‘Erdogan wil Facebook en YouTube in Turkije verbieden’

95
25

facebookDe Turkse premier Recep Tayyip Erdogan dreigt Facebook en YouTube in Turkije te verbieden na de lokale verkiezingen van 30 maart. Dat schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws vandaag. Volgens de krant zei Erdogan donderdagavond in een interview op de Turkse zender ATV: “Er zijn nieuwe maatregelen die we zullen nemen op dit vlak na 30 maart (…) inclusief een verbod”.

De premier noemde Twitter vorig jaar, tijdens de rellen in de zomer, een ‘grote vloek’, omdat hij er totaal geen grip op had. Hij verstrakte eerder ook al de greep op het internet; het Turkse parlement nam vorige maand een wetsvoorstel van Erdogans AK-partij aan, dat de vrijheid op internet drastisch beperkt.

UPDATE:
Er is geen sprake van een mogelijk verbod op YouTube en Facebook in Turkije. Dat heeft president Abdullah Gül vrijdag gezegd.

95 REACTIES

  • De orde der Illuminaten werd niet alleen in de 18e eeuw opgericht, maar ook ontbonden. Suggesties over een ondergronds voortbestaan zijn speculatief en niet op feiten gebaseerd. Pure onzin dus. En gevaarlijke onzin wanneer het als argument wordt gebruikt om een inbreuk op vrijheid, zoals het aan banden leggen van internet, te verdedigen.

   • Inderdaad Moslims stigmatiseren zich zelf maar al te graag. Al het kwaad wat in de midden oosten gebeurd hebben de Illumimati, vrijmetselaren, zionisten etc etc zogenaamd gedaan. Inval van Usa op Irak was immoreel. Wat hebben de Hamas en andere extreme groepen nou bereikt voor Palestina met hun verzet?! Helemaal niets. Terwijl Erdogan zogenaamd voor de palestijnen opkwam , deed zijn zoom zaken in Israel. Die hele floatzilla, Turkije dreigtoon was nep. Als er Illuminati bestaat dan is het Erdogan wel. Sinds hij is gekomen is er alleen maar meer instabiliteit inTurkije en zijn buurlanden. Paar jaar geleden was hij vriendje met Assad.

    • Maar al dat vinger gewijs naar het Westen komen we nergens mee . Ze lachen ons uit. De jongeren van de conservatieven in Egypte zijn allemaal sexueel gefrustreerd. Krijg je van due achterlijke ideen! Er lopen daar allemaal 30+ jarige maahden rond omdat ze niet de centen hebben om te trouwen. In Turkije zijn het er ook zat .

     • En nu iets over Islamistische Demonstraties en protesten. Als ik het nieuws volg over de zoveelste moslim demonstratie. Zie ik heelveel vrolijke mensen er tussen lopen, omdat juist ja . Het een feest voor hun is!!! Iets anders is verboden!!! Socialiseren met het ander geslacht is er ook niet bij.

   • Petertje,

    jou waarheid is slechts een leugen bestemd voor de onwetenden, hier hoor ik niet bij!

    De grootste truc van de duivel is..??

    De groepering die volgens jou in de 18de eeuw is ontbonden heeft nog regelmatig conferenties genaamd “de bildenberg”

    de volgens jou niet onderbouwde argument zonder feiten bezit wel over de info dat de rotschild familie genoeg kapitaal bezit om de armoede de wereld uit te helpen.

    de rotschild familie die in de 18de eeuw het banksysteem heeft ingevoerd.

    nee nee petertje.. de illuminati is een illusie zo groot als Hitler! en zijn grootste trucc, die heeft die van de duivel!

    izmirli..
    je leeft van achter terwijl je denkt van voren te leven. een mens met enig inzicht had al lang ingezien dat het in het midden oosten niet gaat om de dictatuur (dictatuur = eisen invoeren ondanks de wil van het volk, dus m.a.w. geen referendum in voeren wanneer het volk hierom vraagt is een teken van ..? dus mark rutte is een ..?) het gaat om instabiliteit zodat ze weer 100 jaar achterlopen.. ik ga jou niet eens uitleg geven betreft de hoe of wat en waarom.. een turk die leeft in turkije die zal akp stemmem.. weet je waarom? wij zijn de tijden niet vergeten dat men van bp naar bp moest rijden omdat er geen benzine was.. waarom?? de overheid had geeen rooie cent om uit te geven en geen pen om nog meer schuld op te nemen! je weet wel.. die schuld die aan het imf is afbetaald dankzij erdogan?? mensen zullen geen chp stemmen, een partij die het verbied dat mensen met een hoofddoek mogen studeren.. mensen zullen geen mhp stemmen, een partij die al 10 jaar aan het vloeken is.. mensen gaan geen dtp stemmen.. mensen willen een villa.. voor erdogan keken de mensen tv in de cafe omdat ze deze thuis niet hadden!

