CDA: Turkije nooit lid van EU

66
10

EU4Als het aan het CDA ligt, wordt Turkije nooit lid van de Europese Unie. Dat heeft Esther de Lange, lijsttrekker van het CDA bij de Europese verkiezingen, gezegd in een debat op BNR. Volgens De Lange respecteert Turkije de westerse waarden niet en kan daarom niet in aanmerking komen voor een EU-lidmaatschap.

Tot nu toe zei het CDA dat Turkije op dit moment geen lid moet worden, maar De Lange zei in het debat dat het haar voorkeur heeft dat dat nooit gebeurt. Ze wees op het opsluiten van journalisten en het in elkaar slaan van demonstranten in dat land. Het CDA is er wel voorstander van dat aan Turkije een alternatief partnerschap wordt aangeboden.

De EU onderhandelt al geruime tijd met Turkije over toetreding, maar de besprekingen gaan zeer moeizaam.(Bron: NOS.nl)

66 REACTIES

 1. gelukkig maar. moet niet gekker worden tussen al die schijnheilige westerse landen zitten. Turkije moet zijn eigen unie oprichten

   • U vergeet Pakistan, Nederland, USA, Bangladesh, China, Zuid-Korea en nog een waslijst van landen waar Turkije normale betrekkingen mee heeft.
    U blijft maar dramatiseren he?

  • Helemaal mee eens. Turkije moet geen kontelikker van zion worden. Eigen turkstalige unie met rusland en china.

   Shanghai 5 is een begin..

 2. Ik ben evenals Kamil en mevrouw de Lange geen voorstander van Europees lidmaatschap.
  Turkije heeft voldoende body met 77 miljoen inwoners en 780.000 Km2 landoppervlak om als zelfstandig land in deze wereld goed te kunnen functioneren.
  Turkije is een gerespecteerd en belangrijk lid van de NAVO en ligt geografisch op een zodanig strategische positie, dat je letterlijk niet omheen kunt. Ook voor de andere wereldmacht, de VS, is Turkije een belangrijke bondgenoot op tal van vlakken.
  Qua natuurlijke schoonheid heeft Turkije alles bij elkaar, wat je in de Europese Unie in alle landen bij elkaar maar moeilijk kunt vinden.
  Sinds 1963 houdt de EU Turkije aan het lijntje. Talloze landen zijn voorgekropen bij het toetreden tot de EU, zelfs landen die er economisch gezien eigenlijk niets te zoeken hebben en ver achter lopen bij Turkije.
  Desalniettemin ben ik er een groot voorstander van dat Turkije zelfstandig blijft en zoveel mogelijk verdragen met alle landen in de wereld sluit, vooral op economisch vlak.
  Ik ben van mening dat Turkije schaamteloos van alle mogelijke walletjes moet eten in deze wereld om er vooral zelf beter van te worden en de belangen van andere landen achter te stellen. De EU heeft intussen voldoende duidelijk gemaakt Turkije er niet bij te willen hebben, dus waarom zou Turkije alleen van het EU-walletje willen eten?
  Gewoon zoveel mogelijk EU subsidies binnen zien te slepen door hen met alles te dreigen wat je hebt: De grenzen niet meer controleren op doorreizende (economische) vluchtelingen, rijke Europese vluchtelingen en bedrijven faciliteren, bankgeheim handhaven, lage belastingtarieven aan multinationals aanbieden, exportsubsidies op van alles en nog wat geven.
  Totdat ze er zó ziek van worden, dat ze smekend in Ankara op de stoep liggen of we alsjeblieft lid willen worden omdat we niet te temmen zijn.
  Een land met een jonge bevolking van 77 miljoen met de potentie om economisch uit te groeien tot Duitse proporties buiten de deur houden… slim hoor EU!
  Neem creperend christelijk Servië erbij, dat vind het Christelijk Democratisch Appel vast wél ok!

