Turkije blokkeert ook dns-servers van Google

6
5

dnsIn navolging van de Twitter-blokkade blokkeert Turkije nu ook de dns-servers van Google. Dat hebben verscheidene Turkse internetters gemeld schrijft technologie site Tweakers.net. De dns-servers van Google worden gebruikt om de recent ingestelde blokkade van Twitter in Turkije te omzeilen.

De meldingen over de blokkade van de dns-servers van Google werden onder andere op Twitter zelf geplaatst schrijft de site. Er zijn ook gebruikers die aangeven dat de blokkade slechts kortstondig is geweest. De Turkse overheid heeft nog geen officieel statement gegeven over de blokkade van de dns-servers. Alternatieve dns-servers van andere providers zouden nog wel bereikbaar zijn.

Naast een andere dns-server blijft het overigens mogelijk om met vpn toegang te krijgen tot Twitter, of door van Twitters sms-dienst gebruik te maken. Daardoor is niet aannemelijk dat het blokkeren van Googles dns-servers zin heeft. Eerder bleek ook al dat de blokkade van Twitter weinig zin had: kort na het instellen ervan bleek dat er vanuit Turkije een recordaantaal Tweets is verstuurd. Er zouden vrijdag meer dan 2,5 miljoen berichten zijn geplaatst door Turkse internetters.

6 REACTIES

  1. Rumi was de leidende figuur van de soefibeweging in het middeleeuwse Konya. Hij filosofeerde met name over de voordelen van verdraagzaamheid. Bij zijn dood streden de joden, christenen en moslims van Konya om de eer hem naar zijn graf te mogen dragen. 

  2. De minister lacht vooral omdat erdogan via twitter na het verbod ervan .Oproepen had gedaan via twitter en miljoenen volgers via twitter heeft.

  3. wat een domme koe die izmirli… totaal nep dat filmpje…. wat hij zegt, klopt niet met ondertiteling…. volgens mij kicken zulke debielen over dit soort dingen… izmirli ben je al klaargekomen over je fantasie?

  4. Nee net niet. Omdat het nep bleek te zijn ja. Climax zal komen als jou soort en Erdogan oprotten naar de bergen waar zij vandaan komen. Inteelt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here