PKK schort terugtocht uit Turkije op

23
2

LegerEen pro-Koerdisch persbureau in Turkije meldt dat de Koerdische rebellen hun terugtocht uit Turkije hebben opgeschort, omdat ze vinden dat Turkije zijn beloften niet nakomt aan de Koerden. Dat schrijft de NOS vandaag.

De Koerdische Arbeiderspartij PKK kondigde in maart een wapenstilstand af, en begon in mei met de terugtrekking van strijders naar bases in het noorden van Irak. Turkije zou een begin maken met hervormingen ten gunste van de Koerden in het land.

Het persbureau Firat schrijft vandaag dat de rebellen vinden dat de regering niet de noodzakelijke maatregelen heeft genomen om te komen tot democratisering.(Bron: NOS)

23 REACTIES

 1. De rellen zijn weer begonnen in Istanbul !!!! We zullen zien hoeveel krediet Akp letterlijk en figuurlijk heeft. Terwijl de akp een vredig istanbul promote om de olympische spelen binnente halen. Werden vredige demonstranten inelkaar geslagen. Nergens in de promotie video was een gesluierde vrouw te bekennen. Wel jongeren die verliefd elkaar de hand vasthouden. Huh?? Nou ja. Nu roept een of ander akpr dat de demonstranten henna in hun kontmoeten steken. Omdat volgens de akp het de schuld van de demonstranten is dat tokio inplaats van istanbul gekozen is. Triest triest triest. Dit zijn de type mensen die de akprs volgen. Net zoals eddiegan .turkse gesneuvelden in de pkk oorlog kopgesnelde hoofden noemde. Stelletje bruten zijn de akp. USA schuld geven van demonstraties en nu steun aanbieden.

  • Ben jij een Turk. Volgens mij niet. Wat een haat zeg..
   In Turkije worden ook verkiezingen gehouden. Mensen stellen zich kandidaat. Zij worden gekozen als ze genoeg stemmen krijgen. Dit heet DEMOCRATIE. Ik weet niet wat jouw politieke voorkeur is, maar volgens mij moet jij een gesprek met een psycholoog hebben. Je vindt de AKP maar niks. Je hebt een sterke afkeer over alles wat islamitisch is. Durf je jezelf wel een Turk te noemen. Hier in Nederland heeft de VVD de meeste stemmen gekregen. Ben je een VVD fan of heb je ook tegen deze partij een sterke afkeer.
   Als je geen vrije verkiezingen accepteert dan is het misschien voor jouw en voor de mensen in je omgeving beter dat je naar een land verhuisd waar helemaal geen verkiezingen zijn. Noord Korea misschien..

  • Omdat jij tegen ingrijpen ben moet iedereen tegen zijn. Weer een extreem linkse fanaat. Vind je het nog wel leuk om naar een moslim land op vakantie te gaan. Erger je aan al die vrouwen die een hoofddoek dragen. Irriteer je aan de ezan die je 5 keer per dag te oren krijgt.
   Dan is Turkije geen leuk land voor jou. Is het niet een idee om de turkse ID in te leveren en je vakantie voortaan in Noord Korea te houden!! Het is maar een idee..

 2. Mijn grootvaderen hebben gevochten im de dardanellen en de bevrijdingsoorlog van Turkije. Zij aan zij met Mustafa Kemal pasa. Ze hebben vast wel filie van jou opgehangen voor landverraad.

 3. Turkije is geen democratisch land en de verkiezingen zijn niet democratisch verlopen. Ben het eens met Capulcu. Tijd voor een nieuwe regering! Tegen demonstranten zoveel geweld gebruiken met doden en vele gewonden als gevolg. Mensen onschuldig in de gevangenis, het volk opleggen wat ze wel en niet mogen doen. Noem je dit democratie?

  • En in welk land is wel “democratie” dan ? In Nederland, waar ze zoveel beloven en niks nakomen ? In Rusland waar ambtenaren valse stemmen inbrengen voor wie anders dan Poetin ? In Afghanistan, Iraq, Egypte, waar zogenaamd leiders zijn gekozen door burgers maar in feite poppen zijn van (jij mag het raden)?

   En wat denk jij dat die “capulcu’s” allemaal doen? Lekker met een bordje op een plein iets roepen zoals in Nederland. Ze VERNIELEN van alles, wat van de staat is maar ook van NORMALE burgers.. winkels etc waarmee ze hun familie onderhouden. Ze vallen politie aan met molotov cocktails etc.