  • Geweldig geschreven, stratenmaker ! Helemaal mee eens. Turkije is een fantastisch land met vriendelijke mensen en is binnenkort ook economisch leidend in de wereld ! Dit dankzij de Turkse arbeidsethiek, waar ik mijn petje voor afneem ! Het gaat hier te ver om daar nu over uit te breiden, maar het CDA kan nog wat leren van de Turkse handelsgeest, vriendelijkheid, flexibiliteit, tolerantie inventiviteit en politiek !! Klein voorbeeldje : de Fordfabriek die wordt gebouwd in Yeniköy, waar jaarlijks duizenden van 2 types transitauto’s en 290 stuks voor gehandicapten worden gebouwd. Bill Ford en onder meer Turkse regeringsleden waren aanwezig bij de opening. Verder ligt onder elke steen waar je overheen loopt een rijke geschiedenis. Sorry, CDA dat jullie politiek bezuinigt op cultuur. A schame ! Trouwens zolang een kostwinner (bouwvakker) zijn gezin/ kinderen met EURO 1.100 per maand in Nederland moet onderhouden, kan Nederland beter ‘zijn waffel’ houden en eens met het vingertje naar zichzelf wijzen. Is de politiek er nog wel voor het volk in Nederland ? En wat Recep hieronder schrijft; moet hij er ook bij vermelden dat Turkije 2 jaar geleden al zijn schuld aan het IMF volledig heeft afbetaald. Turkije heeft geen schulden ! Wat te zeggen van Europa ?! En al die mensen die er geen werk kunnen vinden. Wat mij betreft een achteruitgang van ‘beschaving’ en ‘mensenrechten’ waar men in Nederland de mond vol van heeft. Valt nog wel wat op aan te merken op de
   ‘mensenrechten’ in Europa !
   Trouwens wat weet het CDA eigenijk van Turkije ?

 3. Lekker belangrijk, Turkije krijgt subsidie van ca. 900 miljoen euro per jaar van eu.
  Zo is het wel goed. Bedankt EU!

 4. Türkiye ninenüzi siksun. Ik hoop dat Erdogan in de voetsporen zal treden van de ottomaanse rijk. Dan zullen we Europa zien. Stelletje hypocrieten. Hoe komt Europa aan haar rijkdom? Nou simpel… Moorden, stelen. Waar of niet waar? En dan leuk over democratie praten.

  • Vreemd om te zien dat een in NL opgeleid ettertje in het NLs zijn frustraties uit naar zijn gastheer. Ik kan hieruit alleen maar concluderen dat NL een vergissing heeft gemaakt deze frustraat onderdak te hebben gegeven. In eigen land andersdenkenden te slaan en op te sluiten mag geen probleem zijn en dan de Democratie van gastland besmeuren. tsja…..?!

   • Ja ja Wimpy,
    Daarom steun jij IsraHel door dik en dun.
    Jij bent toch een hollander? Vanwaar die steun? Kijk eens hoe ze nu weer bezig zijn!

    • Zak met geld in de hand en een geweer op de rug. Ik weet heel goed wie jij bent. Ik zie je hierboven bezigen met ettertjes? Wil je het wel even netjes houden?? Jij weet donders goed hoe het zit. Verbaasd mijn dat jij hier nog steeds onzin zit te spuien.

 5. subsidie krijg je niet zomaar, je moet er heel wat voor terug doen. dat Turkije gratis geld krijgt zeggen alleen die tokkie hollanders, maar in werkelijkheid is het anders.

 6. Turkije moet zich in eerste instantie herenigen de Turkse wereld! Dat zijn de landen sowieso; Turkije, Azerbeidzjan inclusief door Iran bezette Groot Zuid-Azerbeidzjan, Turkmenistan inclusief weer door Iran bezette Turkmensahra regio, Oezbekistan en inclusief noord Afghanistan waar miljoenen Oezbeken en Turkmenen wonen, Noord Syrië waar Syrische Turkmenen wonen, Noord Irak vooral de steden Koekoek, Mosul, Altunköprü, Telafer ook wel de Türkmeneli regio genoemd, daar naast de grote regio in West China ook wel West Turkistan genoemd (het land v Oeigieten. En zo kan ik nog vele eilanden in de Egeïsche zee noemen en natuurlijk Noord Cyprus!! Turkije en Turken hebben een rijk geschieenis

 7. Wim NL had ons toen nodig weet je nog? Stomme gans. Toenertijd werden we hier met toeters en bellen verwelkomd. Waarom? Heel veel zware werk in de fabriek. Mede door de Turken is de Nederlandse economie gegroeid. En nu het niet meer zo goed gaat worden we scheef aangekeken. En ettertje? Gast ga wat geschiedenis leren dan zal je schamen dat je een hollander bent.

