Turkse ambassadeur in Egypte moet land uit

0

ambtregDe Turkse ambassadeur in Egypte is persona non grata verklaard en is gevraagd het land te verlaten. Dat heeft het Egyptische ministerie van Buitenlandse Zaken gisteren bekendgemaakt meldt het NRC Handelsblad.

Als reden voor de verregaande stap noemt Egypte “bemoeienis” van Turkije met Egyptische binnenlandse aangelegenheden. Wat de precieze aanleiding voor de uitwijzing van de ambassadeur is moet nog duidelijk worden, maar de diplomatieke verhoudingen tussen Egypte en Turkije zijn al lange tijd zeer gespannen.

De Turkse AK-regering van premier Erdogan, een bondgenoot van de Moslimbroederschap, had felle kritiek op het afzetten van president Mohammed Morsi door het Egyptische leger. Turkse ministers noemden de gang van zaken “onacceptabel” en een “bewijs van onderontwikkeling”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here