Duizenden mensen op Taksimplein na uitspraak rechter

17
3

taksimOp het Taksimplein in Istanbul zijn duizenden mensen bijeengekomen nadat een rechter een politieman had vrijgesproken, die in Ankara een demonstrant had doodgeschoten. Ze eisten gerechtigheid voor de omgekomen demonstrant meldt de NOS.

De betogers riepen ook leuzen tegen de politie, die eerder op de dag een Koerdische jongen had gedood. Die protesteerde in een overwegend Koerdische stad in het zuidoosten van Turkije tegen de bouw van een legerpost. Bron: NOS.nl.

17 REACTIES

 1. Uitspraak van rechter die ze niet bevalt
  President die ze niet bevalt
  Politie die hun niet bevalt
  Ontwikkeling die hun niet bevalt

  Stelletje land verraders..
  Ga ma hopen op een infuus van Europa.

  • Amsterdammer..
   Correctie.. Niet Erdogan.. Het volk gaat ze een lesje leren.. Je zult het zien bij de volgende verkiezingen..

 2. Sluit me bij je aan Dekschip. Derde brug in Istanbul en nieuw vliegveld bevalt ze niet. Ze willen zo graag in het verleden blijven…

 3. Dekschip

  het is makkelijk praten voor iemand die niet woont en werkt in Turkije. Rechters in Turkije zijn niet bepaald objectief en onafhankelijk. Ik zal het makkelijker voor je maken; een agent schiet een demonstrant neer…deze demonstrant is een bekende van je..laten we zeggen familie of een goede vriend/vriendin…Tegelijkertijd is de rechter een vriend van Erdogan….wat weegt nu zwaarder denk je? Mocht dit jou overkomen dan hoop ik voor je dat die infuus uit Europa waar je het over had de rechter op zijn plaats zal wijzen.

  • Ohhh..
   Net als het gevalletje recent in noord Brabant..
   ..
   Agent rijd fietser van 18 dood door roekeloos rijgedrag & word niet vervolgt terwijl ieder ander zich zou moeten verantwoorden.. Zoiets?
   ..
   Of net als die agent die maar schoot omdat hij werd gestampt door 4 man & niet werd vervolgt..?
   ..
   ..
   Je praat echt onzin.. Gewoon totaal geen logica! Dus nogmaals.. Niet speculeren, blijf aub bij de feiten..
   ..

 4. Miralem

  Het is niet zozeer de brug waar men op tegen is maar de naam van de brug. De regerende partij wil de brug de naam geven van een sultan die Alevieten heeft vermoord. Over welk verleden heb je het?

  Ga eerst eens een paar jaar wonen en werken in Turkije misschien heeft je mening de volgende keer meer toegevoegde waarde.

  • Yavuz Sultan Selim is een prachtige naam en kenmerkt het karakter van de komende brug: sterk en krachtig, mooi en statig. Als een statig krijgsheer, een sterk overwinnaar, zal deze nieuwe brug over de Bosporus oost en west met elkaar verbinden en het miljoenen mensen gemakkelijker maken en zal tijdens de avond en nachtelijke uurtjes een genot zijn om naar te kijken vanwege de de mooie verlichting zoals de andere 2 bruggen. Ik ken nog de tijd dat er maar 1 brug was die oost en west verbond. Na ruim 30 jaar komt er dan een derde en zo zie je door de loop der achterliggende 10 jaren steeds meer kunstwerken bij komen en een statig kunstwerk verdient een statige naam.

  • Ga jij maar eerst eens een paar jaar in Nederland werken die jou centen weg geeft.. Dan praten wij verder..

  • Olijfje. Kind, JIJ hebt helaal gelijk. Ik ben heel vaak in Turkije. Ik ben trots op de mensen daar op Taksim. Zij laten de macht van de rede zien! Helaas is dit aan Endorgan en consorten niet besteed. Doch de aanhouder wint! Dus blijf slaan op de pannen, gooi bloemen naar de politie… De wereld moet dit zien. Vreedzame demonstratie en vrijheid van meningsuiting is het waard!!
   Endorgan noemt ze terroristen. Voor elk redelijk denken mens zijn zij de geuzen van de Turkse democratie!!! HULDE!!!

 5. *Dutch Osmanl? Kad?n?

  ?n welk tijdperk leef jij…Een nieuwe brug hoort een nieuwe neutrale naam te krijgen. Een naam dat het volk bindt net zoals een brug de functie heeft te verbinden.

  Nederlanders staan erom bekend objectief en neutraal te zijn dus ik snap niet waarom jij jezelf Dutch noemt..Gezien je manier van redeneren lijk je meer op het marionette poppetje van een narcistische dictator.

  *Dekschip

  Uiteraard heb je net als in ieder ander land ook in Nederland rotte appels. Die agent in NL had ook vervolgt moeten worden net als de agent in Turkije.

  *Jonge

  thnx. Ben blij dat jij geen makke schaap bent..;)

  • Olijf..
   ..
   1. Ik ben trots op de naam die gegeven word, jij niet.. dus, jou wil telt & de mijne niet?

   2. Maar die man is niet vervolgd! Dus, is dit wat je bedoeld met Nederlanders zijn neutraal? Maw, redeneren ten voordele van = objectief?
   ………………………,,,,,,,,…..,,..,.,.,.
   Jonge..
   1. Kan je ook reageren door je argumenten te onderbouwen dmv feiten?

   2. Dat je molotovcocktails bloemen durft te noemen zegt genoeg over je geestelijke toestand..
   ..

 6. Dooie terorist is altijd sen goeie terorist ­čśÇ de man dat werd doodgeschoten zat al jarenlang bij een terororganisatie DHKPG!! Waar laats in Amsterdam ook paar van de leden zijn opgepakt!! Ten 2de de politie agent vlucht uit een groep van 40,50 dat word bekogeld !!! Met stenen en kattepults!! Het zijn allemaal motherfuckers !!!

 7. Blijkbaar stond je erbij! De conclusie dat het terroristen waren is wel heel erg kort door de bocht. De uitspraak over de dood van een demonstrant is typisch een uitspraak van onnadenkendheid. Toom je wat in zeg. Het zal je kind, broer ,vader of grootvader zijn. Wat een verdriet door primitief gedrag van de overheid.

  • Wim..
   De beelden die niet door de europesche zenders getoond worden zorgen voor de conclusie dat het geen vreedzame protestanten zijn..
   ..
   Ik krijg kippenvel van de gedachte dat er mensen als jij zon gewelddadige actie zoals het gooien van molotovcocktails omdat de politie te hard optreed als vreedzaam durft te redeneren… misschien een psycholoog een optie?

 8. Toom je wat in zeg zegt Wim,toom jij je wat in man loser,wij houden van Erdogan maar zo te zien haten jullie iedereen die van Erdogan houdt,waarom zijn jullie bijjjjvoorbeeld niet zo hard tegen die vuile zionisten jou kaaskoppenland is de beste vriend met zionisten ooooohh klopt jullie zijn de beste en de meest verlichtte natie h├Ę?jajaj Europa is heel braaf en onschuldig,heeft Erdogan geen fouten? Zal ie zeker wel hebben,we laten Erdogan niet opeten noch door Europa noch door zion,noch door die nazi’s noch door de Britten,en al helemaaaal niet door die bla bla neppe alevieten en al helemaal niet door iemand die Wim heet of die zich Wim noemt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here