Meeste verwijderverzoeken voor Twitterberichten uit Turkije

5
1

twitrBijna 60 procent van de verwijderverzoeken die Twitter in de tweede helft van 2014 van rechtbanken en overheden kreeg, zijn van Turkije afkomstig. Dat blijkt uit het transparantierapport over juli tot en met december 2014 dat Twitter heeft gepubliceerd schrijft NU.nl. Na Turkije deden Rusland en Duitsland de meeste verzoeken.

Twitter heeft zowel Turkse als Russische verzoeken in sommige gevallen in de rechtbank aangevochten, wanneer het dacht dat de vrijheid van meningsuiting in het gedrang kwam. In Turkije had het sociale netwerk daar maar in zoā€™n vijf procent van de gevallen succes bij.

Volgens de nieuwssite is 50 procent van het grote aantal verzoeken van Turkije, door Twitter ingewilligd.(Lees verder op NU.nl)

5 REACTIES

  • Een goed voorbeeld inderdaad van Tayo Erdohain en zijn AKP kudde hoe men een land kan omtoveren naar een dictatuur, autoritaire regime. Zou Mark Rutte ook moeten doen toch???

   • Fadime..Laat eerst je hersens wat langer werken voordat klakkeloos onzin schrijft.
    Hoe je Turkije omschrijft was voor 2002, dankzij seculiere partijen als CHP en de bekende legerhufters van ATASCHURK!

   • AKP kudde inderdaad , die denken zich te verheven als ze alleen al naar die gladjanus kijken. Echt wat een walgelijk volk. En die Maho(ol) staat ergens vooraan tussen die schapen koeien te zwaaien met de vlag van Ataturk .. weet niet waar die mee bezig is ..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here