Premier Erdogan tegen gemengde studentenhuizen

12

erdo_huisPremier Erdogan van Turkije wil dat er nieuwe wetten komen die verbieden dat jongens en meisjes samen in een studentenhuis wonen. Gemengde studentenhuizen zijn niet gepast en er zouden veel klachten over zijn. De uitspraken hebben tot veel kritiek geleid.

Erdogan wordt wel vaker verweten Turkije te willen islamiseren en zich te veel te bemoeien met het privé-leven van de Turken. Turkije is officieel een seculiere staat, maar de AK partij van de premier heeft juist een islamitisch karakter.

De partij is al ruim 10 jaar aan de macht. Deze zomer braken er nog protesten uit tegen Erdogan’s macht en beleid. Ook was er eerder dit jaar kritiek op nieuwe wetten die drankgebruik tussen 10 uur ’s avonds en 6 uur ’s ochtends verbieden.

Bekijk het item op Spirit 24:

12 REACTIES

 1. een hele goede zaak van de premier. Je krijgt anders nederlandse toestanden.Turkse waarden en normen moeten beschermd blijven. Het gezin is heilig. Het is de taak van de overheid om deze te waarborgen.
  Erdogan.. is heel goed bezig ondanks dat sommige tokkies hem “fout” vinden.

  • De Tokkies en jij lijken verduveld veel op elkaar en hebben meer gemeen dan je zou willen. Ondermeer ongenuanceerd denken – vrouwonvriendelijk gedrag – MBF – lage of geen opleiding -hoog analfabeetpercentage – onvoldoende sociale vaardigheden. Overigens ….. (leuk voor Najib Ahmali en misschien een uitbreiding van zijn fantastische repertoire)

   (“Waarom Sinterklaas niet komen in moskee?
   Veel te veel skoenen daar!!!”)

   LOL!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Alper,

  vind je ook niet dat in Nederland de nederlandse waarden en normen moeten worden beschermd?

  alle jonge meisjes moeten uit kunnen gaan als ze dat willen want daar hebben ze recht op in onze waarden en nortmen systeem…dus alle ouders die dat niet toestaan maar bestraffen…

  of iedereen het homohuwelijk laten accepteren, want dat is een zelfs bij wet vastgelegde waarde en norm in NL…dus iedereen die daartegen is, bestraffen?

  iedereen die een andere taal spreekt in bijzijn van autochtone nederlanders bestraffen. want in Nl is de norm dat men dan in het NL’s praat…

  zie je niet in hoe onzinnig het is normen en waarden op te leggen bij wet?

 3. We hebben het over Turkije en niet over Nederland.

  Met wat als … kom je nergens. Het is een gegeven dat de meerderheid van de Turkse bevolking de AKP vertrouwen en willen dat zij zo doorgaan. Whats the problem. Je kunt je wel drukmaken met “ja maar in NL is het anders”. Dan blijf je toch lekker altijd in NL wonen en gaat nooit meer naar Turkije. Desnoods vraag je een naamswijziging aan. Je geloof heb je al verloren, nu je naam nog. Alles is mogelijk in NL.

  Of je verandert je naam niet, blijft strijden met je vage vrienden voor de terugkomst van de elite na Ataturk. Gaat staatseigendommen vernielen. Zet op Twitter allerlei leugens. Je gaat de markt op en roept dat Turkije door de duivel wordt geregeerd etc..

  Wat bereik je hiermee. Helemaal niks. Er is een nw. Turkije in ontwikkeling.

  • Gewoon antwoorden Alper en niet ontwijken. De vraag is of er Nederland op eenzelfde wijze gehandeld moet worden. Er mag vergeleken worden met TR om duidelijkheid te krijgen.
   Mopperen op anderen omdat kritiek op TR komt zou ook op jou kunnen komen vanwege jou reactie naar de NLers en dat weten we nou wel zo langzamerhand. Nee gewoon een antwoordt op de voorbeelden van Hatice svp.

 4. 🙂 Ik kan hier echt om lachen. Verklaar Nederlandse toestanden 🙂 🙂 Nederlandse staat die je niet in de steek laat, die zorgt voor onderdak en uitkering terwijl je vanuit je stoel zit te zappen tussen de tig schotel kanalen. @Alper ik kan je ook een one way ticket aanbieden 🙂 echter verplaatsen we dan het probleem, ik zie je mening ook geen goeds doen in Turkije 🙂

  ATAM yolundayiz 🙂 🙂 🙂

 5. Jammer dat je nu NL niet in de discussie meeneemt en wel NL als object gebruikt om tegen aan te trappen. Overigens zou er ook tegen jou gezegd kunnen worden dat jij nu maar naar Tr moet verdwijnen. Nee, er wordt gevraagd wat de uitkomst zou zijn als je de vragen eens eerlijk beantwoord en niet blijft ontwijken. Dus niet de vragensteller veroordelen maar antwoorden svp! Dan kunnen we allen leren welke problemen met andere ogen moeten bekijken. Constructief graag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here