[UPDATE] Turkije beticht Nederland van racisme

5

mesutTurkije stelt de “agressieve en racistische” benadering van de Turkse gemeenschap in Nederland aan de kaak. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Ankara schrijft in een verklaring over “racistische aanvallen, die onverenigbaar zijn met de historische banden met Nederland”. Dat meldt de NOS.

Turkije valt onder meer over een kritisch rapport over Turkse organisaties in Nederland. In dat rapport werd gesteld dat organisaties als Milli Görüs de integratie van Turken tegenwerken en dat de invloed van Ankara op de organisaties “onverminderd groot” is.

Turkije dringt er in de verklaring op aan dat Nederland een einde maakt “aan initiatieven en verklaringen die schadelijk kunnen zijn voor de bilaterale verhoudingen”.

UPDATE 27 nov: Turkije heeft geen kritiek op de Nederlandse overheid of politiek. Dat heeft minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken woensdagavond te horen gekregen in een telefoongesprek met zijn Turkse collega Mevlüt Çavusoglu.(FOTO).

5 REACTIES

 1. En hoe reageren Nederlandse politici?
  ‘In Turkije zitten de meeste journalisten ter wereld gevangen en er is censuur op internet bladibladibla (de bekende zaken zeg maar)…’
  ‘… en dus mag Turkije Nederland niet beschuldigen van misstanden, zoals discriminatie of agressieve benadering van de Turkse minderheid in Nederland’
  .
  Nou, dat is dan voor het eerst de omgekeerde wereld.
  Voorheen was het Turkije die zei dat Nederland eerst maar eens orde op zaken moest stellen in eigen land en binnen de EU alvorens kritiek te hebben op Turkse zaken.
  .
  Alleen werd het Turkse weerwoord toen wel weggewoven met het argument ‘het feit dat alles in Nederland niet perfect is, is nog geen vrijbrief voor Turkije om maar wat raak te rommelen in Turkije en geen kritiek van buitenaf te dulden’.
  .
  Tijd dus om in de laatste stelling de landennamen om te draaien:
  ‘het feit dat alles in Turkije niet perfect is, is nog geen vrijbrief voor Nederland om maar wat raak te rommelen in Nederland en geen kritiek van buitenaf te dulden’.
  .
  Gelijke monniken, gelijke kappen nietwaar?
  Of zijn nu ineens niet alle monniken meer even gelijk?

  • Voor de goed orde jongeman … De journalisten zitten nog steeds vast en indien mensen zoals jij en je maatjes zich continue afzetten tegen de NLers en wel gebruik maken van de sociale voorzieningen heb je geen poot om opmte staan Trouwens de meerderheid van de Turkse NLer heeft ook genoeg van de potentaten uit TR. Als er al racisme zou bestaan zou ik maar eerst in eigen keuken kijken.

   • Laat die journalisten maar lekker zitten waar ze thuis horen en het liefst zo lang mogelijk. Ze mogen daar schrijven wat ze willen, ik heb er totaal geen moeite mee. Overige landen incl. NL moeten zich maar druk maken om hun eigen gebrekkigheden en niet bemoeien met zaken in TR die hun geen moer aangaat. Het zijn niet hun onderdanen.

   • Heer Sam,
    .
    Dat er journalisten vast zitten in Turkije is een geheel Turkse interne aangelegenheid waar buitenlanders zoals jij je niet mee hebben te bemoeien.
    Net zoals Turkije zich blijkbaar niet mag bemoeien met interne Nederlandse kwesties.
    Gelijke monniken, gelijke kappen dus.
    .
    Moet ik misschien deze uitdrukking even uitleggen, want je reactie op mijn eerste betoog lijkt erop te wijzen dat je hem niet begrijpt (zoals je zoveel niet begrijpt).
    Aangezien je begint te vertellen dat er nog altijd veel journalisten vast zitten in Turkije… dat hoef je ons niet te vertellen, dat zei ik dus ook al. Ik zei ook niet dat het niet waar was, ik zei alleen dat je je er niet mee mag bemoeien. En toch doe je het.
    .
    Misschien moet je met jou inderdaad wel alleen in simpele one-liners communiceren, omdat het anders te moeilijk voor je word?
    .
    Verder zou ik je nog willen zeggen dat jij wel een toontje lager mag zingen, want die sociale voorzieningen in NL waar jij het over hebt, daar heb ik in mijn leven al vele malen meer dan jij aan meebetaald en heb er nog nooit 1 cent van geprofiteerd. Alleen linkse rakkers als jij maken zich druk om hun voorzieningenpotje, omdat ze er als uitkeringstrekkers afhankelijk van zijn.
    .
    Tot slot wil ik je erop wijzen dat ruim 80% van de in Nederland woonachtige Turkse stemgerechtigden op de AKP stemt en achter Erdogan en kornuiten staat. Check dus eerst je feiten voor je zomaar weer wat uitkraamt op dit forum.
    .
    Jongeman…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here