‘Onbekende’ Ekmeleddin Ihsanoglu wil president van Turkije worden

2
11

IhsanogluHoogleraar, diplomaat en voormalig secretaris-generaal van de Organisatie van Islamitische Samenwerking Ekmeleddin Ihsanoglu doet in augustus een gooi naar het Turkse presidentschap. De 70-jarige Ihsanoglu neemt het dan op tegen premier Erdogan schrijft dagblad Trouw vandaag.

Ekmeleddin Ihsanoglu werd geboren in Cairo in 1943. Hij studeerde af aan de Faculteit der Kunsten en Wetenschappen Ayn Shams in Egypte. Hij voltooide zijn doctoraat aan de Universiteit van Ankara in de Faculteit der Kunsten en Wetenschappen in 1974. In 1984 werd hij professor.

Volgens Trouw is de kandidaat van de twee grootste oppositiepartijen echter nog een grote onbekende in Turkije. De meeste meest mensen in het land hebben nog nooit van Ihsanoglu gehoord. Daarnaast heeft zijn optreden bij de start van zijn campagne voor de presidentsverkiezingen niet heel veel indruk gemaakt.

2 REACTIES

  1. MHP en CHP is samen 51% en AKP is 43% en DSP 6% Als iedereen eigen partij kies. Dan wint Ekmeleddin Ihsanoglu en dan is Turkij van Israël. Einde oefening voor AKP.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here