Belastingdienst wil afspraken met Turkije

19
29

eurootjesDe Nederlandse Belastingdienst wil afspraken maken met Turkije(*) over het automatisch uitwisselen van gegevens over vastgoed. Zo kunnen Nederlandse belastingplichtigen die een huis of ander onroerend goed in Turkije niet hebben opgegeven bij de fiscus, worden aangepakt.

Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) meldt dat dinsdag aan de Tweede Kamer, in antwoord op vragen van SP-Kamerlid Farshad Bashir. Nederland kan Turkije nu ook om informatie vragen over onroerend goed, maar de uitwisseling gaat nog niet automatisch.

Die onderlinge automatische uitwisseling van bepaalde categorieën inlichtingen die voor de Belastingdienst van belang zijn, gaat wel binnen de EU werken, vanaf 2015. De eerste uitwisseling zal dan betrekking hebben op het belastingjaar 2014 meldt het ANP.

(*) Ook met Marokko.

19 REACTIES

 1. Hahaha schrapen schrapen schrapen. ….Zielepoten. Die hebben echt niets beters te doen wij betalen ons al blauw nog even zwart. Nog verder burgeroorlog kan toch niet anders. Het wordt echt te gek hier.

 2. Dit is een heel goede stap van de Belastingdienst, mijn compliment. Houd je aan de regels en je bent overal van gevrijwaard. Nu komen alle (ook Turkse Nederlanders) huiseigenaren die in Turkije een of meerdere woningen hebben voor het voetlicht. Prima zaak. Kun je niet meer rommelen met allerlei toeslagen die je onterecht ontvangt. En ja WIM, ik denk dat die NSB-opmerking even moet worden afgevangen door de AIVD. Dat is een regelrechte belediging die absoluut niet door de beugel kan.

  • Ik den dat jullie twee wel heel goed in het rijtje NSB’ers passen stelletje staats HONDEN. Afz jullie broodheer met meer dan 875 personen in dienst van jullie zielige nederlanders volk iets wat jullie nooit zullen begrijpen grijze massa bewoners. Schrijf een bericht als je nog een baan zoekt in ons filiaal turkuje economische groei verwachting komend 10 jaar 10% per jaar.;

 3. wim, het is algemeen bekend dat nederlanders elkaar graag misgunnen en verraden, dus wat loop jij te huilen als ik er wat van zeg? en broodheren? ten eerste, ik heb nog nooit 1 cent van een uitkering genoten tot nu toe in mijn 20 jaren waar ik ooit recht op had kunnen hebben. Als je er wat over wilt zeggen, ga dan naar de luie asielzoekers die jullie maar al te graag opnemen en verwennen om heilig over te komen bij de europese vriendjes. Turken moeten jullie met rust laten, want Turken doen goede zaken tussen holland en Turkije, wat op neer komt, Turken zijn jullie broodheren!

   • De reden dat ze de Turken gaan proberen leeg te plukken is omdat ze de bui al voelen hangen..
    ..
    Turken beginnen terug te keren, men beseft dat Turkije het beter doet als Nederland dus men wilt ook terug keren.. Nederland probeert dit te voorkomen! Waarom?? De vergrijsde Nederland blijft uiteindelijk nog grijzer achter!
    ..

 4. Uhm hoe zit het met mijn ouders. Mijn vader heeft 2 jaar zwart op wit in de bouw gewerkt in de 2 jaar tijd heeft hij een huis gebouwd/gekocht in Turkije. helaas is zijn contract niet verlengd en heeft nu een uitkering. Hoe gaan ze zulke mensen aanpakken????

  k*t kabinet heeft niks beters te doen dan graaien, graaien wat je te pakken. dat noemen ze stelen

 5. Begrijp niet dat er zulke irritante opmerkingen geplaatst worden. Geef gewoon je mening over het onderwerp. Als die mensen in Turkije belasting betalen hoeven ze dat niet ook nog eens in NL te doen. Maar ja NL moet bezuinigen en probeert op alle mogelijke manieren geld binnen te halen. Meestal op de verkeerde manier!

 6. Gaan ze ook direct de vastgoed en spaargelden van Nederlanders onderzoeken. Daarmee kunnen ze 10x de huidige en in de toekomst ontstane begrotingstekorten sluitend maken.
  Luxemburg, Zwitserland, Amerika, Israel, Zweden, België, Frankrijk, Spanje
  zijn heel veel spaargelden van Nederlanders opgeslagen. Uiteraard tref je hier ook legio vastgoed aan, waar geen cent belasting over is betaalt. Belastingontduiking mag niet, belastingontwijking wel. Schijnheilige gedachte. Dan hebben we het niet eens gehad over de Nederlandse bedrijven, die op grote schaal frauderen. Gerenomeerde accountantskantoren, bouwbedrijven, woningcorporaties, verzekeraars en banken hebben de burgers en de overheid voor miljarden euro’s benadeelt. De rekening is gestuurt naar de burgers. De criminelen zijn vrijuit gegaan. Klasse justitie wordt toegepast. Asielzoekers naar Nederland halen. Duizenden euro’s subsidies incasseren over de rug van hun. Vervolgens komen de zg. maatschappelijke medewerkers in beeld, die hun haarfijn uitleggen hoe ze alles GRATIS kunnen krijgen. Krijgen. Ze hebben niet 1 cent belasting betaalt of 1 dag gewerkt in Nederland. Vervolgens kloppen ze aan bij de Sociale dienst, waar ze eveneens haarfijn uitleggen, hoe ze GRATIS hun woning ingericht kunnen krijgen. Hardwerkende Nederlander krijgt 0 op rekest.
  Stelletje hypocrieten. Een Nederlandse overheid geeft 1 euro incasseert 100 euro. Liefdadigheid staan ze bekend om. Hahahaha.

  • Vluchtelingen hebben een goede reden om hun land te verlaten. namelijk vrijheid vinden. Voor geen cm zou ik met hen willen ruilen. Ogenschijnlijk is jouw harteloosheid geboren door de verhalen van voor jou belangrijke eeuwenoude verhaaltjesboek. Of je hebt er geen snars van begrepen door de verkeerde leermeesters!
   En indien je Nederlander bent… wat let je om politiek actief te worden en de zaken te helpen veranderen/verbeteren en de belastingmisbruikers uit Luxemburg, Zwitserland, Amerika, Israel, Zweden, België, Frankrijk, Spanje plus Marokko, Turkije en Oostblok te corrigeren?

   • Wim zim simsalabim.. Nu de naam ff anders denken..
    ..
    Je bent zon schijnheilige bastaard dat ik gewoon 1000% zeker weet dat jou doel propaganda zaaien is!
    ..
    Hoe jij reageert, terwijl je opmerkingen tegen elkaar in druisen.. Verschillende reacties van mij voor jou die niet door komen.. 1001% zeker dat deze site meer is als de waarheid, of moet ik zeggen minder?!

 7. Hahahahahahah weet jullie wat dit is mensen?dit zeg ik al een paar jaar die kaaskoppen beginnen honger te krijgen,ze beginnen echt scear te worden en effe over de toeslagen,daar moet je bij de Bulgaren voor zijn hellogoodbye niet bij de Turken,huizen bouw je niet met toeslagen maar met flappen van 500€€€€

 8. dit kunnen ze nooit doen die cheese heads wij blijven bouwen in turkije dus gewoon geld brengen naar ons land fuck the belasting wat zeg ik WERKEN IS GEZOND LAAT HET AAN DE ZIEKE OVER mvg abcv

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here