Amnesty: vluchtelingendrama in Turkije

3
3

vluchtSyrieDe stroom van Syrische vluchtelingen naar Turkije heeft volgens Amnesty International geleid tot een enorme crisissituatie. In het grensgebied zijn vluchtelingen gedwongen terug te keren en hebben grenswachten zeker zeventien vluchtelingen doodgeschoten, schrijft de mensenrechtenorganisatie in een rapport.

Volgens Amnesty heeft Turkije grote problemen om honderdduizenden vluchtelingen te voorzien van de meeste basale behoeften. Dat heeft tot gevolg dat veel van hen in de steek zijn gelaten en nu moeten leven in armoede.

urkije kwam vooral in september zwaar in de problemen. Een enorme vluchtelingenstroom trok naar de grens om asiel aan te vragen. In drie dagen tijd kwamen 130.000 mensen de grens over. “Dat is meer dan in drie jaar tijd in de hele Europese Unie”, aldus Amnesty. Lees verder bij de NOS.

3 REACTIES

 1. Indedaad ‘in de steek gelaten’ door de rijke landen. De totale bijdrage vanuit de rijkere landen is tot nu toe 28 procent van door VN gereserveerde 497 miljoen Dollar. Ruim 2 miljoen vluchtelingen opvangen is niet eenvoudig er hangt een flinke kostenplaatje aan vast en tevens een hele organisatie. Het gebied waar ze opgevangen worden is achter gebleven op ontwikkelingen dus is het lastig om snel naar wens in te richten. In principe is Turkije niet verplicht tot het toe laten van vluchtelingen het is volledig op vrijwillige basis. De rijkere landen zouden zich ook meer kunnen inzetten in plaats van alleen maar kritiek te uiten. Als in één van deze landen evenveel vluchtelingen zouden komen, dan zou er geheid chaos uitbreken.

  • Oh, dus dat is volgens jou puur en alleen de schuld van de AKilsizlar?
   En wat had jou partij de CHP precies voor strategie voor ogen gehad dan?
   Heeft de CHP überhaupt wel eens ergens een gedegen strategie voor? Voor zover mij bekend heeft jouw partij, de CHP zich de afgelopen 12 jaar vooral gespecialiseerd in het ‘overaal tegen zijn’.
   .
   En als ik jou zo beluister, dan treft de rest van de wereld geen enkele blaam?
   .
   Wat moeten we nu precies van jou denken?
   Mij bekruipt het gevoel dat jij er zo eentje bent die, ongeacht het onderwerp, bij voorbaat al de AKilsizlar de schuld geeft.
   Wat vind je zelf van deze houding eigenlijk? Gaan we hier verder mee komen? Denk je dat er ook maar 1 weldenkende stemgerechtigde is in Turkije die iemand die zo redeneert als jij ook maar een beetje serieus neemt?
   .
   Je gedrag is er de oorzaak van, dat jij (en de rest van je Capulcu soortgenoten) de rest van je leven in de oppositiebanken zal moeten blijven zitten.
   Je straalt negativiteit uit en hebt nog niet het flauwste benul voor een alternatieve aanpak van de situatie.
   .
   If you don’t wanna be a part of the solution, you’re part of the problem…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here