Debat over nieuwe vormen van journalistiek

6

jourWat gebeurt er als de mainstream media falen? Daarover gaat Mediamatic op zaterdag 16 november met leidende journalisten uit Nederland en Turkije in discussie. Met Cem Aydogdu en Engin Onder van 140journos, Mark Blaisse, Emin Özmen en Eric Smit. Thieu Besselink van The Learning Lab treedt op als moderator. Dit evenement vindt plaats in het kader van Park, een bottom-up tentoonstelling en onderzoeksruimte waarin de belangen van de Turkse protesten centraal staan. Na de paneldiscussie is er een vol programma met traditioneel Turkse muziek, eten en films.

Tijdens de protesten in Turkije dit jaar liet de mainstream media het afweten. Op 1 juni 2013, terwijl CNN International live verslag uitbracht van de harde strijd tussen burgers en politie, toonde CNN-Turk Spy in the Huddle, een driedelige BBC-documentaire over pinguïns. Engin Onder en Cem Aydogdu zetten het Twitter platform 140journos op. Het platform groeide al snel uit tot de meest betrouwbare bron van informatie voor de internationale pers.

De leidende Turkse fotojournalist Emin Özmen zal deze avond zijn documentaire-film Witnessing Gezi in premiere laten gaan. Uit Nederland zijn aanwezig de onderzoeksjournalist Eric Smit (voormalig adjunct-hoofdredacteur bij Quote) en Mark Blaisse, die de afgelopen jaren omvangrijke ervaring opdeed als journalist onder repressieve regimes.

Mediamatic Fabriek, VOC-kade 10, Oostenburg Amsterdam

6 REACTIES

    • Tsja Alper… nu kan je enige andere info tot je nemen en dan ga je weer schelden. Ik zou, indien je verstandig bent, gewoon heengaan en daarna met kritiek komen en niet vooraf gaat blaten als een schaap. Kom op zeg… heb jij op jouw school niet geleerd zelf te denken en te beslissen??

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here