  • Nl is het land waar een ieder in respect met de ander kan discussiëren. Maar indien jij de term hypocriet ventileert plus de beweringen alsof wij moordenaars en dieven zijn en vergeet dat jouw fuhrer Erdogan andersdenkenden voor rat uitmaakt, doden van de mijn als ingecalculeerd ziet en gekwetste mensen slaat en schoffeert…!
   Dan lees ik van jou geen afwijzing. Uiteraard ken ik mijn geschiedenis wel en weet dat in de middeleeuwen en in het oude Indië wrede dingen zijn gebeurd. Maar mag ik jou er op attenderen dat we inmiddels in 2014 leven! Dan horen journalisten toch niet in de cel te zitten vanwege hun werk. En democratie hanteren blijkt een zware klus indien je nog niet uit middeleeuwen kunt stappen…

   • 2014?? Joh!
    Waarom praat jij dan nog steeds over 1918??
    Met alle geweld de schuld in de schoenen schuiven. Oh ja, 1940-1945 elke dag nog lees ik erover. Wil jij DAAR eens mee ophouden?

 8. Even kort Wim. Wat voor jou democratisch is wil niet zeggen dat het voor ieder ander ook zo is. We praten over NL, een land waar het mogelijk was om een pedo partij op te richten. Lekker democratisch tegenover slachtoffers. Een land waar homo huwelijken zijn toegestaan. Tegen de natuurwetten in. Gewoon ziek. Lekker democratisch tegenover een kind dat wordt geadopteerd in zo’n gezin. Dus omdat we anno 2014 leven wordt dit maar als normaal gezien? Wat betreft de opgesloten journalisten. Landverraders verdienen ergere straffen. Veel beter dan een pedo partij oprichten toch Wim? Turken kunnen niet uit de middeleeuwen stappen. In welke eeuw leven Nederlanders dan? En vergeet vooral niet dat Nederland nog steeds profiteert van de vroege en late gouden eeuw. Ik hoef jou denk ik niet te vertellen waarom de gouden eeuw, de gouden eeuw wordt genoemd. Als je als land nog steeds anno 2014 profiteert van die tijd van waar geen sprake was van democratie, ben je als land ook niet echt democratisch bezig Wim. We kunnen lang discussiëren, maar dat heeft geen zin. Je zal overal wel wat op verzinnen. Heb geen zin om iemand als jij dingen uit leggen. Een advies. Niet over democratie praten aub. Jullie kennen de D van democratie niet.

  • Dit ziet eruit als een bekentenis. Je bevestigd hier de vooroordelen waaronder homofobe en onwetendheid betreffende de democratie. Als je nou “Leef en laten leven” zou hanteren wordt het een stuk gezelliger. Ook wel tolerantie genoemd.

     • Hoe weet jij dat zo zeker? Jij kent Wimp blijkbaar erg goed? En je kent Peter zeker ook erg goed? Kliekje?

     • Kan wim dan zelf geen antwoord geven? Waarom geef jij antwoord ? Wat heb jij in godsnaam met izmir? Leg maar even uit dan begrijpen we je.

   • Je moet goed lezen wat Wim schreef. In zijn reacties heb ik nooit pro zionistische of antiislamitische uitspraken gelezen. Jullie vallen een man aan die in werkelijkheid een van de weinige vrienden van ons intolerante moslims is. Je vooroordeel jegens mensen met een andere mening belet jullie ervan eens goed te lezen wat mensen zoals Wim schrijven. Intolerante fucks!

