Premier Turkije woedend weggelopen van bijeenkomst advocaten

24
8

BoosPremier Erdogan van Turkije is woedend weggelopen van een bijeenkomst met de Turkse orde van advocaten. Voorzitter Feyzioglu hield ter gelegenheid van de 146ste verjaardag van de Turkse Raad van State, een kritische toespraak over de regering van Erdogan. Na afloop stond Erdogan op en riep naar Feyzioglu dat hij leugens had verteld.

Feyzioglu noemde Erdogan een “toenemend autoritaire” leider. Ook verweet hij de premier dat hij te weinig had gedaan voor overlevenden van de aardbeving in Van, in 2011. Die zouden nog steeds in containers wonen.

Erdogan ontstak na de toespraak in woede. “U verspreidt leugens. Hoe kunt u zo onfatsoenlijk zijn?”, riep hij. Ook zei de premier dat Feyzioglu het protocol had genegeerd. De advocaat sprak bijna een uur in plaats van de afgesproken 25 minuten. Na een woordenwisseling verlieten Erdogan en zijn gevolg uiteindelijk de zaal. Ook president Gül was aanwezig. Hij probeerde Erdogan nog te bedaren, maar volgde hem uiteindelijk naar buiten.

24 REACTIES

 1. Dit gedrag is nou zo ontzettend kenmerkend voor de autocraat Erdogan. De jurist is echt correct bezig als hij kritiek uit naar de overheid en zeker als hij dit doet vanuit zijn vak. Erdogan daarentegen laat zich echt wel in de kaart kijken . Door zo publiekelijk te reageren geeft hij inzicht in zijn foute attitude. Indien de advocaat Feyzioglu nu iets gaat overkomen is Turlije niet meer een gelijkwaardige partner in de discussie en zal dit gevolgen hebben. Erdogan moet zich schamen. Excuses van hemnaar de advocatuur zou hem sieren.

 2. Ehem ehemmm exuses???foute attitude???je bent een grappenmaker peter,this is why we love this strong leader!dont forget that my big dutch friend!!

  • Gastarbeider, lees eerst als je wilt de naam boven de reactie voordat je er hoog over van de toren blaast…

 3. Ik kan me goed voorstellen, dat wanneer je je uiterste best hebt gedaan voor bijvoorbeeld de mensen in Van, en iemand staat je daar vanachter een spreekgestoelte lekker makkelijk te beschuldigen dat je ’te weinig’ gedaan hebt, dat je je dan behoorlijk in je wiek geschoten kunt voelen en dat je dan zo reageert zoals Erdogan reageerde.
  Want wat is ’te weinig’? En wanneer is het genoeg? En zelfs al is het genoeg, als je argumenten zoekt om tegen een regering te ageren, dan kun je altijd wel zeggen dat het niet genoeg is geweest.
  De vraag is echter: Wat zou jij zélf hebben gedaan als je in de positie van Erdogan zou hebben gestaan?
  Volgende vraag is: Strookt hetgeen je beweert dat jij zou hebben gedaan ook met wat regeringen die jij goedgezind was destijds hebben gedaan voor de bevolking van door aardbevingen getroffen gebieden tijdens hun regeerperiodes?
  We zouden voor de aardigheid eens kunnen kijken hoe dat in 1942 in Erbaa (waar mijn ouders vandaan komen) is afgewikkeld. Of in 1941, ook in Van. Of willekeurig meer recent, 1992, Erzurum.
  Dat is niet bepaald beter gegaan.
  Hoe eerlijk is het dan, om nu een regering – onterecht overigens – te gaan beschuldigen niet voldoende voor aardbevingsslachtoffers te doen, terwijl juist deze regering voor het eerst in de Turkse geschiedenis pro-actief enorme stappen zet om toekomstige slachtoffers van aardbevingen te voorkomen, door massaal in te zetten op het projectmatig degelijk en aardbevingsbestendig herbouwen van de verouderde Turkse woningvoorraad?
  Een zwaktebod van Feyzioglu, die in eigen huis zijn gast beledigd en zich bovendien niet aan de regels van fatsoen houdt door veel te lang door te dreinen over zijn stokpaardje. Hij heeft zichzelf verlaagd en gediskwalificeerd.

   • Beste Izmir,
    Dit is nu precies uw probleem: het op arrogante wijze denigreren van de meerderheid van de Turkse bevolking, die niet in Izmir of de rijke wijken van Istanbul en Ankara wonen.
    Wanneer u nu eens met deze arrogantie stopt, dan kunnen we daarna eens kijken of we uw mening nog een kans zullen geven.
    Zo niet, dan zult u zich tot het einde der tijden kapot blijven ergeren aan de eerlijke Turkse democratie, die het meeste recht van spreken toekent aan de meerderheid (uit onder andere Erbaa – met 2 a’s).
    Pikant detail toch wel, dat u vanuit uw Izmiriaanse ivoren toren schampert waar Erbaa ligt. Tsja, wat zal u het verder interesseren wat de rest van Turkije doet, zolang het u in Izmir maar goed gaat, nietwaar?
    Bent u eigenlijk ooit wel eens verder landinwaarts gekomen dan Manisa?

  • Misschien maar Erdogan heeft zich wederom laten kennen door op te staan en dreigend richting de advocaat te lopen. Gul moest hem tegenhouden. Geef nou toe dat is toch geen gezicht?

   • Dat had diplomatieker gekund, eens. Erdogan is niet volmaakt.
    Margaret Thatcher sloeg ook met haar handtasje op tafel, was ook geen gezicht, maar het werkte wel, iedereen heeft het er nu nog over.

 4. Vrijheid toch Recep? In Nederland ben je lekker vrij om alles te zeggen. Kijk maar naar die Wilders. Als je bepaalde uitspraken toelaat ami götü dagitir Türkler. Waar heb je t over?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here