Turkse regering laat archiefstukken vernietigen

2
6

archiefISTANBUL/Peter Edel – Een aantal peilingen over de verkiezingen in Turkije op 7 juni wijzen op verlies voor de regerende Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (AKP). Sommige peilingen suggereren zelfs dat de AKP niet de vereiste 276 zetels in het parlement gaat halen die nodig zijn om zelfstandig te kunnen regeren, waardoor de partij tot een coalitie gedwongen zou worden. In die situatie zal de AKP kwetsbaarder worden voor beschuldigingen over corruptie, zoals die met name in december 2013 onthuld werden.

Turkse opiniepeilers hebben niet de meest betrouwbare reputatie, maar de AKP lijkt het zekere voor het onzekere te nemen. Dat blijkt in ieder geval uit een bericht dat verscheen in Milliyet. Volgens deze Turkse krant is de AKP begonnen met het vernietigen van archiefstukken uit de dertien jaar waarin zij aan het roer stond in Ankara. Documenten gaan de shredder in en harddisks worden leeggehaald, stelt Milliyet.

Onder het vernietigde materiaal zouden zich archiefstukken bevinden van de politie, de gendarme, de overheidsinstantie voor telecommunicatie TIB, de raad voor wetenschappelijk en technologisch onderzoek TÜBITAK, de onderzoekscommissie voor financiële misdaad MASAK, de commissie voor kapitaalmarkten SPK en de bankautoriteit BDDK.

2 REACTIES

 1. Ja hoor, tuurlijk.
  En de verslaggever van de Milliyet stond erbij en filmde het op zijn smartphone, toch?
  .
  Of verzon hij het toch gewoon achter zijn bureau?
  .
  Weer een artikel met hoog ‘Edel’-gehalte:
  ‘sommige peilingen suggereren…’
  ‘De AKP LIJKT iets te doen…’
  ‘…stelt Milliyet’
  ‘…zouden zich archiefstukken bevinden…’
  .
  * Doet de AKP het wel of niet?
  * Vraag aan Milliyet: is het wel of niet zo, en graag bewijzen aanvoeren als je iets ‘stelt’.
  * Bevinden zich er nou wel of geen archiefstukken tussen?
  .
  Breng nou eens alleen nieuws als het ook echt nieuws is.

 2. Zal ik iets zeggen over jullie .
  Jullie zijn stel lomperts zonder bewijs op tafel te leggen stel leugenaars .dit is nou media .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here