Ontslagen bij Turkse politie na corruptieonderzoek

10
3

polis.trGisteren werden al vijf hoge politiefunctionarissen ontslagen en vandaag is de hoogste politiebaas van de stad Istanbul ontslagen. Dat melden Turkse media. Volgens de NOS volgt het ontslag op de arrestatie eerder deze week van tientallen mensen op verdenking van corruptie, onder wie de zoons van drie ministers. Volgens premier Erdogan is het corruptieonderzoek een aanval op zijn regering.

De arrestatiegolf en de ontslagen zouden te maken hebben met een machtsstrijd binnen de AK-partij van Erdogan schrijft de NOS. De invloedrijke Gülen-beweging, onder leiding van de geestelijke Fethullah Gülen, was lange tijd een bondgenoot van Erdogan, maar de laatste maanden keert de beweging zich tegen hem. Lees verder op NOS.nl.

10 REACTIES

 1. Verbondenheid aan AKP! De arrestaties zijn niet bepaald een reclame voor deze AK-partij.
  Ja Alper, misschien zit er nu een democratisch leiderschap aan te komen? We zullen zien…

  • Wim waar praat jij over? Deze man heeft 50% van de stemmen (20+ miljoen) stemmen gekregen en dan praat jij erover dat dit niet democratisch is verlopen?

   Hij heeft een wet aangenomen waarbij iemand niet meer dan 3 termijnen kan regeren, niet democratisch genoeg? Als hij niet democratisch was ingesteld, waarom zou iemand in godsnaam zo een wet aannemen ???

   In hoeverre is democratie hier binnen Nederland zelf dan??
   De premier van Nederland is een lachertje, serieus. Wat heeft hij gedaan om Nederland omhoog te helpen? En vergelijk dat even met de AKP oftewel Recep Tayip Erdogan(!).

   Nederland wordt kapot gemaakt en er is helemaal NIKS (!) dat de inwoners van Nederland in kunnen en zelfs mogen inbrengen. Zelfs als de inwoners protesteren zoals toen met studiefinanciering. Alle belastingen worden verhoogt, de ouderen worden kapot bezuinigt, de zorg is naar de mallemoeren, mensen worden dakloos omdat ze rekeningen niet meer kunnen betalen, ik zie zelfs berichten dat mensen hun kinderen niet eens meer drinken oid mee kunnen geven naar school !!!! En waarvoor? Zodat Nederland onder de 3% norm zitten die door Brussel is opgelegd?

   Dus hou aub op over AKP en dat ze niet democratisch zijn lol.

 2. Democratisch leiderschap???hebben of hadden we dat niet dan?hoe kan u nou weten dat er al mensen schuldig zijn bevonden?het zijn nog allemaal verdachten,luister s goed Wim,akp is geen scheinheilige VVD,PvdA,CDA,gl,sgp,sp, de losers die ik net vermeld naaien de boel hier ze doen letterlijk en figuurlijk al het tegenovergestelde wat ze zeiden, de mensen in Europa hebben letterlijk en figuurlijk al hun vertrouwen verloren betreft de Europese leiders,als er op dit moment een partij is die een dorpsachtige land tot een merk maakt is het wel de akp en een land als Turkije leiden en een merk maken is wel iets heel anders dan een kikkerlandje leiden waarin alleen maar schapen een leven leiden(nl)voor het geval je het niet weet,alhoewel ik absoluut geen problemen heb met Nederlanders, ik mag veel vrienden van me meer dan me Turkse vrienden,maar als je mijn tweede land voor een dictatuur uitmaakt ben je wel een hele domme hollander waar ik maar weinig van ken,aju paraplu…….

