Rellen in Turkije om internetblokkade

23

rellen.2014Het was afgelopen nacht onrustig in de Turkse stad Istanbul. Honderden betogers gingen de straat op om te protesteren tegen een wijziging in de internet-wetgeving. Het Turks parlement stemde afgelopen week in met een wet om de controle op het internet te verscherpen. De wet geeft de autoriteiten meer mogelijkheden om websites offline te halen.

Voor honderden Turken reden genoeg om de straat op te gaan en te protesteren. Het kwam tot confrontaties met de oproerpolitie. Demonstranten gooiden stenen en vuurwerk naar de politie. Traangas en waterkanonnen werden ingezet tegen de betogers. Een reportage van de NOS:

23 REACTIES

 1. E wim denk jij dat elk persoon die hier op deze forum zijn mening uit een gediplomeerde journalist of schrijver is ofzo,iedereen schrijft hier zijn mening met of zonder spellingsfouten,of ben jij de winnaar van de groot dictee show ofzo als je iemand zijn mening kan lezen moet dit toch voldoende zijn vlabdrol kan je dit lezen flabdrol hahahaahahhahaahaah

 2. ‘Attenoje, wat een achenebbisj, aan zo’n bijgoochem met z’n kapsones geef je toch geen draad sjoege! Beschuitlul. En dan zich Amsterdammer noemen. whoehahaha

 3. Beetje bij beetje probeert die Erdogan de Turkse staat te islamiseren. De vrijheden van de burgers worden langzamerhand terug gedrongen. Eerst werd de top van het seculiere leger vervangen door AKP aanhangers, toen werd de rechterlijke macht geïnfiltreerd door AKP aanhangers. Toen werd de politie aangepakt omdat ze het lef hadden om AKP leden op te pakken die zich schuldig hadden gemaakt aan corruptie. Nu wordt het internet aan banden gelegd. langzamerhand wordt het vrije, moderne Turkije van Ataturk vervangen door een islamitische staat waar de mens niet meer centraal staat maar de onderwerping aan het geloof.

   • Lezen wat ik schrijf Alper. Ik voel mij absoluut niet verheven boven moslims. Over geen enkel persoon trouwens. Ik respecteer ieder zijn / haar geloof. Of dat nu het christendom, het jodendom , de islam of wat voor geloof dan ook is. Mijn vrijheid is niet belangrijker dan de vrijheid van een ander persoon. Dus geen dingen schrijven die ik niet gezegd heb.

    “”Lees trouwens de tekst maar eens die Peter Edel plaats. Dan lees je wat er daadwerkelijk is gebeurt met dat meisje helemaal niets. en dan zie je dus hoe Erdogan te werk gaat. Door leugens verspreiden!!””

    Verder heb ik misschien niet de Turkse nationaliteit / identiteit zoals je schrijft, maar ik kom zeer vaak in Istanbul. gemiddeld 1 maal per 6 weken. ik heb daar namelijk een huis. Ik heb een relatie met een Turkse, en heb zeer veel Turkse vrienden en vriendinnen in Istanbul. en over het algemeen constateren zij hetzelfde al wat ik schrijf.
    Dus ik heb toch wel een redelijk beeld van de huidige situatie in Turkije. Dat jij die situatie niet onderkent is aan jou. Maar zoals ik het nu begrijp ben jij een voorstander van wat de AKP aan het uitvoeren is in Turkije

   • Lui die de koran niet kunnen lezen, er staat nergens dat een vrouw een hoofddoekje moet verdienen het niet om tegenop gekeken te worden.

    Kom ook niet met dom excuus dat Turkije een moslimstaat is en dat daarom iedere vrouw ingepakt zou moeten worden.

    Kerels die dit soort dingen maken en goedvinden die mogen in de diepste kelders weggestopt worden.