  • er is op dit moment geen groteren landverader dan R.T.E en zijn kornuiten . Alle staats bedrijven verkocht .ervoor gezorgd dat er geen landbouw meer bestaat in Turkije veehouders zijn er ook al niet meer . Produktie hoef je ook niet op te rekenen . De eni?e bedrijven die nog bestaan zijn van hemzelf en zijn vriendjes . het oosten is hij aan het verkopen aan de PKK .Overal zitten zijn vriendjes of familie leden daarvan op werkplaatsen die hun werk niet doen zodat er ieder dag doden vallen 301 bv . Steekpenningen ,hielenlikken en miljoenen euros aan kadootjes vliegen als warme broodjes over de toonbank. ?k ben erg blij dat je niet meer in Nederland woont 1 persoon minder die met zijn geest in de middeleeuwen is blijven steken. En ja dankbaar zijn we ook voor een helen grote grpep Turkse gastarbeiders die ons andere culturen en leerden kennen , maar laten we aub niet vergeten dat er een velen groteren groep nadien op dubieuzen manier naar Nederland is gekomen en die onoemelijk veel schade aangericht hebben aan het sociale stelsel en er veel onrechtmatige uitkeringen , kinderbijslag enz enz dus veel geld gestolen is . en zo zijn er nog velen onderwerpen op te noemen maar ik weet nu al dat jij mij nooit zult begrijpen .Zoals je ook nooit zult begrijpen dat die dingen die ik over YE geschreven heb waar zijn en dat hij de grootset landverader en dief van deze tijd is

   • vele turkse boeren kwamen i.v.m huwelijk ,naar nederland en werden bij aankomst direct door hun mede(lozer)boeren turken meegenomen naar een turkse theehuis toe. Werken hoeft ja niet, gratis geld allemaal. De boerenvrouwen hun recht is de aanrecht. Meeste turken willen in werkelijkheid elkaar toch niet vooruitzienkomen. Dus rolmodellen vergeet het maar

    • Tuurlijk is er r ascisme in Nederland, ik weiger mij daardoor te laten tegenhouden en verder te komen in het leven. Ik heb ook wel eens blanke jongentjes geslagen en daarna heb ik als excuus gebruikt dat zij vieze turk hadden gezegd. Dit is een doorgealagen vorm van contra rasicme denk ik. Door contra rascicme zijn turken de nadelen bij ned wee

     • Nederland er r gaan zoeken. Dit is een vorm van eigenwaarde behoud. Bij sommige mensen is het doorgeslagen. Ik vraag de mensen die de Nederlanders zo grof beledigen. Is er geen Nederlander bijvoorbeeld Buurvrouw/man/ meisje jongen of een leraar of een kennis etc etc. Waar je warme gevoelens van krijgt? Goede herrineringen bij koesterd?

     • Izmir valt toch weer terug in zijn klassieke redeneringen in termen van boeren, dom en lui etc. wanneer hij over zijn Turkse medemens spreekt.
      Bericht gediskwalificeerd.

    • Het type mensen die in Nederland uitkeringtrekkers werden, zijn feitelijk jouw evenknie. In Nederland stemmen dat soort mensen op linkse partijen als de pvda en hopen dat de staat eeuwig voor ze zal zorgen zonder dat ze zelf een klap hoeven uit te voeren in het leven. En maar zeiken over het bezit van hardwerkende mensen.
     Feitelijk zeik je in dit bericht impliciet jezelf af.
     Beter, dan hoeven anderen dat niet te doen.

     • Akp stemmende/ steunende boeren kunnen nooit mijn evenknie zijn stratenmaker. Als ik in klassieke redeneringen val, komt dat door jullie onbeleefdheid jegens iedereen die het niet met jullie eens zijn. Van nu af aan zal ik niet meer op jullie reageren. Drop dead jullie haatbaarden!

   • Natascha,
    Wees nou geen papegaai van de capulcular. De verkoop van staatsbedrijven is een verplichting van de EU. Als je vind dat ze te goedkoop werden verkocht, had je ze zelf kunnen kopen, en het kan nog steeds, gewoon op de beurs. Hoezo geen landbouw meer? Of veehouderij? De veehouderij is op een hoogtepunt momenteel. Maar, pauper die je bent, heb je nog nooit een stuiver gespaard en dus loop je je nijd over het bij elkaar gewerkte bezit van anderen hier af te reageren en probeer je de schuld van je eigen miserabele leventje af te schuiven op iets abstracts zoals de regering van TR. Nee Natascha, je bent zojuist aanzienlijk gedaald op de ladder van aanzien en intellect. Je snapt met je linkse brein nog niet de basisbeginselen van hoe economie werkt.