    tjah.. de goede oude tijd dat de nederlander na een jaar hard werken voor 500 gulden een dikke maand vakantie kon houden in turkije is kei hard vooorbijjjj!!

    dus petertje.. de illuminatie.. de instantie die antineoplastons tegen houd.. de zelfde industrie die b17 heeft verboden.. dezelfde industrie die het strafbaar stelt dat voedsel zonder pesticide niet vverkocht mag worden, de overheid die word beheerd door die bedrijven.. de illumanitie, die de touw in turkije niet in handen heeft, streeft er naar uit om ook het banksysteem in turkije over te nemen.. en waarom?? als de landen de mensen moesten terug betalen dan had het europa en de vs een hoop cijfertjes op de pc waar ze niets aan hebben.. de turken daarintegen hebben een heel ander banksysteem.. en dat is een groot probleem voor de eu… want in feite heeft het westen niet in de kluis zitten wat ze op papier bezitten.. en turkije wel!

    dus ajuuuu parapluuu.. spring maar zo hoog als je kan.. als je geluk hebt land je goed.. precies op die plek.. juist daar.. goed zo… zijn naam is osman! hallooo!!!

    • Bilderberg is nauw verbonden aan de NAVO. Dit betekent dat op Bilderbergbijeenkomsten altijd defensievertegenwoordigers van de NAVO-landen aanwezig zijn. Dus ook van Turkije. Aangezien de AKP aan de macht is, ligt het voor de hand dat Turkse afgevaardigden bij Bilderbergbijeenkomstenaan die partij verbonden zijn.

     Turkije is ook nu nog altijd een trouw NAVO-lid, dat niet afwijzend staat tegenover steun van het bondgenootschap in de vorm van Patriotraketten.

     Zou het niet vreemd zijn wanneer Turkije ondermijnd wordt door een organisatie waar het zelf in vertegenwoordigd is?

     Ik weet wel hoe Deko aan zoveel wijsheid komt. Het aardige is dat je dergelijke samenzweringstheorieën vanuit diverse religieuze en ideologische hoeken kunt verkondigen. Ik heb christenen naar illuminaten zijn verwijzen, en zelfs joden. Dat het nu door Turkse moslims wordt gedaan verbaast me dus niet echt. Met de werkelijkheid hebben dergelijke verhalen echter net zo weinig te maken als de boeken van Dan Brown.

     Overigens zijn de illuminaten wel degelijk in de 18e eeuw opgericht. In 1776 om precies te zijn. In het Duitse Beieren. Door ene Adam Weishaupt.

     • Ik vergeet hier nog aan toe te voegen dat de Bilderbergbijeenkomst in 2007 in Istanbul plaatsvond. Als we Deko mogen geloven was de AKP toen dus gastheer van een bijeenkomst van een organisatie die Turkije ten gronde tracht te richten. Dat tart iedere logica.

     • AKP-vicepremier Ali Babacan (eerder minister van Economische Zaken) was in 2008, 2009, 2012 en 2013 aanwezig bij Bilderbergbijeenkomsten.

 1. Hopelijk. Ka er eens echt een keer oorlog uitbreken. Ben gereed Islamisten naar hun Taliban voorvaderen te sturen. Leger van Ataturk staat gereed.

   • Nee mijn mede nepturken zijn verraders gebleken. Dat soort Islamistische tuig zijn scum of the earth. Zonder Ataturk was er geen Turkije. Arabieren onze zogenaamde moslim broeders deden niets voor ons.

