Rabaa-gebaar populair in Turkije

27
30

R4BIAProminente Turken tonen sinds afgelopen weekend hun solidariteit met de Moslim Broederschap door het Rabaa-handgebaar te maken. Het saluut met vier vingers omhoog werd dit weekend tijdens een speech gebracht door premier Tayyip Erdogan en krijgt veel navolging schrijft De Volkskrant. Zo vierde voetballer Emre Belozoglu, aanvoerder van het nationale team, dit weekend zijn goal voor Fenerbahce door het Rabaa-gebaar te maken alvorens op zijn knieën te vallen om te bidden.

Volgens de krant betekent Rabaa ‘vier’ of ‘de vierde’ in het Arabisch en verwijst ook naar de Rabaa Al-Adawiya moskee waar de Morsi-aanhangers de afgelopen weken hun grootste sit-in hielden en waar ze vorige week bloedig verdreven werden.

Turkije protesteert al weken tegen het afzetten van president Morsi door het Egyptische leger en de daaropvolgende politieacties tegen de Broederschap. Erdogan noemde de bloedige politieacties van vorige week een ‘slachting’. Turkije verwijt andere landen dat ze de machtsovername door het leger niet hard genoeg veroordelen.

4

27 REACTIES

 1. Moslimbroeders en welvaart motherfunkers must die. Barbaren eerste klasse hebben niets van hun geloof begrepen. Dat emre zo een gebaar maakt is, omdat hij gehersengespoeld is of ook een partij van de geld,macht en brute barbaren (akp). Oost Turkije is al niet meer te redden koerdistan komt. Armenie en de grieken hebben zo ook nog hun claims. Dan de akp en seculieren het zal tot een clash komen. Al de aanhangers van de akp die zegge dat Turkije niet opgedeeld zal worden, open je ogen! Seculieren waren ook niet best voor Turkije maar liever hun dan de barbaren van nu. Vroeger kwam ik op voor alle Turken als ze gediscrimineerd werden omdat ik ze allen als mijn broeders beschouwde. Dat is afgelopen, boodschap aan Nederland sluit alle milli gorus en gulen stichtingen. Het is een tikkende tijdbom. Ben net terug van Turkije daar is iedereen verblind door de media. Ik zal vooraltijd de gedachtegoed van Ataturk trouw blijven. De man die als een van de eersten vrouwen stemrecht heeft gegeven. Geen wonder dat de man een glas teveel dronk, wat wil je als je volk grotendeels achterlijk is.

  • Begin me af te vragen tot welke uitgekotste bevolkings
   Groep jij eigenlijk behoort.

   Jij bent zeker ook een vluchteling welke onderdak
   Zoekt in Turkije als je elders je leven niet zeker bent.

   Snel vluchten naar Turkije. Daar is het veilig!

 2. Voor de koerden heb ik ook een boodschap als koerdistan komt verlaat Turkije dan hebben jullie immers jlllie koerdistan. Maar dat zal ook wel een nee worden vast. Dan krijh je van , nee wij zijn ook Turken mijn werk is hier in west turkije, we zijn toch broeders? Aan alle mensen die denken dat de koerden geen rechten hebben in Turkije. Land wat ze een recht van paspoort geeft, Land van wijlen president Turgut Ozal (half koerd) Ibrahim tatlises idem. Wat is de grootste koerdische stad ter wereld? Juist Istanbul. Geen diyarbakir batman kirkuk of mosul die dat voorbijgaat kwa cijfers. Dag Turkije ik hield van je.

 3. leger van Turkije, ten eerste jij vervuilt het Turkse legernaam met je achterlijke opmerking.. ten tweede, jij bent een kafir vermomd als Turk, ten derde, jij bent meer een gevaar voor Turkije dan alle zionisten bijelkaar, ten vierde, door jouw dictoriale aanhangers, is Turkije alleen maar een arm land gebleven zodat de westerlingen en zionisten Turkije als poppetje jarenlangnkonden bespelen.. 10 jaar terug was Turkse leger nog een armzalige man die zijn hand moest ophouden bij amerika om in leven te blijven en nu is daar een verandering aangebracht, nu vraagt amerika Turkije altijd eerst wat te doen in het midden-oosten voordat ze wat ondernemen in dat gebied… 10 jaar terug kocht Turkse leger noodgedwongen wapens van amerika en israel omdat ze in zware schulden zaten in die landen. NU bouwt Turkije zelf wapens en verkopen ze in het midden-oosten als warme broodjes en zijn grote concurrenten van amerika, israel en eu landen,,,, dus verander je nicknaam naar een kafir gavur zionist nep-Turk…

 4. Als je Turkije zooooo haat, waarom ga je dan op vakantie. Er zijn genoeg landen waar je van je vakantie kunt genieten. Dus, volgens jou zijn de aanhangers van de AKP gehersenspoeld. Je kunt niet eens fatsoenlijk ABN schrijven. Doe een opleiding, ga aan het werk i.p.v onzin te schrijven.

