Amerikaanse gevechtsvliegtuigen mogen Turkse bases gebruiken

3
11

gevechtsvliegtuigAmerikaanse gevechtsvliegtuigen mogen Turkse vliegbases gebruiken in de strijd tegen terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Dat zegt de Amerikaanse veiligheidsadviseur Susan Rice. Ankara zou verder toestemming hebben gegeven om 4.000 Syrische rebellen te trainen in Turkije. De Syriërs worden wel van tevoren gescreend door de Turkse inlichtingendiensten meldt de NOS.

Volgens de zender had de Amerikaanse regering al langer druk uitgeoefend op de Turkse regering om ook in actie te komen tegen IS. Tot nu toe wilde Turkije daar niets van weten. De Amerikanen mogen volgens de nieuwe afspraken onder meer gebruik maken van een basis bij Incirlik, in het zuiden van Turkije. Die basis ligt niet ver van Syrië. De Amerikanen opereren nu nog vanaf vliegdekschepen in de Perzische Golf en de Rode Zee.

3 REACTIES

  1. Dit klopt voor geen moer. De partijen zijn nog steeds in overleg. Waar halen julie je informatie vandaan. Is het niet verstandig om eerst de verkregen informatie te contoleren op waarheid of maakt het voor jullie niet uit? Dit valt me wel tegen van zo’n populaire site!

  2. Inmiddels is het 21 oktober nog steeds geen definitief akkoord betreft het gebruik van de vliegbasis. Dit is een bewijs dat er veel onwaarheden verspreid worden via de leugen en bedrog industrie van de VS welke vrije media word genoemd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here