Turkije roept ambassadeur in Egypte terug

5
2

amb_egypteTurkije heeft haar ambassadeur Hüseyin Avni Botsali in Egypte teruggeroepen voor overleg. Het land besloot daartoe na de bloedige confrontaties tussen Egyptische veiligheidsdiensten en aanhangers van afgezette president Mohamed Morsi. Als reactie haalde de Egyptische regering haar ambassadeur terug uit Ankara, maakte het ANP vandaag bekend.

De landen liggen al langer in de clinch over het afzetten van Morsi. Volgens Turkije is sprake van een ‘onacceptabele staatsgreep’. Het land heeft de VN-veiligheidsraad opgeroepen om in te grijpen.

5 REACTIES

 1. Volgens Turkije is er sprake van onacceptabele staatsgreep!!!! Is dat niet zo dan?en wat zegt de continent die het altijd heeft over mensenrechten en democratie?niks ze benoemen niet eens eerlijk wat er is gebeurd,de doek is gevallen en de schijnheiligheid van Europa is te zien als nooit tevoren,Europa kan Turkije dus nooit meer de les lezen over mensenrechten of correcte democratie en Peter al helemaal niet meer dus Peter voortaan stil aub over de Turkse mensenrechten of democratie.

 2. er is geen democraat in Europa die de staatsgreep in Egypte steunt!

  Echter, Turkije steunt wel partijen (niet legitiem) in een oorlog in buurland Syrie…

  Dus de pot verwijt de ketel…

  dat de politiek zo werkt is evident…

  wie heeft jou dan ooit verteld dat Europa altijd kiest voor democratie als deze niet een zwart wit verhaal is.

  Alsje jouw mening bij Egyptenaren voorlegt zal ook 1 op de 2 het niet eens met je zijn omdat zij geloiven dat de staatsgreep er kwam om de democratie te redden!

 3. Wat heeft Egypte met Syrie te maken??

  Volgens mij is Hatice een alaweeeed. Dus altijd een anti-AKP’er

  Natuurlijk moet Turkije de meerderheid in Syrie steunen. Tot nu toe hebben de Alavieten over de Soennieten geheerst. Dit is nu afgelopen. De smaak van de macht is zoet. Hier wil Assad geen afstand van doen.

 4. Hatice je snapt niet echt wat ik bedoel!als je goed leest bedoel ik dat de Europeanen niet veroordelen,of ze het steunen of niet kan ik niet weten snap je m nu?ik zeg ook niet dat Europeanen altijd kiezen voor democratie,om precies te zijn vertel ik je met je eigen woorden,iets wat dus niet een zwart wit verhaal is moeten ze ook niet denken dat zij (Europa)Turkije kan vertellen wat goede of slechte democratie is!snap je m?dat 1op de2 Egyptenaren zullen zeggen dat ze staatsgreep is gekomen om de democratie te redden kan al niet omdat de meerderheid heeft GEKOZEN voor morsi,MEERDERHEID!!!dat is dus niet 1 op de 2 snap je m?en de akp is een soennitische parij dus het is logisch dat zij soennisch steunen in Syrië tegen de shiiten,ik kan nu niet de sektarische verleden aan je uitleggen want dat duurt te lang snap je m?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here