Dode bij ongeluk heteluchtballon Turkije

2

ballon2
Een Chinese toerist is woensdag om het leven gekomen doordat een heteluchtballon neerstortte in de Turkse vakantieregio Cappadocië. Negen anderen raakten gewond toen het vaartuig door een harde windstoot een onbedoelde harde landing maakte, aldus Turkse media.

Ballonvaarten boven de grillige natuur in Cappadocië zijn zeer populair. Af en toe gaat daar ook wat bij mis. In 2013 kwamen drie Brazilianen om doordat twee ballonnen met elkaar in botsing kwamen. Een Britse toerist overleed door een balloncrash in 2009.© Novum Nieuws

2 REACTIES

  1. Ik reed daar langs met een toeristenbus. Windstil, rook van fabrieken ging vertikaal omhoog. Volgens onze reisleider zitten er tusse tientallen ballonen een aantal die iets ruimere richtlijnen dan geadviseerd hantereñ. Zoals leeftijd ballon, gewicht enz.

    • Beste tigchelaar,
      De windsnelheid neemt met de hoogte toe. De sterkte van de toename is afhankelijk van de ruwheid van het terrein en de stabiliteit van de atmosfeer.
      Dat het windstil is op het vlakte wil niets zeggen over de aanwezige windsnelheid op vaarhoogte van de betreffende ballon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here