Minister Timmermans in Turkije voor conferentie

0
2

TimmermansDe Nederlandse minister Timmermans van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans, brengt vandaag (vrijdag 14 februari) een bezoek aan Turkije. Met zijn Turkse ambtgenoot Ahmet Davutoglu zal hij de Wittenburgconferentie voorzitten, de jaarlijks terugkerende bijeenkomst van ambtelijke delegaties van Turkije en Nederland. Timmermans wordt in Ankara ook door de Turkse president Abdullah Gül ontvangen.

De Wittenburgconferentie is in 2008 ingesteld om de relaties tussen beide landen te versterken. De bijeenkomst wordt beurtelings in Turkije en Nederland gehouden. Deze week spreken vier ambtelijke werkgroepen in Ankara over uitbreiding van economische betrekkingen, de Europese Unie, migratie en het tegengaan van terrorisme en mensenhandel.

Aan deze werkgroepen wordt van Nederlandse kant deelgenomen door vertegenwoordigers van de ministeries van Buitenlandse Zaken, Veiligheid & Justitie, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en door vertegenwoordigers van de NCTV, IND en Koninklijke Marechaussee. Timmermans spreekt vandaag ook op de Middle East Technical University in Ankara over Europa en over de Turks-Nederlandse betrekkingen.

FT

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here