 5. Ik heb gezien dat jongens die in Assad’s gelegen gebied woonden en niet tot de MB behoorden werden doodgeschoten uit naam van Allah en kom er maar niet onderuit dat het andersdenken blijkbaar onacceptabel is in het denken van een groep Islamisten.
  Ik heb van mijn ouders te horen gekregen dat respect voor iedereen maar dan ook iedereen op zijn plaats is. Leven en laten leven! Maar… wat zie ik nu in alle discussies hier op Turksnieuws? Ik zie een enorme onverdraagzaamheid jegens andersdenkenden en dreigende taal naar elkaar. Ik zie dat men achter leiders aanloopt en voetstoots accepteert wat deze zeggen.
  Wat kan hieruit ontstaan is ronduit schadelijk voor hen die het goed menen en de zg gelovigen die hard roepen dat zei de enige waarheid kennen.
  Deze hetze richting anderen zal het fascisme opnieuw doen aanwakkeren en onze kinderen schaden.
  Het resultaat zal zijn dat hier in Nederland de nieuwe “ongewenste” de moslims zullen worden.
  resume
  Laat je niet zo opfokken door de leiders. Denk zelf en kijk goed om je heen naar anderen die de moeite waard zijn. Niemand heeft er baat bij om de ander te veroordelen.

  I

 6. westerse kafir wetten,

  1, verdraai alle feiten zodat het neerkomt dat we onschuldig zijn

  2, geef alles de schuld aan de Moslims

  3, praat zoveel mogelijk over Moslims zodat ze onze vieze acties verdoezeld wordt

  4, als wij moorden, dan valt het onder vrijheid en as Moslims moorden, dan is het terrorisme

 7. interessant om te zien hoeveel Turken zo begaan zijn met Egypte en hun mond houden over Syrie…nota bene een land waarin hun geliefde AKP buitenlandse milities steunt, een zittende regering omver probeert te werpen en waar al duizenden doden zijn gevallen. zonder internationaal steekhoudend wetsartikel om zich op te beroepen…

  verder ook heel interessant dat Datzelfde Turkije olv dezelfde AKP ook meedeed aan een burgeroorlog in Libie.

  Kennelijk is niet het mensenleven zelf van belang, maar waar de AKP voor kiest!

  bah!

  • Heel interessant om te zien hoe de Palestijnen
   Lijden onder de Juk van de “anderen” en waar de rest van de wereld gewoon niets aan doet.

   Tuurlijk moet je milities steunen.
   Doen anderen toch ook in IRAK,AFGHANISTAN enz.

   Waarom zeg jij daar niet van?

 8. Kijk om je heen in de wereld. Waar is er rotzooi en oorlog? Tuurlijk zijn er hele goeie moslims maar de rotte appels verpesten het!

 9. @Hayret
  Amin! Je hebt het mooi verwoord,

  de meeste mensen (seculiere idioten zoals degene die zich leger van turkije noemt) weten niet wat er voor 10 jaar geleden afspeelde in Turkije, iedereen was bang voor politie, leger, ambtenaren en seculieren…omdat zij tot aan de bot corrupt en haatzuchtig waren…ze dulden geen sympathie voor anders denkenden (Zie Adnan Menderes, Turgut Ozal, muhsin yazisioglu)
  Inderdaad zij zijn kapitalisten, onderdrukkers, haters, te ultra nationalistisch, hebben tunnelvisie en oorlogzuchtige barbaren!

  • de tijd van corruptie is voorbij dankzij de AKP. Je kunt nu makkelijk een klacht indienen zonder je mannetje te hebben. Er wordt gelijk naar gekeken. Heb ik zelf meegemaakt.

 10. ja jij bent kafir…eens een kafir altijd een kafir…jij bent geen turk maar hybrid turk…turk betekent moslim…komt van seljukse rijk, osmaanse rijk..je voorvaderen zullen vast omdraaien in hun graf uit schaamte voor hun nakommelingen…

 11. Achterbakse SUL.
  Dat wat jij opsomt wil niet zeggen dat iedereen ermee eens is en dat het overal gebeurd.

  Je bent zo dom dat je het niet zal begrijpen.

  Kleine jongens verkrachten in de kerken en kloosters!
  Dat is lekker.

  Jongen kinderen de ballen afsnijden in de klooster
  Met goedkeuring van de PAUS!

  Dat is prachtig.

  Alles in de doofpot stoppen in de mom van het waren
  ROOMS katholieken.

  Maakt mij geen ene drol UIT.

  Een kruis is een kruis.

  Kom maar met je vragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here