  • Reeds eerder heb ik je gevraagd de naam Amsterdammer los te laten gezien het feit dat jij niets maar dan ook niet Nederlands in je hebt. Wij Nederlanders kunnen, algemeen gesproken, met meningsverschillen omgaan zonder gelijk dreigend de ander te woord staan. De ander de ruimte geven heet dat. Jij zegt Nederlandse vrienden te hebben? Met jouw uitgesproken anti-westerse zeg anti-Nederlandshouding kan ik me dat niet voorstellen. Dit zou mij niet uitnodigen om jouw vriend te worden als jij mijn moederland zo vijandig bejegend. Het bericht over de arrestatie van politiebeambten daarentegen laat zien dat er toch nog dynamiek zit in de discussie in Turkije en dat kan positief uitwerken voor de democratie aldaar.

 3. Dat het in Turkije eerlijker aan toe gaat als in Nederland is een feit!
  Hoe ik tot deze conclusie kom?
  In Nederland zijn al verschillende malen corruptieschandalen aan het licht gekomen, nog ooit iets van gehoord??

  Ook vind ik het heel toevallig dat deze schandaal net voor de verkiezingen aan het licht komt, net als bij de vorige verkiezingen is er nu wel weer iets.

  Hypocriet is het als je als Nederlandse turk die woonachtig is in Nederland vind/roept/ijlt dat de hele Akp maar moet oprotten door een paar rotte appels terwijl in Nederland de VVD nog kei hard voor het zeggen heeft..

  Voor iedereen die denkt dat dit goed is, en dat wat gebeurd een positief iets is.. U vergist zich gruwelijk!!! Al eens de koers in de gaten gehouden?
  Sinds de opstanden is de tl gedaald, haast verdubbeld zou je zeggen! Weet dan ook dat Turkije zijn kosten verdubbeld zijn aangezien ze het westen betalen met de tl!

  Ik blijf erbij dat dankzei Erdogan Turkije modern is geworden.. Ik weet nog goed, voor Erdogan, in 1999 a 2000 moesten we van het ene pomp naar het andere rijden om te kijken wie er nog überhaupt benzine had.. De Turken hadden niet eens geld om benzine te importeren.. Ma die tijd is allang vergeten.. Nu roepen ze, hij verkoopt Turkije..

  Ik kan die gedachtegang wel een beetje begrijpen. Hier in Nederland heb je ook van die Turken.. Ze rijden in een dikke bmw of Mercedes maar geen geld om de auto vol te gooien.. Die beseffen niet dat de hollander in een goedkope fiat misschien geen dikke auto heeft, maar het is wel zijn auto & niet van de bank!
  Het belangrijkste?? Ken zijn auto vol gooien!

 4. Reeds eerder heb ik je gevraagd de naam Amsterdammer los te laten gezien het feit dat jij niets maar dan ook niet Nederlands in je hebt,zoals je kunt lezen heb ik dat niet gedaan ,,Wij Nederlanders kunnen, algemeen gesproken, met meningsverschillen omgaan zonder gelijk dreigend de ander te woord staan,algemeen dus,maar jij dus mischien niet!!Jij zegt Nederlandse vrienden te hebben? Met jouw uitgesproken anti-westerse zeg anti-Nederlandshouding kan ik me dat niet voorstellen. Dit zou mij niet uitnodigen om jouw vriend te worden als jij mijn moederland zo vijandig bejegend.je vraagt iets en dan geef je zelf nog antwoord,jij hoeft mijn vriend ook niet te worden daar ben ik absoluut ook niet opzoek naar op en forum,em. met mijn nl se vrienden praten we over de 2 kamer als we het al over politiek hebben hoe ze ons hier uitkleden en eten we doner shoarma en kijken we naar Sneijder bij Galatasaray,als jij mijn partij die mijn moederland mooi wilt maken elke x met valse beschuldigingen onderuit wilt halen dan ben je mijn vijand,met je mischien komen er democratische verkiezingen aan,wat houdt deze zin in?wat is het tegenovergestelde van democratie???jaaaa inderdaad geef maar antwoord,wat denk je wel man dat ik achterlijk ben?wij hebben ook onze specialisten in tk hoor zie yigit bulut en al liegt ie het voelt eerlijk aan.blij ben je he dat 1euro nu 3 lira is geworden,bloedzuigers dat die Europese heren zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here