    • Wereld zal vergaan door toedoen van die religieuze gekken. Westers Imperialisme= Bad, Islamo fascisme=BAD. Fuck Laussanne Turken zouden slaven zijn geworden. Het zijn toch maar Moslims toch? Turken werden niet eens uitgenodigd bij de inderhandelingen. Als laussanne was doorgegaan had ik nu niet geleefd. Ataturk heeft genocide tegen Turken tegengehouden! De Jong Turken waar hij ook lid van was heeft helaas wel Armenen gedeporteerd en meer waarschijnlijk.

     • Ik werd vroeger geslagen tijdens koran lessen. Is dat nou Islam? Overal in Moslim landen is het een zooitje. Is dat nou Islam? Behalve in de oliestaten natuurlijk. Wat dat betreft is het een culturele catastrofe voor de Islam geweest dat er olie is gevonden in de arabische landen. Konden landen zoals Saudie Arabie de rest van de Moslim landen blijven opruien met Wahabistisch/ salafistische rotzooi. Als de olie op is implodeert de boel daar zeg ik je. Hebben ze zich cultureel wetenschappelijk ontwikkeld? Nee. Paradox van dit allemaal is dat zij beste maatjes met de USA zijn. Als dit allemaal niet was gebeurd. Hadden misschien de oliestaten verlichting gehad. Kijkende naar Ataturk. Paar hebben het geprobeerd maar gefaald.

 2. Geen goede zaak!er is niks mis met face of youtube of twitter!kom
  Op zeg!!!kom op akp aanhangers eerlijk is eerlijk,je moet akp wel kunnen bekritiseren als iets niet oke is,anders is er geen enkel verschil tussen fanatieke kemalisten of fanatieke legeraanhangers en ons!het wil niet zeggen dat als je ergens tegen bent van akp dat je gelijk akp haat maar sommige dingen kunnen gewoon niet hoe graag je iets ook wilt of niet anno 2014 moet iedereen social media kunnen gebruiken,dit zal erdogan noooooiiit doen want dan gaat ie echt veel aanhang kwijtraken

 3. Politieke moslims verraden hun seculiere medeTurken vanwege afgunst. Ongelovigen zijn wij voor jullie. Als Turkije verdeeld wordt kunnen we de bebaarden Izmir en andere steden uitgooien hopelijk.

 4. Ach… who cares anymore? Laat ze maar barsten de Akp en zijn aamhangers. Ik ben blij dat ik Nederlander ben. Nederland verbied alle Islamitische scholen tenzij het verlicht is. En dan bedoel ik geen Fetullah Gulen scholen. Er zullen wel Christelijke scholen zijn die er geen verlichtte ideen opnahouden. Maar zij zijn wel de autochtone bevolking en zijn vergeleken met conservatieve moslims modern. Tenzij je Staphorstt neemt. Islam moet moderniseren voordat het implodeert van binnen.

 5. Verbied Hizmet! Verbied Milli gorus!! Verbied moslim broederschap! Moslims laat je niet leiden door barbaarse ideeen!! Wordt wakker!!! Vrouwen en mannen van elkaar scheiden is slecht!! Nee tegen aparte les van meisjes en jongens!!! Nee tegen hypocrisie!! Nee tegen bidden en naar de moskee gaan terwijl je haatdragend bent!

 6. Om terug te komen op dat ik klappen kreeg in een moskee in Nederland. Er waren gelovigere kinderen die veel harder gestraft werden dan ik. Omdat hun gezicht de Imam niet aanstond. En dit allemaal in een moskee die verbonden is aan diyanet. Moet niet aan denken wat er bij de andere organisaties zoals milli gorus gebeurd.

  • Volgens mij lul je dit uit je nek. Je wilt de moskee en de islam zwartmaken. Moet je vooral doen. Zit je in de knoop. Zoek hulp. De genezing is niet een bepaald geloof aanvallen. Je bereikt hier niks mee. Je hebt het niv. van een puber lijkt het. Hoe oud ben je trouwens…

  • Izmirli, ik weet uiteraard niet wanneer het gebeurd is wat je hier beschrijft, maar als het niet al te lang geleden is zou je kunnen overwegen om aangifte te doen.

    • Jaja aangifte doen tegen je eigen geloofsgemeenschap. Kinderen zijn toch niet bewust van dat dat niet hoort. Zowiezo zijn de oosterse culturen gewelddadiger.

     • Waarom blijf je in dezelfde retoriek hangen Alper? Reageer eens inhoudelijk . Wees eens een man.

