‘Amerika raadt reizen naar Zuidoost-Turkije af’

0
3

adanaAmerika raadt de eigen burgers aan af te zien van ‘niet essentiële reizen’ naar het zuidoosten van Turkije. Er zou sprake zijn van dreigementen aan het adres van Amerikaanse regeringsfaciliteiten en personeel. Dat stelt de Amerikaanse ambassade in Turkije vrijdagmiddag op de website meldt NU.nl.

Volgens de nieuwssite heeft het Amerikaanse consulaat in de miljoenenstad Adana toestemming gekregen van het ministerie van Buitenlandse Zaken om een groot deel van de staf en familieleden terug te trekken.

”Amerikaanse burgers die naar Turkije reizen of er verblijven, moeten waakzaam zijn voor potentieel geweld. We dringen erop aan dat Amerikaanse burgers demonstraties en grote bijeenkomsten vermijden. Zelfs betogingen die bedoeld zijn als vreedzaam protest, kunnen escaleren in geweld”, stelt de ambassade. Lees verder op NU.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here