Turks-Nederlandse journaliste blijft vast in Turkije

1
6

fusun2014De Turks-Nederlandse journaliste Füsün Erdogan blijft vastzitten in een Turkse cel. De tot levenslang veroordeelde Erdogan had een verzoek tot vrijlating ingediend, maar het hooggerechtshof in Istanbul heeft dat afgewezen. Dat melden Turkse media schrijft de NOS.

Erdogan, die al sinds 2006 vastzit, werd in november veroordeeld omdat ze met haar publicaties de constitutionele orde zou ondermijnen. Ze zou lid zijn van een linkse organisatie die de Turken zien als terroristisch.

Erdogans advocaat dacht dat het verzoek tot vrijlating zou worden gehonoreerd. Hij putte hoop uit de recente vrijlating van verschillende veroordeelden die op vergelijkbare gronden vastzaten. De raadsman heeft na de afwijzing van het verzoek aangekondigd dat hij naar het Constitutioneel Hof stapt.(Bron: NOS.nl)

1 REACTIE

  1. En dan moet ik op deze site mensen dingen zien schrijven waar de honden geen brood van lusten. Hoe is het mogelijk dat een Nederlandse journaliste als terrorist wordt gekenmerkt en levenslang krijgt. Daar moet je in NL wel heeel erg buiten de lijntjes zijn gestapt wil je zo lang achter tralies komen. Resumé de Turkse overheid is bang voor woorden op papier? Wat moet wij met de ondersteuners van deze overheid in ons democratisch bestel?? Ook levenslang vanwege hun uitingen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here