Turks tukkie [FOTO’S]

0
18

[Door Peter Edel/Istanbul] – Veel landen rond de Middellandse Zee kennen het gebruik om in de vroege middaguren een slaapje te doen. Hoge temperaturen hebben daar veel mee te maken, maar niet alles, want het is ook cultuurbepaald.

Uit onderzoek blijkt dat de ‘siësta’ goed is voor de gezondheid. Het zou de kans op sterven aan hartziekten met 37 procent verlagen en de mens zelfs slimmer maken.

In tegenstelling tot buurland Griekenland, waar in de vroege middag velen het bed induiken en de winkels gesloten zijn, kent Turkije geen siësta. Althans niet officieel, want in de praktijk grijpen veel Turken iedere kans om een tukkie te doen, vooral als de dag op zijn heetst is. In het park, in de auto, in de bus, op het werk, waar dan ook.

Soms zegt het beeld meer dan het woord. Daarom deze keer een artikel in de vorm van een serie foto’s over het middagslaapje in Turkije. En bij deze nieuwjaarspecial horen natuurlijk de beste wensen voor 2015.

turks tukkie 3

turks tukkie 5

turks tukkie 7

turks tukkie 8

turks tukkie 10

turks tukkie 11

turks tukkie 12

turks tukkie 15

turks tukkie 17

turks tukkie 18

turks tukkie 19

turks tukkie 21

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here