VVD en CDA: geldstroom naar Turkije stop zetten

1

eurootjesDe Europese Unie moet na de arrestaties van Turkse journalisten de financiële steun aan Turkije opschorten of beperken. Dat vinden Pieter Omtzigt (CDA) en Mark Verheijen (VVD), meldt het ANP. Zij zeggen dat minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) in Brussel moest pleiten voor het opschorten of beperken van de steun aan Turkije. De directe aanleiding hiervoor is de arrestatie van Turkse journalisten dit weekend.

Turkije ontvangt als kandidaat-lid van de Europese Unie meer dan zeshonderd miljoen euro per jaar. De arrestaties door de Turkse politie laten volgens Omtzigt en Verheijen zien dat het de verkeerde kant opgaat en vinden dat het tijd is om de geldstroom stop te zetten of in ieder geval te beperken.

1 REACTIE

  1. Cda de Nederlandse variant van de Akp. Laat ze maar nog meer ooorlogen steunen en daarna vrede roepen. Vvd ook natuurlijk. Neo fascisten allemaal. Gelijkheid of de dood! Zowiezo gaat er een wereldwijde conflict uitbreken. We zijn gedoemd allemaal mensheid zal het nooit leren. Fijne kerst!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here