     • Wanneer er geweld wordt gebruikt zou ik die moskee niet meer tot mijn eigen geloofsgemeenschap rekenen. Die mensen hebben niets begrepen van het humanistische aspect dat deel uitmaakt van ieder geloof. Jij bent in de positie om dit aan te kaarten, als je tenminste volhardt in je beschuldiging.

    • Van lang niet tegen iedere wetsovertreding wordt aangifte gedaan. Angst voor een religieuze elite kan er eenvoudig voor zorgen dat men daar terughoudend over is.

    • Met de vrede van de sevres waar de laatste Sultan zijn handtekening onderzette. Waren er geen Turken meer geweest en al helemaal geen Osmanli meer. Mijn schaap vrinden.

  • ik heb ook een keer meegemaakt dat ik door een moskee werd op getrommeld om een “extremist” te worden.. een hele dag roepen ze “Allah”.. werd er gewoon bang van.. ben ook nooit meer naar die moskee gegaan! maar ik ben niet zo zwak of dom dat ik me door een paar individuen laat beïnvloeden.. integendeel.. het maakt me sterker! of ben je zon simpele ziel dat je je laat beïnvloeden door een verpeste ziel..? jij gaat toch ook geen kindertjes penetreren in de ballenbak omdat de priester dit doet in de kerk? hoe dan ook.. je bent zwak & gemakkelijk te manipuleren.. geen tegenstand!

 7. Als er een god of allah is. Dan heeft hij vast geen begrip voor jou Alper dat wordt dan een ticket voor hel voor jou Alper.Maar dat gun ik je niet.

  • Izmirli.. ik snap het ff niet. je doet je voor als turk maar intussen zeg je “jullie mogen turkije hebben” wat dus aangeeft dat je geen turk bent.
   dan vraag ik me eigen af.. wat voor nut heeft het om je eigen anders voor te doen als wie je bent? is het omdat je je schaamt voor je eigen verleden of ben je jaloers op die van de turken?

 8. Haha neeh ik ben niet wrokvol en zoals ik zei het viel reuze mee wat ze mij aandeden. Maar dit is gewoon intoelaatbaar. Kinderen bang maken, vroeg vertellen wat gunah en haram is. Is zo passe allemaal.

 9. Ik werd vaak bij het stukje haar onder mijn slaap gepakt. Gingen ze dan draaien en trekken. Anderen kregen met de stok er vanlangs of moesten op een voet staan. Kleinere kinderen kregen er ook van langs. Alz ze iets verkeerd uitspraken of voordroegen. Haha achteraf lachen.

 10. Turken schrijf je met een hoofdletter Akpkk aanhangertje van mij. Jij bent de wate vijand, niet alleen van de Turken maar van de gehele Mensheid.

 11. @ Izmirlii Man man man, als ik alleen al zie hoe vaak jij achter elkaar post, zegt mij al genoeg. Jij bent niet het soort dat eerst nadenkt voor hij post. Denk eerst eens goed na en post dan 1 of 2 keer ineens ipv 5 of 10 keer achter elkaar te posten. Misschien kom je dan nog een beetje “veelwetend” over. Ik ga niet eens in op jou lulverhalen wat je hier allemaal zit te vertellen lol. Zonder van mijn tijd.

  Ik zal jou als allochtoon taaladvies geven… het is niet zowiezo maar sowieso 🙂 https://onzetaal.nl/taaladvies/advies/sowieso

  Fijn dat je blij bent dat jij Nederlander bent. Ik ben ook blij dat ik Turk ben en nog een heel trotse ook 😉

  Ohh en ik ga persoonlijk naar Turkije om voor AKP te stemmen. Puur omdat het kan en ik AKP steun ^^

 12. Nogmaals jullie helden de laatste Ottomanen. Zijn hem Turkije uitgesmeerdmet een Britse marine boot. Dat past jullie! Lafaarden!

 13. Izmirli sen az dayak yemisin..
  Gercek hayata tanisaydim. Bayaa bir kac turk senin gotunu sikerdi.

  Jij bent van turks afkomst maar je schaamt je dr diep voor blijkbaar en bent veel gepest ermee.