    • “Lui die de koran niet kunnen lezen, er staat nergens dat een vrouw een hoofddoekje moet verdienen het niet om tegenop gekeken te worden”??
     Wat bedoel je nou eigenlijk? Logica in tekst ontbreekt…

 4. Wer je hebt gedeeltelijk gelijk,maar nu vraag ik je wat te doen als de meerderheid wat meer beetje boel meer islamitisch willen leven,als je gaat zeggen dan donder je maar op naar saudie arabie dan zeg ik ook gemene dingen!kijk de mensen zeggen heel vaak democratie hoort zo en zo en zo,democratie is wat ik laatst heb gehoord van een aantal denkers:dat er de vrijheid bestaat voor groeperingen met verschillende ideologien om te lobbyen en wie de sterkste is in het lobbyen en geld bij elkaar halen dat die de sterkste zijn en wat meer hun idelogien waar mogen maken,we kennen de verschillende ideologien inmiddels wel in tk,chp,mhp,kemalisten,koerden,als je gaat zeggen akp steelt dan zeg ik chp ook kemalisten ook,turkse politiek is moordend letterlijk en figuurlijk moordend,het volk is in het algemeen wel relax met elkaar wat ik zie in tk maar de elite van akp,chp,kemalisten die zijn eeeecht gemeen tegen elkaar zeer gemeen,anyway wat ik goed vindt is dat er gewoon wordt gewerkt door de akp dat wordt bekend door bijna 90 procent van turkije!oke hij gaat soms wat te ver erdogan maar ik denk dat dat de enige manier is in turkije,als je kijkt in de geschiedenis is ataturk ook wel heeeeeel hard en gemeen te werk gegaan met zijn hervormingen of niet?ik ga je nu wat vragen heeft ataturk is zijn eentje turkije bevrijd?er waren duizenden islamcilar in de volksmond worden ze zo genoemd,waarom werd hun dan toen alles afgepakt toen tk was bevrijd,ik ben echt een akp liefhebber maar wel 1 met kritiek maar als je alles gaat spiegelen zijn zij net zo hard als de laikler en ataturkculer daarom hoop en bid ik vooral dat alles een beetje veilig en stabiel zal veranderen in turkije in the mind,ik zou zeggen moge de beste lobbyer en de beste partij winnen die hard voor de islam en daarbij voor tk werkt

  • Democratie is de wil van het vrije volk. Er kan geen sprake van democratie zijn als een bepaalde groep, in dit geval de regerende AKP, uit oogpunt van een ideologie (geloof) de andere groep dingen gaat verbieden. Dat is niet het basis principe van democratie

   Ik ben het met je eens dat er in de politiek hard tegen hard wordt gespeeld. En dat dat soms gemeen is, om in jou woorden te blijven, ben ik het ook mee eens Dat zal vast in meerdere landen zo zijn.

   Ik wil verder ook niet beweren dat de AKP alleen maar slecht doet. De economie bijvoorbeeld was zeker verbeterd. Helaas is de lira nu weer sterk gedevalueerd door de afgelopen periode van onlusten in Turkije.

   Ataturk zal zeker niet in zijn eentje Turkije hebben bevrijd maar hij is wel de stichter van de Turkse republiek. En hij heeft toch wel veel vrijheden gecreëerd voor de Turkse bevolking. bijvoorbeeld gelijkheid van mannen en vrouwen en stemrecht voor vrouwen in 1923. Maar precies zoal je schrijft. Hij heeft het niet alleen gedaan.

   Ik hoop ook in een goede toekomst voor Turkije met meer rust, veiligheid, en stabiliteit. Ik vind het een prachtig land!!!!!!

 5. Wer bedankt voor je goede hoop voor turkije maar helaas bestaat dat niet een totale goedwerkende democratie dat is een illusie!?hier in nl hebben we ook genoeg punten wat het grotendeels van de bevolking niet wilt wordt dat uitgevoerd helaas voor ons,op dit moment waar we het moeten doen is net zoals overal in europa geduld hebben met de akp en die mensen die ontevreden over akp zijn moeten maar gaan lobbyen en geld bij elkaar halen om hem te verslaan ,ataturk heeft vrijheden gecrieerd door imams op te hangen wist u dat?vrijheid noem ik dat niet,k heb gister een een docu gezien over centraal afrikaans rebubliek lang verhaal kort te maken de minister van defensie zei dit elke x als de emperyalistische landen zien dat we vooruitgang boeken in dit land brengen ze chaos hier frankrijk handelt alsof alles hier van hun is,dat is precies wat wij denken dat in turkije gebeurt ze willen niet dat turkije vooruit gaat basta!!!meer dan de helft van turkije is voor akp en ze zijn gek op hun premier dat betekent dat de rest pech heeft kwa ideologie en dat ze maar blij moeten zijn met metros luchthavems zieknhuizen en al het andere gemak en wat betreft hun ideologie maar moeten lobbyen en zielen winnen en niet de straat opgaan en herrie schoppen,gebeurt dat wel zal de turkse regering en defensie net zo handeln als elk andere europese land dat doet,waterkanonnne,traangas,rubberen kogels net zoals duitsland frankr nl gb bl sp of lieg ik?

