Turkije gaat liever voor organisatie EK 2024

0
18

uefa2020Turkije heeft zichteruggetrokken als kandidaat voor de organisatie van enkele wedstrijden tijdens het EK van 2020. Dat schrijft De Telegraaf. Het EK van 2020 wordt over 13 verschillende landen in Europa verspreid, ter ere van het 60-jarig bestaan van de Europese voetbalbond UEFA. Istanbul leek een goede kans te maken om in 2020 op het EK de finaleronde te mogen organiseren.

Maar volgens de krant wil Turkije niet alleen de slotfase van het toernooi organiseren. De Turkse voetbalbond wil liever het hele toernooi alleen organiseren en mikt daarom op het binnenhalen van het EK van 2024. Turkije moet dan wel de strijd aangaan met onder meer Duitsland, die het toernooi in 2024 ook wil binnenhalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here