Turkije wil ook populaire wintersportbestemming worden

0
2

wintersportTurkije gaat serieus aan de slag om ook een wintersportbestemming te worden. Dat schrijft Puur op Reis. Volgens de vakantie site wordt in Centraal-Anatolië het skigebied Erciyes doorontwikkeld, dat uiteindelijk bijna 200 kilometer aan piste moet krijgen.

Op de helling van de Erciyes, een inactieve stratovulkaan met een hoogte van 3916 meter, is al jaren een klein skigebied, maar dat wordt inmiddels fors vergroot. In 2016 moet Erciyes volgens plan 200 kilometer aan piste hebben.

Het gebied op 25 kilometer ten zuiden van Kayseri is dankzij de hoge ligging zeer sneeuwzeker. Deze stad heeft een internationale luchthaven, waardoor de transfers van en naar het skigebied weinig tijd in beslag nemen. Erciyes gaat zich zowel op de buitenlandse vakantieganger als op de binnenlandse markt richten. Lees verder op puuropreis.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here