IS neemt dorpen bij grens Turkije in

6
11

Islamitische Staat (IS) heeft 16 Koerdische dorpen in het noorden van Syrië bij de grens met Turkije ingenomen. Dat hebben een Koerdische legerleider en het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten donderdag gemeld.

IS maakte gebruik van zware wapens, inclusief tanks, bij de inname van de dorpen. De terreurgroep maakt met veel strijders de opmars richting de stad Ayn al-Arab bij de Turkse grens, aldus de bronnen.

IS is al langere tijd actief in het uiterste noorden van Syrië.

6 REACTIES

 1. Ik merk via de TV-uitzendingen dat er aan de grens enorm veel verdriet is te zien en te horen. Ik hoop dan ook dat de vluchtelingen allen een veilige plek krijgen en hebben. De IS zullen hun straf krijgen!
  Overigens is het wel erg stil hier wat betreft reactie en meningen over deze moordende meute die zich gelovig noemt?!

  • Waarom wil jij deze moordende meute aan ons gematigde moslims koppelen door je suggestieve vraagstelling?
   Waarom zouden wij ons moeten verantwoorden voor de daden van mensen die ons niet vertegenwoordigen?

   • Nee stratenmaker… Jij koppelt met de gematigde moslims. Mijn opmerking is nog steeds dat het heel stil is op deze site betreffende de IS. En wat betreft de gematigde moslims heb ik reeds lang gezien dat er selfie’s worden geproduceerd die heel duidelijk kenbaar maken dat de IS hen echt niet vertgenwoordigt. Overigens mag je je achterdocht wel eens laten varen beste.

 2. wij zijn de mensen die langs de syrische grens wonen die sympathie hadden voor de pkk terroristen nooit vergeten… deze mensen boden onderdak aan terroristen die aanslagen pleegden in Turkije… moet je nou kijken, komen ze smeken voor hulp…. waar zijn hun pkk vlaggen gebleven? waar zijn hun stoere praatjes over koerdistan gebleven? en isis is niet ons probleem… isis is een creatie nadat amerika irak binnenviel en alle ellende heeft veroorzaakt… ik had 10 jaar geleden al gezegd vanaf begin van irak oorlog, koerden gaan een hoge prijs betalen en zie hier de resultaat… een landje stichten doe je niet zomaar dat doe je met je leven en niet kadootje van amerika en joden krijgen…. enige optie voor de koerden om autonomie te krijgen is, nieuwe OTTOMAANSE RIJK in dat gebied…

  • Jij lult wel erg vijandig tegen je medemens in nood. En dat doe je vanuit een veilige goedverzorgde positie. Schaam je!! Racistische onbenul!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here