    • Hahahaha je laat me weer lachen , Je moet je toch echt eens gaan verdiepen in de landbouw en veeteelt hier in Turkije . Als dat allemaal o zo goed was dan zou een stuk vee hier in Turkije niet 2 x keer zo duur zijn als in Nederland tevens de melkprodukten. De boeren klagen zelf dat het door de hogen kosten van de diezel en de mest niet meer rendable is om te verbouwen en doen dan dat dus ook velen niet meer .Of ik gespaard heb of niet heeft hier niets mee te maken 1 ding weet ik wel en dat is dat ik al 15 jaar in Turkije werk en mijn belastingen betaal en mijn pensioen en verzekeringen dus niet op de staat aan het teren ben . En dat sinds RTE aan de macht is hij me van alle kanten probeerdt te besodemieteren toen ik in het jaar 2000 naar Turkije kon je nog redelijk goed rond komen met 1 inkomen nu is het met 2 inkomens nog vaak niet haalbaar. Dus zo goed gaat het hier in Turkije . ?k ben geen papagaai van de capulcular ik ben als Nederlander een Capulcu . Vooral omdat ze hier een minister persident hebben die zijn eigen volk aan alle kanten laat stikken en uitmelkt en dan ook zijn eigen leger opbouwd van politie agenten (die vaak niet eens de lageren school afgemaakt hebben , en dus zomaar beginnen te schoppen en slaan of schieten ) omdat ze denken dat ze meer zijn aangezien ze van de AKP partei zijn . Het wordt tijd dat je eens fatsoenlijke kranten gaat lezen of eens met de bevolking gaat praten zodat je ziet wat ze aan klachten hebben inplaats van je oogkleppen op te zetten en het idolizeren van die RTE die zijn eigen mensen van alle kanten besteeld . En dat hij met het magere loontje 20 jaar geleden van ambtenaar niet die scheepjes van zijn zoon heeft kunnen kopen. ?k denk dat je toch wel weet dat als Amerika het niet gewild had RTE niet aan de macht gekomen was in Turkije . En dat hij niet meer als een Amerikaanse pion is. Je denkt toch niet echt dat de stemmen die ze iedere keer tellen echt zijn he :-))) slaap maar verder

