Taksimplein en Gezipark weer afgesloten

6
2

geziparkDe politie van Istanbul heeft vandaag aan het eind van de middag het Taksimplein en het Gezipark afgesloten voor publiek. Na de opening vanmorgen stroomde het park vol met mensen die slogans riepen als “Gezipark is overal”. Voor vanavond stond een publieke discussie gepland over de toekomst van Turkije.

Maar aan het eind van de middag besloot de politie het park weer af te sluiten. Oproerpolitie met gasmaskers gebruikte traangas en waterkanonnen om iedereen uit het park en van het plein te krijgen meldt de NOS.

Het plein en het park waren vorige maand het centrum van grootscheeps verzet tegen de Turkse premier Erdogan. Onder de mensen die zijn aangehouden, is ook de Turkse producer van NOS-correspondent Bram Vermeulen aldus de NOS.

6 REACTIES

 1. Triest..
  Dat zon kleine minderheid het denkt te bepalen voor heel Turkije..
  Ben inmiddels vanuit het westen naar het oosten van Turkije..
  Heel Turkije bloeit als nooit te voren..
  Ieder waar ik een gesprek mee voer meent dat als Erdogan verdwijnt, de bloei ook verdwijnt..

  Al met al kan ik dus wel redeneren dat de kleine minderheid ver van democratie af staat.. Toont gelijk ook dat het de westen niet gaat om democratie, maar om de val van het midden oosten..
  ..
  Als Nederlander kan ik zeggen dat het westen een revolutie nodig heeft..
  Als toerist in Turkije kan ik zeggen dat Nederland flink wat achter loopt!

   • Wat een mentaliteit.. Jij durft te oordelen over mij dat ik geen Nederlander ben omdat ik anders redeneer als jij?
    ..
    Dankje voor de opheldering.. Het is duidelijk wat jij verstaat onder democratie..

 2. ook deze keer weer worden de acties van de politie en de gourverneur niet ondersteund door wet en regelgeving. ook deze ker weer tal van bewijzen en video opnames van grof politiegeweld, nota bene tegen iemand die al half bewusteloos op de grond ligt voor boekhandel mephisto (links). toen deze weigerden de gewonde man aan de politie uit te leveren en op de ambulance te willen wachten, gooide de politie ook een traangas hier naar binnen. Mephisto is al langer een bron van irritatie voor de conservatieve politieleiding. Ook tijdens de gay pride werd dat duidelijk toen 35.000 mensn applaudiserend voor Mephisto langsliepen omdat deze als zowat enige zaak een regenboogvlag ophing aan haar gevel…

  • Ga eens de straat op in Nederland & blijf eens staan als de politie zegt vertrekken..
   Trek eens een grote mond open en verzet je tijdens een arrestatie..
   Ga eens protesteren zonder vergunning en blijf staan als de M E optrekt om het plein schoon te vegen..
   ..
   Kijk eens op youtube naar de vrouwelijke agent die een zwerver knietjes gaf omdat hi zich aan het “verzetten” was..
   ..
   Ik zou heel graag willen weten in welk land jij woont, de land van pracht en praal die dit allemaal mogelijk maakt..
   Ik ben heel benieuwd waar ik moet zijn zodat de politie mij niets kan maken!

 3. ben momenteel ?n TR. Het ?s heerl?jk h?er.

  de politie moet veel arder optreden. Anders krijg je deze terroristen niet klein. Wat niet via de stembus kan moet via geweld. Dit zal de meerderheid nooit accepteren. Turken moet je niet veel vrijheid geven. Hier wordt door linkse ataturken misbruik van gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here