   Wat verwacht jij dat de politie terug moet doen? Gewoon zn gang laten gaan? Laat ik maar hopen dat jij niet zo dom bent. Ik stel eens voor dat alle domme capulcu’s een meer research moeten doen voor ze hun mond opentrekken… Je zet je zelf alleen maar voor schut, daarom een tip: eerst denken dan typen.

   • ja, Burcu ( of whatever ),

    Ga eerst research doen voordat je onzin mekkert. Wat die capulcu’s doen , is dat democratie. Ooh, wij hebben recht op demonstreren. Dat gaan we dus ook doen wordt er gezegd.
    DE WAARHEID is dat ze andere bedoelingen hebben. Eigendommen vernielen van de staat. Deze eigendommen heeft de staat gekocht met andermans belastingeld. Die eigendommen zijn dus van iedereen. En dan durf je je bek open te trekken dat er in Turkije geen democratie is en dat er een andere regering moet komen. Heb je een geschikte kandidaat. Zo ja, dan bel je je familie in Turkije en vraag je bij de verkiezingen in 2015 hun stem op je favoriete kandidaat te geven. Dude…

    Zien jullie niet dat dat de kaaskoppen er alles aan zullen doen om Turkije in een slecht daglicht te plaatsen. En.. de weinige domme nep turken doen mee.

    • ik weet niet wat je in nederland zoekt? zoals zovelen waarschijnlijk: of je (groot)ouders en in nederland geboren of onder begeleiding er zelf naartoe gegaan.
     in alle gevallen blijft je hart turks, daar is verder niets mis, maar je zou net iets meer respect voor (in jouw ogen) je gastheer moeten hebben. zoals ik dat ook hier in turkije heb voor gastheer turkije.

 4. Turkije democratisch? Oh please 🙂
  Het feit dat Erdogan zijn schaapjes in het zuid-oosten heeft omgekocht met gratis macaroni en steenkool zegt genoeg. Het is wel opmerkelijk dat hij t vooral moet hebben van de mensen uit laagopgeleide gedeelten in Turkije. Als hij de barriere van 10 % omlaag zou halen, dan zou er een goede stap in de richting worden gezet. Daarnaast moet Erdogan en de AKP stoppen met het gebruiken van stembiljetten van overleden mensen. We weten heel goed op wie die zogenaamde overledenen stemmen 😉

  Als Erdogan democratisch was, dan zou hij heel anders zijn omgegaan met de gezi protesten. Wat eerst een vreedzaam protest actie was om het park gezi te behouden veranderde letterlijk in een bloedbad. Dankzij erdogan, en op hoeveel doden zitten we nu, 6? Hoeveel mensen zijn permanent blind geworden aan een of beide ogen? Tientallen. Hoeveel mensen zijn met ernstige wonden in het ziekenhuis belandt? Ik ben de tel al kwijt.

  Erdogan is niks anders dan een leugenachtige fascist, die doet alsof hij anti israel is maar ondertussen wel zijn zoon zaken laat doen met die zo gehate vijand 🙂

 5. En wat al helemaal bizar is, is het feit dat de demonstranten in turkije worden uitgemaakt voor van alles en nog wat. Maar wanneer de billenmaat van erdogan in Egyte van zijn troon wordt gestoten,is het meer dan normaal dat de mursi voorstanders gaan protesteren. En wanneer daar doden vallen is het onacceptabel, opeens zie je iedereen in de weer met de R4bi4 teken, niet eens wetende wat het betekent en waar t voor dient.

  Mursi is een achterlijke wezen, die een voorstander is van het huwen van meisjes van 9 jaar! Mursi is een voorstander van het hebben van seks met je overleden vrouw, mits de walgelijke daad binnen zoveel uur nadat de dood is ingetreden plaats vindt. Zo n figuur wil je niet aan het hoofd van geen enkel land zien, maar erdogan vindt hem geweldig!

  • @ Ela, ik heb dit al gepost maar de vraag is lees jij dit express niet of beantwoord je deze niet, omdat jij weet dat het waar is. Maargoed ik kijk uit naar jou antwoord, zie hieronder 🙂

   En in welk land is wel “democratie” dan ? In Nederland, waar ze zoveel beloven en niks nakomen ? In Rusland waar ambtenaren valse stemmen inbrengen voor wie anders dan Poetin ? In Afghanistan, Iraq, Egypte, waar zogenaamd leiders zijn gekozen door burgers maar in feite poppen zijn van (jij mag het raden)?

   Over het feit dat jij zegt dat Erdogan stemmen gebruikt van dode mensen, post aub wat bewijs. Ik kan ook iets op het net plaatsen wat complete onzin is. Back je story ff op.

