‘Turkije waarschijnlijk nooit EU-lidstaat’

11

bagis1Turkije zal waarschijnlijk nooit tot de Europese Unie (EU) toetreden. Vanwege Europese vooroordelen lopen de toenaderingsgesprekken op niets uit. Dat zegt de Turkse minister van Europese Zaken en hoofdonderhandelaar met de EU, Egemen Bagis(foto), in de Britse krant The Daily Telegraph.

‘We zullen uiteindelijk dichtbij de Europese waarden komen, maar er nooit helemaal bijhoren,’ zei Bagis. Het is voor het eerst dat Turkije in het openbaar uitspreekt dat het land waarschijnlijk nooit een EU-lidstaat zal worden.

Eergisteren werd ook al bekend dat het enthousiasme voor toetreding tot de Europese Unie Onder de Turkse bevolking zienderogen afneemt.
(Lees verder ook op Elsevier.nl)

11 REACTIES

 1. Who cares, waarom zou Turkije zich aan moeten passen aan de Europese eisen? De Europeanen zijn hypocriet in alles wat ze doen en vragen. Niet verder gaan dan economische samenwerking om wat geld te verdienen. Het wordt tijd dat Turkije zich gaat richten op de andere islamitische landen en ze gaat leiden. Eenheid onder Islamitische landen zal er voor zorgen dat zij rijker worden en niet het Westen, het zal er voor zorgen dat Turkse belangen worden vervult en niet dat van Europa en Amerika, die denken ook alleen aan zichzelf. Fijn te zien dat eindelijk de status quo in de wereld veranderd.. adios ”western world”

   • Het (zionistische) westen is doodsbenauwd dat Turkije een verbond sluit met omringende moslimlanden. Ze weten dat hun dat (de zionisten) de kop kan kosten en gaat kosten.
    Daarom kan Brussel ook niet een al te grote mond hebben tegen Turkije, bang dat ze Turkije helemaal tegen zich in het harnas jagen want ze weten dondersgoed dat ze Turkije nodig hebben vanwege de strategische ligging voor hun eigen belangen. Dan kunnen ze Turkije ook op de lijst zetten om financieel uit te zuigen, zoals ze momenteel met Nederland bezig zijn met goedkeuring van dat stelletje witteboordencriminelen in het kabinet die als hondjes alles doen wat hun witteboordencriminelenbaasje in Brussel hen opdraagt.
    De veel in Europa voorkomende anti-Turkse propaganda komt hen dan ook niet echt van pas. Waarom dringt Brussel zo aan op een oplossing van het ‘Koerdische probleem’? Een ‘probleem’ waar zij trouwens zelf jarenlang heel hard aan hebben meegewerkt dat in stand te houden en er handen vol geld aan hebben verdiend en nog verdienen. Zolang dit ‘probleem’ blijft bestaan zal Europa hieraan blijven verdienen. Als het ‘probleem’ is ‘opgelost’ zijn de verdiensten over, maar zeggen dan wel toetreding toe tot Europa, dan hoeven zij hun hypocriete handjes daar niet aan vuil te maken. Maar dan zullen ze pogingen ondernemen om Turkije op de knieen te dwingen zodat zij zich ook ‘vrijwillig’ onderwerpen aan de eisen van Brussel ten koste van de inwoners van Turkije.
    Het is natuurlijk van de gekke dat Brussel probeert hun voorwaarden en eisen op te leggen aan een land wat helemaal niet staat te springen op toetreding tot de EU omdat Turkije niet zo achterlijk is als zij mochten denken en niet zien hoe zij Europa en de Euro heel bewust naar de bliksem helpen en dat allemaal onder het mom van ‘democratie’. Iedereen met een beetje boerenverstand heeft allang in de gaten dat er al jarenlang geen sprake meer is van democratie in Europa maar dat er gaandeweg in de loop der jaren een dictatuur is ingeslopen en dat regeringen hun landen verkwanseld hebben aan private bedrijven die allemaal in handen zijn van een klein groepje superrijken die alleen maar tot doel hebben hun rijkdom nog meer te vergroten. Dat er landen zijn die daaraan ten gronde zijn gegaan en nog zullen gaan, zal hun worst wezen. Europa weet zelf niet wat ze wil. Een groot land als Turkije kan voor hen ook problemen opleveren want zij zullen dan met Frankrijk en Duitsland tot de grootste landen behoren en hun stem in het Europese Parlement zal zeer van invloed zijn en aan de andere kant hebben ze Turkije nodig. Was Turkije een klein prutlandje geweest zou he absoluut geen probleem vormen, maar helaas voor hen is Turkije geen klein prutlandje met zijn bijna 80 miljoen inwoners. Het blijft dus onderling touwtrekken in het Europese Parlement en ondertussen wacht Turkije gewoon af en ziet wel wat er van gaat komen.

  • En.. de NOS brengt de waarheid naar buiten. Laat me niet leggen. NOS is de grootste racistische nieuwszender van Nederland. Zo veel mogelijk negatieve propaganda over Moslim landen laten zien, dat is wat ze doen. Ga jij maar lekker naar de NOS kijken. Ha ha ha

   • Ik zou maar even kijken naar landgenoten (kinderen) die door de door jou geliefde politieagenten agressief behandeld en beschadigd zijn in hun gezondheid!
    Eerlijk gezegd zal dit in NL never nooit niet geaccepteerd worden. Ja misschien door mensen zoals jij?! Hier wordt het primitief genoemd.

    • Weer die nederlandse arrogantie. Jullie zijn perfect. Perfecter kan niet toch!!
     En.. jullie politie is super!!
     Laatst zag ik weer een ID controle punt. Raad eens wie in de rij stonden. Ja, de donkergekleurden. Het was een eng gezicht. We hebben hier wel over de nederlandse politie…

     • Maar kinderen en andersdenkenden worden hier absoluut niet zo middeleeuws mishandeld als jouw politie doet in Turkey. De door jou gebruikte “jullie” geeft aan dat jij “hier” niet thuis bent want anders zou je zeggen “Onze”.
      So… go home dude en laat je door de overheid daar aan de kant zetten. Manman… Meelij met je.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here