Vragen over uitspraken minister over EU-lidmaatschap Turkije

2
2

TimmermansDe ChristenUnie Kamerleden Segers en Voordewind hebben vandaag (dinsdag 18 februari) schriftelijke vragen gesteld aan minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) over diens uitspraken tijdens een recente Turks-Nederlandse top. Timmermans zou daar tegen zijn Turkse ambtgenoot hebben gezegd dat Turkije van harte welkom is in de EU.

Het is „onverstandig en ongepast” om Turkije al welkom te heten als EU-lidstaat, terwijl nog lang niet zeker is of het land ooit aan de voorwaarden daarvoor zal voldoen aldus de CU-Kamerleden. Volgens het Reformatorisch Dagblad wijzen ze de minister erop dat “Turkije journalisten vervolgt, Cyprus niet erkent, dat de Turkse regering corrupt is en dat Turkije de Armeense genocide niet erkent”.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here