“Turkije zal ooit deel uitmaken van de EU”

0

EU Progress Report“Turkije zal ooit deel uitmaken van de EU, als lid of als partner”. Dat zegt CDA-Europarlementariër Ria Oomen, die deze week aan het Europees Parlement in Straatsburg rapporteerde over haar laatste onderzoeksmissie naar Turkije.

Volgens het Nederlands Dagblad vindt Oomen de toekomst van Europa ‘niet voorstelbaar’ zonder een rol voor Turkije. Het land behoort tot de grootste handelspartners van de EU en neemt bovendien een sleutelpositie in op het gebied van energievoorziening. Ook in Turkije zelf, meent Oomen, is een grote meerderheid voor toetreding schrijft de krant. “De EU moet niet stoppen met onderhandelingen met Turkije. Die kunnen namelijk bijdragen aan hervormingen, zoals meer geloofsvrijheid” zegt Oomen ook in een eigen column bij het Katholiek Nieuwsblad.

Ria Oomen-Ruijten is sinds 1989 lid van het Europees Parlement, waar ze namens het Christen Democratisch Appèl (CDA) deel uitmaakt van de fractie van de Europese Volkspartij (EVP). Voorheen was Ria Oomen-Ruijten lid van de Tweede Kamer. Oomen neemt volgend jaar afscheid als Europarlementslid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here