Weer gesprekken over toetreding Turkije tot EU

8

EU Progress ReportIn oktober dit jaar krijgen de gesprekken over de toetreding van Turkije tot de Europese Unie een vervolg. Dat hebben EU-ministers in Luxemburg besloten meldt de NOS. Volgens de zender wordt er dan een nieuw ‘hoofdstuk’ besproken.

De gesprekken zouden eigenlijk rond deze tijd worden hervat. Door de manier waarop de Turkse autoriteiten reageerden op de protesten in eigen land zouden de onderhandelingen zijn uitgesteld. Vooral Duitsland had bezwaar gemaakt tegen het harde politieoptreden tegen Turkse betogers.

De toetredingsonderhandelingen met Turkije lopen sinds 2005. Veel vooruitgang is er sindsdien niet geboekt.(Bron/Lees verder: NOS.nl)

8 REACTIES

 1. Braafff…. Europa,ssssssstttt zit Europa!!!:)))Europa is blut Europa is blut wacht maar als de rijke sheiks oliebaronnen hun geld in Turkije gaan stallen,moet je zien hoe Europa gaan slijmen,dan gaan we allemaal lieve Turken op tv zien

 2. Weten jullie wat ik las vandaag in de krant???ze weten het niet meer in den haag nog eens 6 miljard erdoorheen drukken ooooooohhh ooohhhh zielige arme bescheiden laaglanders!!! Ze weten het gewoon niet meer,Peter geef ze even de nummer van king Erdogan misschien wil hij ze wel 100 miljard lenen,heeft ie dat?mischien niet maar hij belt ook wel even naar king Abdullah van Saudië.wat een drama hè in den haag? Peter ze hebben je hier nodig…

   • Lol, de europese ministers hebben besloten. Ja… ze zullen wel moeten, de tijd begint te dringen. ENS heeft inkomsten nodig. In Nederland valt weinig meer te halen zoals in de meeste Europese landen. Europa aan het infuus van Turkije is dan misschien nog hun enige redding, mits Turkije bereid is het knopje van het infuus open te draaien. Maar die kans zal echter heel klein zijn, tenzij Europa eerst voldoet aan het rijtje eisen wat Turkije aan hen zal stellen. Het zal niet de eerste keer zijn dat Nederland de hulp heeft ingeroepen van de Turken omdat ze zelf geen uitweg maar zagen, zoals in 1566 toen Willempie van Oranje de hulp inriep van het Osmaanse Rijk tegen de onderdrukking en overheersing van de Spaanse koning waaronder het Nederlandse protenstante en calvinistische volk gebukt ging en vervolgd werden. Toen is de leus ontstaan, ‘Liever Turks dan Paaps’, Nu zal de leus ontstaan, ‘liever Turks dan Europees’.

 3. dekkip toch maar cursus nederlands doen?? “ken Europa” lol
  Pseudo Amsterdammertje “Eurapa gaan” lol
  Niet opgelet op school of weinig grijze cellen??

 4. ‘ENS moet zijn EMS’, misschien kan een moderator dat even aanpassen. Lettertjes zijn erg klein en mijn ogen hebben daar soms moeite mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here