Herdenking Turkse Onafhankelijkheidsoorlog

7
16

OnafhankelijkheidsooorlogVandaag wordt in Turkije het begin van de Turkse Onafhankelijkheidsoorlog of Bevrijdingsoorlog herdacht. Deze oorlog is de strijd na de Eerste Wereldoorlog tussen de Turken en geallieerden. Op 19 mei 1919 kwam Mustafa Kemal Atatürk aan in Samsun na een gevaarlijke en geheime boottocht vanuit Istanbul. Hij riep op die dag de bevrijdingsoorlog uit.

Atatürk mobiliseerde de bevolking van Anatolië en begon een 3-jaar durende bevrijdingsoorlog. Zijn succesvolle militaire campagnes leidden tot de bevrijding van het land en de oprichting van de Republiek Turkije.

Sinds 1938 wordt deze dag op basis van een wet gevierd en worden op 19 mei grote sportmanifestaties in de stadions gehouden onder de naam ‘Jeugd- en Sportdag’ (Gençlik ve Spor Bayrami).

7 REACTIES

 1. RIP Ataturk. Turkije is jammer genoeg overgenomen door de mensen die gebruik maken van islam om stemmen te winnen Zoals u het voorspeld had.
  Turkije is nu een land dat de landen die ons toen de rug keerden en toen onze bevolking probeerde pijn te doen. Steunt en condoleert. De regering steunt nu jammer genoeg terroristen uit palestina die samen met de engelsen af wilden van de ottomaanse rijk en de andere arabieren ZIJ staan nu hoger dan de echte Turk

  • 76 jaar alweer is ie dood. Wat vliegt de tijd. In Turkije is er bijna niemand meer die de man in het echt gezien heeft en het zich kan herinneren. Maar je hebt altijd wel een groepje mensen die deze in feite heel gewone Turk met zijn menselijke gebreken blijft romantiseren. Wanneer komt het besef bij deze mensen dat Ataturk dood en begraven is, en dat we vooruit moeten kijken. Ik heb wel eens het idee dat de aanbidders van Ataturk zich in feite alleen maar een beetje achter hem verschuilen om vooral toch zelf niks nieuws te hoeven ondernemen en in dit leven een beetje de kantjes eraf te kunnen lopen en hun eigen leven te financieren ten koste van de gewone Turk, die door deze nakomelingen van Ataturk bewust dom en onwetend zijn gehouden, zodat ze min of meer als slaafjes voor de Kemalistische elite konden fungeren.
   Gelukkig is die tijd nu voorbij en kunnen we Turkije nu écht uitbouwen tot het sterke land dat Ataturk voor ogen had, een land waar het goed leven is voor ALLE Turken, in plaats voor alleen een handjevol elitaire eigenpijpers en generaals die het achter de ellebogen heeft.
   Durmak yok, yola devam!

   • Wat bazel je nou allemaal joh. Is het islamiseren van een land vooruitstrevend. Nee dacht het niet. Wij verschuilen ons niet achter ataturk. Wij volgen zijn visie. Zoals dat hoort met een grote leider. Zoals jullie dat over 75 jaar gaan doen met die erdohan. Enige rede waarom wij zo boos worden is omdat jullie erdohan durven te vergelijken met Ataturk en dat kan natuurlijk helemaal niet. Als jullie gewoon van alle turken houden en niet alleen die moslim zijn zou ik jullie gewoon tolereren hoor. Maar jullie komen alleen op voor jullie zelf en arabieren. Voor de rest heb ik er helemaal schijt aan. Als het maar goed gaat met turkije en met alle turken. Wij moeten niks te maken hebben met arabieren.

    • Dat is precies jouw probleem, Buyuk Amcik: Jij moet niks hebben van veel groepen mensen.
     Als ik jou kort mag omschrijven: Buyuk Amcik heeft een hekel aan 2 dingen; discrimineren en arabieren.
     Wat zit je jezelf nou toch tegen te spreken, o mafkees die je bent? ‘Wij verschuilen ons niet achter Ataturk, wij volgen zijn visie’. Als je iemand volgt, dan loop je per definitie achter diegene en verschuil je jezelf dus. Moeilijk te begrijpen hè vriend?
     En dat jij boos wordt, omdat iemand anders Erdogan met Ataturk vergelijkt, dat moet je lekker helemaal zelf weten. Ontplof maar lekker, het gaat toch gebeuren en het blijft gebeuren. Binnenkort gummen we die dooie ook van het geld af en zetten we eindelijk is een keer andere belangrijke Turken op het geld. Met lui als jullie komen we nooit los uit ons verleden en blijven we het achterlijke land dat we de afgelopen 80 jaar zijn geworden door toedoen van de Ataturk lovers en die klote generaals.
     Maar de lijn die we 12 jaar geleden hebben ingezet gaan we absoluut niet meer loslaten en mensen als jij zullen een steeds kleinere minderheid gaan vormen zonder stem, omdat jullie met je Ataturk gewoon geen actueel geldig argument meer hebben om anderen nog mee te overtuigen.
     Maar daar kom je zelf ook nog wel achter… over een jaar of 40 ofzo als je bijna dood bent.

     • Even een opmerking> Adolf Strassenmacher is een eikel… maar dat weet een ieder reeds!
      Dus buyukamcikerdogan trek het je niet aan!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here