Turkse aanklagers laten corruptie zaak vallen

7

JustitieTurkse aanklagers laten de aanklacht tegen tientallen hoge functionarissen vallen. Het gaat om een grootschalig corruptieonderzoek waarbij 53 mensen verdacht waren, onder wie ministerszonen, politiecommandanten en zakenlui. Dat meldt de NOS vandaag.

Alle verdachten zijn gelieerd aan de AK-partij van president Erdogan. Drie ministers zijn in verband met het corruptieschandaal afgetreden. De verdachten zouden onder meer steekpenningen hebben aangenomen bij bouwprojecten en hebben meegedaan aan illegale handel met Iran.

De huidige aanklagers laten de zaak vallen omdat volgens hen het bewijsmateriaal niet op de juiste manier is verkregen. Ook zeggen ze dat er geen duidelijk bewijs is dat er een misdrijf is begaan en dat er geen criminele bende is ontdekt die verantwoordelijk zou zijn voor de corruptie.(Bron: NOS.nl)

7 REACTIES

 1. Mooi zo! Indien er geen duidelijk bewijs is dan is het ook zeer normaal dat het afgeblazen wordt. Dat is hier in Nederland toch ook zo.

  Nieuws:
  Los van dit artikel binnenkort wordt er een film uitgebracht gebaseerd op wat zich de laatste jaren in Turkije heeft afgespeeld : KOD ADI K.O.Z.
  Veel besproken onderwerpen op deze site komen aan bod in dit film.
  Voor mensen die vaak actief zijn op deze site is het aangeraden om de film te bekijken. Ondanks dat het film nog niet verschenen is wens ik een ieder ook mensen die ik niet erg mag alvast veel kijk plezier.

 2. Maho, je hebt het bericht niet goed gelezen. Er staat: ‘De huidige aanklagers laten de zaak vallen omdat volgens hen het bewijsmateriaal niet op de juiste manier is verkregen.’
  Maar dat is iets anders dan dat er geen bewijs zou zijn. Wanneer ik in Nederland zonder toestemming een telefoongesprek aftap waarin ik hoor dat jij je zoon maant om bijtijds miljoenen euro’s weg te sluizen – dan is dat een onrechtmatig verkregen bewijs. Maar dat baba en oglu zich wel degelijk schuldig maken aan corruptie en machtsmisbruik moge duidelijk zijn. Erdogan heeft z’n mond vol van allah korusun, maar hij weet wel beter. Het is devlet korusun.

  • Ook zeggen ze dat er GEEN DUIDELIJK BEWIJS IS dat er een misdrijf is begaan en dat er geen criminele bende is ontdekt die verantwoordelijk zou zijn voor de corruptie.

   Onrechtmatig verkregen bewijs valt ook hieronder vriend Kees.

   Lees nog maar eens mijn reactie.

   • Onvoorstelbaar dat je zoveel vertrouwen in de politiek en haar macht hebt. Of het nu links, rechts, Turks, Nederlands, USA, ISR, RUS of wat dan ook is beste … Er is maar één ding dat telt en dat is zelf nadenken en niet de massa achterna hobbelen. Politiek stinkt! En de kinderen van de politieke leiders varen er wel bij. Laat je toch niet in de luren leggen man.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here