   Wat heeft democratie te maken als iemand jou land kapot maakt ? Ben ij serieus zo achterlijk? Wat verwacht je dat Erdogan of hier in NL Rutte dan zegt? Iets in de richting van ” Mannen laat ze hun gang maar gaan, we hebben een oneindig reserve aan geld, laat de politiemensen maar gewoon branden op straat. Alle winkels vergoeden we vast wel een keer door belastingen te verhogen”………..

   Man man man denk eens een keer logisch na. Eens kijken hoe het hier gaat als mensen winkels en molotov cocktails naar de politie gooit. En dan ook nog de aanleiding van dit hele zooi… Omdat er een aantal bomen gekapt worden? Serieus ? Er zijn honderdduizenden bomen extra geplant, maar omdat deze bomen worden verhuist, verbrand jij winkels, valt politie aan, gebruikt geweld tegen burgers etc ? Ben jij serieus ela ?

  • Het ging Erdogan om de MANIER (aka militaire coup) waarop hij is afgezet? Ken jij de geschiedenis van Turkije ? Zo nee, zoek maar ff keer op wat met Menderes is gebeurd meid :). Dit wat daar is gebeurd is in Turkije al een keer gebeurd. Vandaar ook de nieuwe wetgeving 🙂

   Het verbaast mij dat jij zo zeker spreekt over het feit dat iemand die de rabia teken gebruikt niet weet waar het voor staat, maargoed dat laat ik aan jou over. Plus wie zegt dat Erdogan het eens is met de punten waarmee jij komt aanzetten dat Mursi een monster is? Misschien zijn het wel andere punten. Ik vind sommige mensen ook wel geweldig maar ik ben niet alles met hun eens… nou ja, iig nuff said.

  • Zijn dat vreedzame demonstranten. Het zijn leden van de communistische partij. Zie de vlaggen die ze elke keer dragen. Het beste is om die tuig een enkeltje te geven naar de werkkampen in siberie. Daar zullen die communisten zich we’ll thuisvoelen.

 6. Vatan hain yobazlar sizi, veteranen en groot deel stond op de taksim plein. Veel artiesten deden eraan mee. Kijken jullie maar voetbal en kralfm geralfm luisteren. BOEREN!!!!

  • welke veteranen? hoeveel man waren dat?
   als het je Turkije niet bevalt ga je volgend jaar maar naar egypte mursie is weg.

   MAAR ERDOGAN BLIJFT!!!!!!!!

 7. Het valt me op dat 10 procent drempel hier genoemd wordt, alsof Erdogan dat niet wil invoeren. De oppositie houdt dat tegen. Waarom zou dat komen?
  Ik heb niets tegen de demonstranten voor meer groen, maar valt me op dat de meesten die schade hebben aangericht, niets te maken hebben met meer groen. Wat maakt het dan uit als er uit de showbizz ook mensen hebben gedemonstreerd. Als die lui in een adem genoemd willen worden met anarchisten en communisten, ach jah dan word ik liever een boer genoemd. Laten we ophouden met misbruiken van naam van Ataturk. Hij was geen communist en de relschoppers op gezipark hebben banden met extreem linkse partijen. En als je zo pro Ataturk bent, hoe kan je het dan ermee eens zijn dat er toen een Turkse vlag is verbrand. Ik dacht dat Ataturk stichter was van Turkije en van de turkse vlag. Voor mij een raadsel!!!
  En diegene die Erdogan een fascist blijven noemen: waarom heeft hij het zo ingevoerd dat een leider maar drie termijnen mag aanblijven. Dus deze fascist heeft het zo ingevoerd dat hij maar drie termijnen premier mag en kan blijven. Heeft de oppositie dit ingevoerd in hun partijstelsels. Kijk eens eerst naar de feiten,voordat we elkaar scheiden voor wat dan ook nog wat.

 8. Heb echt medelijden met jullie…RTE aanhangers. Er is geen democratie in Turkije of al die andere landen die genoemd worden. Maar het gaat hier over Turkije! Tayy?t is bang en pakt alles en iedereen aan! Het is één grote poppenkast maar op een dag is het echt over voor de AKP!

  • Burcu ( of whatever ),

   Wil je met argumenten komen. “Tayyip is bang bla bla “. Dus jij vindt dat hij bang is!!!! Domme turken bestaan toch….

   Weer een alaweed…. Het valt mij op dat alle alavieten links georienteerd zijn. Het wordt met de paplepel ingegoten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here