Irritatie tussen Duitsland en Turkije

3

DL.TRTurkije en Duitsland hebben elkaars ambassadeur op het matje geroepen. Dat meldt de NOS. Volgens de zender is Turkije boos over de opmerkingen die bondskanselier Merkel begin deze week over de protesten in Turkije maakte. Duitsland wil nu niet verder praten over toetreding van Turkije tot de EU.

Merkel zei dat de Turkse politie “veel te hard” heeft opgetreden tijdens de protesten tegen de regering van premier Erdogan. Volgens de Turkse minister van Europese Zaken Bagis maakte ze die opmerkingen alleen maar om kiezers achter zich te krijgen. In september zijn er parlementsverkiezingen en Duitsland heeft een grote Turkse gemeenschap.

Inmiddels hebben de ministers van Buitenlandse Zaken van Turkije en Duitsland elkaar vandaag ontmoet in een poging de opgelopen spanning tussen beide landen te verlichten. Volgens Duitsland was de sfeer tijdens het gesprek “constructief en vriendelijk” en is er gesproken over de relatie tussen Turkije en Europese Unie.

Bron/Lees verder op NOS.nl.

3 REACTIES

  1. Concurrent!!! Nog wel even,over een paar jaar gaan ze over op de slijmmodus,ach Aba Turkei is eine shone land:)))))

  2. Tjah… De leiders van Europa zien de kip met de gouden eieren vertrekken..
    Die balen natuurlijk dat de boer de eieren uitdeelt ipv afgeeft..

    Zeg maar.. “Buh bye buji buji Erdogan…”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here