WHO berispt Danone om Turkse babymelkcampagne

0
11

melkpoederLevensmiddelenconcern Danone is door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) opgeroepen te stoppen met zijn marketingcampagne over borstvoeding in Turkije. Dat meldt de Belgische krant De Morgen. In de campagne wordt gewaarschuwd dat moeders mogelijk niet voldoende moedermelk hebben om hun kind te voeden. Danone suggereert dat tekort aan te vullen met melkpoeder.

En dat werkte: de verkoop van door Danone gemaakte kunstvoeding is in Turkije met 15 tot 26 procent gestegen. Volgens Danone hebben zowel de WHO als Unicef hun goedkeuring gegeven aan de campagne, maar beide organisaties ontkennen dat tegenover The Independent.

Danone mag het logo van de WHO niet meer gebruiken op de verpakking van het melkpoeder. Lees het zeer uitgebreide verslag op demorgen.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here