     • Geachte mevrouw Natascha,
      Ik ben het niet eens met veel van uw inzichten.
      Weliswaar probeert u uw standpunten kracht bij te zetten door te stellen dat u alles wat u schrijft zeker weet, omdat u ter plaatse woont en daar veel mensen spreekt, en denkt te weten dat ik niet weet waar ik over spreek.
      Dat is een onterechte aanname. Ik spreek net zoveel mensen als u die in Turkije wonen en bovendien ben ik in verband met zaken gemiddeld 3 maanden per jaar in Turkije.
      Inhoudelijk:
      – een stuk vee 2 keer zo duur als in Nederland.
      Dat heeft heel andere oorzaken en heeft te maken met de kostprijs om een stuk vee groot te brengen. In Nederland groeit het gras tussen de vangrails van de snelweg en overal waar je het niet wilt hebben en kan intensieve veeteelt plaats vinden. In Turkije zijn de omstandigheden anders en is van nature eigenlijk alleen extensieve veeteelt mogelijk. Toch vindt er in Turkije steeds meer intensieve veeteelt plaats de laatste jaren, mede mogelijk gemaakt door subsidiebeleid van de overheid. Kanttekening: ik ben geen voorstander van subsidies, maar ze bestaan nu eenmaal en de veeteelt vaart er wel bij.
      – hoge kosten diesel.
      Turkije heeft de hoogste brandstofprijzen ter wereld, in ieder geval de hoogste dieselprijs ter wereld.
      Dit heeft zijn weerslag op alle goederen in Turkije, dus niet alleen op landbouwproducten. Toch zijn Turkse landbouwproducten in Turkije altijd nog veel goedkoper dan importproducten en zo lang Turkije 77 miljoen inwoners heeft die dagelijks landbouwproducten consumeren, moeten die weliswaar dure producten ergens vandaan komen: uit Turkije zelf dus, geproduceerd door Turkse boeren. Vanwege deze simpele logica klopt uw stelling niet.
      Wat betreft de dure dieselprijzen: In Turkije is het nogal moeilijk om belastingen te heffen (wat er allemaal zou moeten verbeteren, daar gaan we het een andere keer over hebben). Maar wanneer je de diesel duur maakt door er dikke accijnzen over te heffen, dan weet je zeker dat niemand zijn belastingplicht ontloopt. En het is een heel eerlijke vorm van belasting heffen bovendien: Mensen die veel consumeren (en auto rijden etc.), betalen per definitie veel belasting, of ze nu willen of niet.
      En zo heeft de Turkse staat zekere inkomsten, waarmee ze haar huishoudboekje netjes op orde houdt en de relatieve schuld laag.
      U kunt het niet leuk vinden dat de diesel duur is, en daarmee alle producten in Turkije navenant, maar als Turkije zoals de CHP voorstaat weer met geld gaat smijten zonder inkomsten daar tegenover te genereren zoals zij jarenlang heeft gedaan, dan weet je zeker dat je als land binnen de kortste keren weer in de zoveelste crisis verzeild raakt.
      – In 2000 kon ik van 1 inkomen rondkomen, nu nog niet van 2…
      Dit is klinkklare onzin en appels met peren vergelijken bovendien.
      In 2001 was het BNP (Bruto Nationaal Product) per hoofd van de bevolking in Turkije 6.800 USD. In 2011 was dat al 14.700 USD, een ruime verdubbeling. De reden waarom u deze ongekende stijging (dankzij de AKP) niet als zodanig ervaart is omdat IEDEREEN in Turkije van deze stijging heeft geprofiteerd. En het gevoel van rijkdom meet men af aan de mensen in zijn directe omgeving.
      Daarmee heb ik u ook gelijk uitgelegd dat wel degelijk IEDEREEN in Turkije beter is geworden van 13 jaar AKP-beleid. Iedereen buiten Turkije ziet dit gebeuren en kijkt met afgunst naar de ontwikkelingen in Turkije. U zult dat uiteraard graag willen ontkennen, maar de cijfers pleiten niet voor uw standpunten helaas.
      – Agenten hebben geen lagere school diploma…
      Van wie heeft u deze onzin? Wat is uw bron?
      Zelfs als u agenten speciaal zou selecteren op ongeschooldheid, dan vind u in het Turkije van vandaag geen eens voldoende mensen die geen lagere school diploma hebben om aan de vraag van politieambtenaren te voldoen. Alleen hierom gaat uw stelling al nat. In steden als Ankara en Istanbul zijn er geen kinderen die geen lagere school diploma hebben te vinden.
      De werkelijkheid is dat er zeer strenge selectieprocedures zijn voor de politieacademie en de eisen hoog zijn.
      – en dus zomaar beginnen te schoppen en slaan of schieten…
      Afgelopen zaterdag waren er in Istanbul vele tienduizenden demonstranten op de been en ook nog eens zo’n 25.000 politieagenten. Er zijn 120 arrestaties verricht en 4 agenten gewond geraakt.
      U zou eens moeten kijken wat de oogst van zo’n demonstratie in Oekraïne, Thailand of Egypte zou zijn. Natuurlijk komen alleen de extreemste incidenten van zo’n dag breed uitgemeten en ontelbare keren herhaald op de kanalen die u kijkt. Maar in het algemeen mag gesteld worden dat de Turkse politie, maar ook de Turkse burgers onderling voorzichtig met elkaar omgaan, ondanks hun verschillen van inzicht.
      Een ander voorbeeld zijn de Gezi-protesten van vorig jaar, waarbij meer dan een maand lang dagelijks honderdduizenden op de been waren, en waar uiteindelijk ‘maar’ 4 doden bij vielen, en dat waren ongelukken bovendien.
      – magere loontje en bootjes van zoontjes…
      Iedereen in Turkije kan een onderneming starten en succesvol zijn. Ook u. Probeer het eens zou ik zeggen, in plaats van hier nutteloos uw zure gal te spuien.
      – Amerika en RTE:
      Daar heeft u ongetwijfeld gelijk. Maar dan had er iemand anders gezeten met een soortgelijke visie. Het is heel simpel, al wilt u het niet erkennen: In Turkije wil een meerderheid een conservatief-liberale gematigd islamistische regering. Nu is de leider daarvan toevallig RTE, maar voorheen was dat Menderes, Özal (in mindere mate islamistisch), en Erbakan.
      Accepteer dit gewoon, probeer binnen dit raamwerk uw plaats te vinden (die is er, want in Turkije is er plaats voor iedereen) en uw leven ziet er ineens een stuk zonniger uit.
      En ja, ik denk wel degelijk dat de getelde AKP-stemmen echt zijn; 1 ervan is namelijk die van mij.

