Jihadisten gaan per cruise naar Turkije

1

cruiseEuropeanen die willen vechten in Syrië of Irak hebben een nieuwe manier gevonden om die landen te bereiken. Jihadisten gaan per cruise naar Turkije en steken daar de grens over met Syrië. Dat schrijft Elsevier. ‘Omdat ze weten dat luchthavens scherp in de gaten worden gehouden, gebruiken ze cruiseschepen om naar de gebieden te komen’ aldus het blad.

Secretaris-generaal van Interpol Ronald Noble zegt tegenover persbureau AP dat er aanwijzingen zijn dat vooral Europese jihadisten met cruises meereizen naar de Turkse kustplaats Izmit en andere plaatsten in Turkije. Het is een vrij nieuw verschijnsel, dat zich pas de laatste drie maanden voordoet.

1 REACTIE

  1. Overboord gooien die mafkezen!

    De Europese landen waaruit deze gasten vertrekken houden jihadisten in de gaten dus weten ze alvorens het vertrek wat ze van plan zijn. Indien ze niet tegen gehouden worden is het een pure nalatigheid van deze landen…Europese landen doen er geen moeite voor om het te voorkomen..schandalig!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here