. De winnaar, Kristijan Durasek uit Kroatië, kreeg zijn medaille omgehangen door president Erdogan.

Wielrennen is een zware sport. Daarom worden ceremonies op het podium altijd kort gehouden, zodat de renners snel weg kunnen om afgemasseerd te worden en dergelijke.

Erdogan, die vorige week zelf nog een stukje fietste en het daarbij klaar wist te spelen om niet vallen, heeft weinig kaas gegeten van wielrennen. Valt hem niet kwalijk te nemen, want de wielersport staat nu eenmaal nog in de kinderschoenen in Turkije. Voetballen gaat Turken aanmerkelijk beter af.

Erdogan greep de gelegenheid aan om een uitgebreide toespraak te houden, terwijl van de wielrenners verwacht werd dat ze daarop bleven wachten. De Britse renner Mark Cavendish, die als beste sprinter de groene trui won, vond het na verloop van tijd lang genoeg geduurd hebben en maakte aanstalten om te vertrekken.

Een van Erdogans veiligheidsfunctionarissen weerhield Cavendish daar echter van, door hem bij de arm te pakken en naar het podium terug te trekken. Het incident kreeg op de sociale media royaal de aandacht.

Peter Edel/Istanbul

14 REACTIES

  • Deze kwam ik op Twitter tegen: ‘Mark Cavendish could only endure Erdo?an’s speech for 10 minutes but we have been enduring this for 13 years.’ Cavendish twitterde zelf dat hij geen politicus is, dat hij Turkije een geweldig land vindt en de Turken erg gastvrij.

 1. Uitgebreide toespraak. Wat kunnen ze toch overdrijven zeg. Zet er even bij Peter hoeveel minuten dan? ” klaar wist te spelen om niet te vallen” hoezo waren jullie blij geweest als hij was gevallen. Wat een onnozele opmerking..

  • Voor mij duurde het al te lang, dus kan ik me voorstellen dat een wielrenner die net allerlei heuvels in Istanbul getrotseerd heeft er nog eerder genoeg van kreeg. Verder was op de TV uitgebreid te zien hoeveel moeite Erdogan had om op gang te komen toen hij een stukje fietste. Stuurvast was anders. Maar o.k., hij probeert het gebruik van de fiets in Turkije te promoten en daar kan ik dan wel weer respect voor opbrengen.

   • Gelukkig kan jijzelf wel erg goed fietsen toch? Je wordt dan weliswaar regelmatig bijna dood gereden en durft daarover op deze website nog te klagen ook, maar voor de rest ben jij een rasechte wielrenner, toch?
    .
    Erdogan werd tijdens zijn ritje in Istanbul tenminste niet voor zijn flikker gereden, dat kan jij niet zeggen Edel.

    • En jij een rasechte querulant, toch?

     Kijk naar deze video en oordeel zelf hoeveel moeite RTE had om op gang te komen.

     https://www.youtube.com/watch?v=UrOrcXuttRw

     Overigens herhaal ik nog maar eens dat ik het goed vind dat hij poogt om meer landgenoten van de fiets gebruik te laten maken. Als hij automobisten op het hart zou drukken om meer respect te hebben voor fietsers was het nog mooier.

 2. Erdogan kan niet fietsen maar wel graaien , liegen , machtsmisbruiken, en propaganda maken over de rug van westerse sportlieden.. de vallende dictator!

 3. Dagelijks neem ik een bak koffie en laat me weer grijnzen door klaagzang van Stratenmaker. Uiteraard een waarschijnlijk te adipeut pubertje geweest en verwend als de pest. Maar wel vermakelijk voor hier op de site.
  En jij Peter respect hoor… vooral voor de reacties. Erg vriendelijk nog steeds. Andersom is de beschaving ver te zoeken. Maar dat past bij de attitude van dit heerschap. Kortom “Ik geniet” en blijf het volgen en van commentaar voorzien.

  • Dat Stratenmaker niet verder meer komt dat het vergelijken van de fietskwaliteiten van Erdogan en die van mij, vind ik veelzeggend.

  • Bewonderingswaardige actie van Cavendish en veel zeggende foto .. Het zou mij niet verbazen als die straathoer word gesponsord door de AK kliek.. en verwend is hij echt niet denk ik eerder geestelijk mishandeld!

    • Als ik maar een beetje de humor had kunnen inzien van deze gevaarlijk listige cult figuren met hun kudde schapen had ik hem gespaard , maar jullie mogen hem uit sociale bewogenheid uiteraard sparen , het stumpertje 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here