     • Bijvoorbeeld pitloze tomaten uit Israel die de boeren niet kunnen herpoten. Tomaat smaakt ziwiezo niet meer goed. Akp en bastards zijm een stelletje liegende bedriegende neoliberalen. Ruzie met Israel? My ass! (Niet dat ik wil dat er een Turkije/ israel conflict komt). Davis en de floatzilla is een groot farce!! Erdogan heeft jachten in Israel. Et

  • Nou manneke wees gerust hoor. Ik ben relaxed genoeg om jouw shit te zien en interpreteren. Maar heb echt medelijden met je gezin, buren en landgenoten. Die moeten al dat geouwehoer van jou aanhoren. Zielig.

 9. Haha kut he om de waarheid te horen. En ow ja als ik ebben terugkom op je eerdere reactie. Ik woon allang niet meer in dit kikkerlandje. En maak jij je maar geen zorgen over mijn gezin, buren en landgenoten. Het gaat perfect! Zielig mannetje

 10. Ach Osje,
  Gezien de bewoordingen die jij gebruikt concludeer ik dat jij nog steeds gewoon in NL woont maar geneer jij je om dit te zeggen. En nogmaals sterkte gewenst aan jouw gezinsleden met zo’n pathetische oen in huis.
  Je ziet de zon niet schijnen en fixeert je op een leider en vergeet daarbij om zelf te denken en goed voor de ander te zijn. Over zielig gesproken….

   • Mag jij van Jahweh op sabbat wel zulke lange berichten schrijven Wimp?
    Langzaamaan begin ik de felheid in je berichten ook beter te snappen.
    Alhoewel je als jood niet zoveel van Erdo?an hebt te vrezen. Hij streeft het ottomaanse rijk na, en daarin hadden jullie toch een respectabele plaats.

    • Geweldig dat er een reactie op mijn goede wens betreffende zaterdag is.Het is zo dat het bericht voor zonsondergang werd geschreven en het doel had te prikkelen. GELUKT De volgeling van Messias Ergo laat zien dat de boodschap van Allah door hem niet begrepen wordt. Allah heeft ons allen lief en wil dat we zorgvuldig met elkaar omgaan! Souad el Sjamali laat zien dat vrouwen een plek hebben die dit soort knurften hen af wil nemen. Respect van seksuele sharia
     figuren ontbreekt en hun tribale mentaliteit vermoordt de tolerantie.

     • Dus jij ziet mensen die niet met jouw ideeen eens zijn, seksuele sharia figuren. Domme jood, je bent niks anders dan een aasgier.

     • Pffff….
      Wartaal… volgende keer maar weer gewoon alcoholvrij bier Wimp!

     • Dank voor de bevestigende reacties hieronder.
      @Natascha jij hebt vergeleken bij deze fundi’s meer humor en levenslust in je dan zij ooit zullen hebben. 🙂

 11. Wim ik prijs je voor je geduld. Allah sana daha da fazla sabir versin. Ik sta achter jou. De nep moslims hier( antichrist)moeten zich schamen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here