Betoging Nijmegen tegen politiegeweld in Turkije

12
1

NijmegenOngeveer honderd mensen zijn in Nijmegen de straat opgegaan om te demonstreren tegen het politiegeweld in Turkije. Dat melden media in Gelderland. Aanleiding van de protestmars is de dood van Berkin Elvan. De betogers scandeerden leuzen als “Erdogan moordenaar” en droegen spandoeken meldt de NOS.

Elvan is uitgegroeid tot het symbool van gewelddadige politie-optredens in Turkije. De 15-jarige jongen kreeg bij de protesten rond het Gezi-park in Istanbul vorig jaar zomer een traangasgranaat tegen zijn hoofd.

De Turkse politie gebruikte de granaten om zo’n 2000 betogers uiteen te jagen. Elvan lag 269 dagen in coma en overleed gisteren. In Istanbul en Ankara gingen tienduizenden mensen de straat op om de jongen te herdenken. Betogers werden door de politie uiteen gedreven met traangas.(Bron: NOS.nl)

12 REACTIES

 1. Bloed bloed en nog eens bloed kleven aan de handen van Tayip Erdogan,..twee woorden voor die verschrikkelijke dictator,Yaziklar olsun..Ins-Allah volgt hij de ware islam en bekeert hij zich door het voorbeeld te nemen aan de Sunnah en af te treden en zo niet,…Moge hij en zijn aanhangers branden in de hel…!Door 5 keer per dag te bidden betekend niet dat hij een ware Moslim is,…het enigste wat je hebt is een religie en meer niet,..

 2. de gezi terreur enzo.. is de zaak van de alavieten. Wat ze niet met de verkiezingen kunnen winnen proberen ze met geweld.. Stelletje loosers.

  Stel je voor: de allochtonen in NL kunnen de verkiezingen niet winnen met stemmen. Ze gaan massaal de straat op om te vernielen. Hoe zullen de autochtonen hierop reageren.

  • In Nederland hebben allochtonen rechten waar minderheden in Turkije niet van kunnen dromen. Wat zou jij ervan zeggen als je moskee in een kerk wordt veranderd? Dat alevieten na eeuwen van onderdrukking agrwanend tegenover soennieten staan, lijkt me niet minder dan begrijpelijk.

 3. Nogmaals jullie zijn fascisten. Vele Alevieten van Turkije zijn van Turkmeense afkomst. Dat maakt hun geen allochtonen. Zowiezo is het verkeerd onderscheid tussen geloven en groepen te maken.

 4. Alper wat een domme reactie , heb je dit allemaal uitgevonden vanachter je computer knap hoor en je fasistische kant heb je ook getoond op internet wat een held ben je …. Ik weet wat men niet kent vreest men dus ik zou zeggen ga kennismaken met een paar alevieten en verbreed je horizon in plaats van zo te generaliseren en te vooroordelen

  • Ik denk dat Alpertje geniet van de negatieve aandacht die hij vraagt en tot nu toe krijgt. Misschien ff laten kletsen uit dat gaatje in z’n nek? Zijn pseudoniemen weten we inmiddels wel te herkennen. ADVIES: laat maar. En alleen op opbouwend teksten reageren. Is veel leuker:)

  • wat hebben ze niet gedaan. vernielen van staatseigendommen bijvoorbeeld. Steeds meer mensen in turkije hebben een hekel aan ze gekregen. Met geweld marxistische ideologie proberen op te dringen gaat echt te ver. keihard aanpakken die tuig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here