Bomaanval IS op Kobani vanuit Turkije?

0
7

kobaneDe terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft zaterdag in de Syrische grensstad Kobani drie bomaanslagen gepleegd. Mogelijk kwam de aanval vanuit Turkije meldt Elsevier.nl. Volgens de nieuwssite is de terrorist die een bomauto liet ontploffen schijnbaar met deze auto vanuit Turkije naar Syrië gereden en heeft zich vlakbij de grens opgeblazen.

De Syrische minister van Buitenlandse Zaken Walid al Moualam is van mening dat het zou helpen als Turkije strengere grenscontroles zou invoeren. “Anders zijn de acties die moeten resulteren in de eliminatie van IS vruchteloos. De 900 kilometer lange Syrisch-Turkse grens is een belangrijke aanvoerroute van jihadisten die naar Syrië komen om met IS mee te vechten” zei hij tegen Al Jazeera.(Bron/Lees verder: Elsevier.nl)

UPDATE: Turkse regering ontkent IS-aanval vanaf Turks grondgebied.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here