Turkije moet 90 miljoen euro aan Grieks-Cyprioten betalen

10
9

cypHet Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg heeft Turkije veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 90 miljoen euro aan Grieks-Cyprioten. Dat schrijft deredactie.be. Volgens het Hof heeft Turkije de mensenrechten geschonden bij de Turkse inval op Cyprus in 1974.

Al in 2001 bepaalde het Europees Hof voor de Rechten van de Mens dat Turkije de mensenrechten heeft geschonden toen het Cyprus in 1974 binnenviel. Sindsdien is het eiland opgesplitst in een zuidelijk Grieks deel dat internationaal wordt erkend en een noordelijk Turks deel dat door de internationale gemeenschap als bezet wordt beschouwd aldus de nieuwssite. Lees verder op deredactie.be.

10 REACTIES

 1. Hhhaahah my ass, alleen maar omdat het europa niet goeddunkt. Laten webeginnen met alle europese landen de mensen rechten geschonden hebben en in de doofpot gestopt hebben. Om te beginnen Op de eerste plaats Nederland. En alle andere europese landen erom heen die veel veelteveel aan hun geweten hebben. Nederland begin maar met Indonesie en de genocide wat jullie daar allemaal wel niet gepleegd hebben en dan heb ik het over mmiljard enen onschuldige mensen in de massa graven. Begin daarmee op de eerste plaats en dan pas wijzen Naar Turkije.

   • Apartheid is in vanuit Nederland samen met het ANC fors bestreden en met succes! En in Indonesië zijn er absoluut ontzettende foute en valse dingen gebeurd. Dat zal, nu ook geen Nederlander ontkennen. Daarentegen zijn er in 1974 en dat is echt nog niet zo lang geleden ook duizenden mensen omgebracht. Ik zal het dan maar even nog niet over de Armeniërs hebben beste mensen. Het geweld maakt alleen maar slachtoffers. Het geweld wordt telkens weer door de politieke krachten veroorzaakt. Dus bestrijd ik, met woord, de respectloze meelopers die we hier op deze site telkens tegenkomen.

   • nadat de slachtoffers overleden zijn komen de Hollanders met “sorry”.
    Is wel slim, hoeven ze geen schadevergoeding te betalen

 2. Sensen, ik lach de europese hof uit 😉
  Peter Edel, Nou volgens mij moet nederland nog erkennen dat ze een HELE GROTE fout hebben gedaan in Srebenica. Er kleeft bloed aan jullie handen.
  En ook nog voor de slavernij van de zwarte medemensen die jullie goed misbruikt hebben, Trouwens de slaven arbeid gaat nog steeds door hier in mooi nederland anno 2014 nu met de Polen,Bulgaren die met mooie praatjes worden gelokt paspoort afgenomen en elke dag (7 dagen in de week) werken 12 uur lang voor 500 euro in de maand.
  Slaven handel zit in jullie bloed.

 3. Ik stel het volgende voor:
  Turkije betaalt die 90 miljoen schadevergoeding aan de Grieks-Cyprioten.
  Dan wat?
  Wat wordt er dan precies opgelost?
  Wordt Noord-Cyprus dan erkend en opgenomen in de EU?
  Gaan de Grieks-Cyprioten dan de hereniging met het Noorden accepteren (hetgeen ze bij referendum enkele jaren geleden hebben weggestemd)?
  Kunnen de Turks-Cyprioten dan ook een claim bij Athene indienen voor hun schade?

  Ik vind het een nogal onsamenhangend stukje, waar niet echt een bepaald oogmerk achter lijkt te zitten behalve het banaal binnenharken van een zak geld.
  Veel stelt het niet voor overigens: iedere Turk € 1,20. Voor een land als Turkije is dat even knipperen met de ogen. En daar is dan jaren voor geprocedeerd…

 4. Klopt ook. Er is wel nog steeds ellende in Afrika veelal veroorzaajt door grote westerse cooparaties whatever zoals unilever en shell. Misschien ontkent turkije zijn misdaden, nederland niet maar gaat er ondertussen mee door. Verder moet he gewoon doirgaan Peter. Respect!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here