  • Ook hier een ietwat onsamenhangende tekst en veel gebazel en trommelgeroffel van jou beste Belg.
   “Meningsvrijheid is een universeel recht dat essentieel is voor de ontwikkeling en ontplooiing van ieder mens. In een vrij en divers medialandschap zien we collectieve uitingen daarvan, daarbij zijn onafhankelijke media essentiële platforms. Een levend maatschappelijk debat draagt bij aan sociale cohesie en betrokkenheid van burgers in hun democratische samenleving. Democratie is niet de dictatuur van de meerderheid, noch een trein met een eindstation, een metafoor die Erdogan ooit gebruikte tijdens zijn burgemeesterschap van de stad waar de protesten begonnen. Democratie vergt dagelijks onderhoud en verbetering, het is een constant proces dat geen eindstation kent.” (citaat D66 nieuws)

 6. En met gasten zoals peter regelen weten wij wel raad met onze lage iq zoals sommige slimmerikken hier beweren,maar over 10 jaar plaats ik wel weer wat over onze lage iq als turkije in de top 10 zit kwa economie en islamitische wetenschap en kunst en literatuur

  • Islamitische wetenschap, wat is dat?

   En kunst. Ik heb Erdogan nog nooit een belangrijke culturele manifestatie zien bezoeken.

   Dat Turkije in cultureel opzicht in de lift zit komt zeker niet door hem. In de kunstscene van Istanbul kom ik alleen maar tegenstanders van hem tegen.

   In de top tien qua economie? Ik help het je hopen, maar waar is die verwachting op gebaseerd? Momenteel zie ik vooral inflatie, devaluatie, renteverhoging, twijfelende buitenlandse investeerders en groeiende werkeloosheid.

   Amsterdammer, je reacties zijn gebaseerd op ideologie, niet op de realiteit.

 7. ?k merk dat je alleen tegenstanders van hem
  Tegenkomt in de kunstwereld je zou een x voor de verandering lans moskeen en bij de middenstanders moeten langsgaan dan zal je vanzelf wel andere stukken plaatsen!onze ideologie is al waarheid in turkije en onze realiteit is al begonnen toen we van de imf afwaren en inflatie devaluatie en twijfelende buitenlandse investeerders die twijfelen door die griekse spermacellen die gezi hebben veroorzaakt,en door jaloerse journalisten die voor imf enz enz werken,onafhankelijke media bestaat niet wim wist je dat nog niet sjonge jonge je bent echt dom!!!is jou europa wel democratisch?in frankrijk mag je geen boerka dragen waarom eigenlijk niet?is toch een vrij democratisch land!?je lult gozer en dat weet jij ook!!!turkije zal sterk en machtig worden of jullie jaloerse eropeanen het nou willen of niet,als eenmaal die luchthaven af is gaan we hard heeel hard verder en kom aub niet met d66 zijn citaat( wat een lachertje zeg)d66,ik heb ooit gezegd dat pechtold een beetje charisma heeft en er eerlijk uitziet maar voor de rest is het een lachertje

 8. He peter heé pionnetje van het westen hé jaloerse piraat,hé kleinkind van de kolonist van afrika,azie!k hoor niks meer van je!je volgt vast wel alles heel goed in turkije op dit moment he?zie je hoe vol de steden en pleinen zijn voor erdogan als je t niet kan vinden kijk maar veel naar trt op dit moment in mugla!wie werkt er nu met die oplichter in pensylvenia chp he!we gaan jullie allemaal laten kruipen op de grond,gluiperds dat jullie zijn!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here