  Als je geen turk voelt. Oplossing is simpel. Weg met je turkse paspoort/id. Ga niet meer met turken of moslims om. En behoud je nederlandse id en sluit jezelf buiten de gemeenschap. Dr zijn meer dan 80 milioen Turken. Die het zonder jouw mening van vrijheid het wel redden hoor. Een economie die hard draait. Een gunstig klimaat. Nauwe samenwerking met andere landen.

  Ikzelf? Een Turk woonachtig en verblijvend in Nederland. Waarvan al mijn vrienden weten dat ik ook moslim ben vinden mij een van de beste buitenlanders/moslims die ze kennen.

  Jou opvoeding is heel erg hetzelfde als die van mij. Ik kreeg ook klappen,zware straffen e.d het mocht niet gebeuren! Maar het waren andere tijden 20 jaar terug.

  Ik neem aan dat je 16 jaar bent en voor jezelf kan denken en doen toch?. Kies dan je eigen levenswijze en maak je eigen keuzes! En mischien heel mischien! Heb je net als mij eigen huisje boompje beestje. Een DIKKe bak voor de deur een goed betaald baantje en een universaire studie.

  Maar om terug te komen… ik ben en blijf een turk en sta achter erdogan die meer om de Turken en Turkije Geeft dan de vriendjespolitiek van EU USA noem maar op!

  Achter erdogan zullen de turken weer over de wereld reageren in moderne zin natuurlijk (politiek,academische,religieus,economische, etcetc je snapt me wel geen 2e wereld oorlog idee iig)

  • goede analyse. Hier kan Petertje een voorbeeld van hebben. Volgens mij gaat hij met mensen om die de marxistische ideologie aanbidden.
   Petertje heb je de AKP meeting van Istanbul gezien. 2 miljoen mensen!!!! Een getal waar jouw CHP alleen van kan dromen. OF vind je al die mensen schapen die achter een dictator aanhollen. Jij ziet hem als een dictator maar veeeeel turken zien hem als iemand met ballen. Heeft jouw Kilictaroglu ballen???

   • ‘De Republikeinse Volkspartij (CHP) en de National Actiepartij (MHP) zijn teveel verbonden aan een (militair) verleden waar de meeste Turken niet aan herinnerd willen worden. Een overtuigende toekomstvisie ontbreekt.’ Uit: Turbo Turkije

    Mijn CHP?

  • Trots is ook durven toegeven wat fout is bij Turken/Moslims. Dit ter verbeteringen van onze culturen. Anders zijn we gedoemd, GEDOEMD!!!!

 14. Ik vraag de Administrator al de onfatsoenlijke mensen te verbannen
  Ik ben dat ook geweest, maar heb meerdere malen vrede aangeboden. Hoe vaak moeten we nog horen van dezelfde mensen dat anderen Marxistisch etc etc zijn? Het verveelt en de serieuze mensen komen niet aan de bod. Het kan niet zo zijn dat de schelders hier gaan heersen.

 15. In het echte leven Otto. Was jij waarschijnlijk van mij weggerend. Als jij mij wil brdreigen. Doe het dan lekker in Nederlands lafaard.

  • in het echte leven is de overgrote deel van de turkse bevolking voor akp, zoals met regelmaat is gebleken..
   & als een dictator mijn land meer groei bezorgd in 10 jaar tijd dan de democraten in 90 jaar dan geef mij maar een dictator. & kijk eens naar Libie, egypte of irak, is dit de democratie die je zoekt?
   & wat is democratie? wie is een dictator? Erdogan die een internet site blokeert maar een referendum houd als het volk hierom vraagt noemt met een dictator terwijl Mark Rutte die een referendum keer op keer weigert & zijn wil/kennis door men zijn strot ramt word geprezen door de europesche gemeenschap als een democraat!

   • deze mensen zullen zich altijd boven de ander verheven voelen. Ze zijn bang dat Turkije sterker wordt en zij straks geen invloed meer hebben. Het valt mij op dat ze alles verdraaien. Het nieuws dat we via de turkse schotel krijgen wordt verdraaid in NL. Nederlanders moeten een negatief beeld hebben van Turkije lijkt het wel.

   • Bij de laatste algemene verkiezingen kreeg de AKP bijna 50% van de stemmen. Dat is nog niet eens de helft van Turkse bevolking, laat staan het overgrote deel daarvan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here