Mensenrechtencommissie Turkse parlement in Nederland

5
7

parlementEen delegatie van de mensenrechtencommissie van het Turkse parlement is voor een driedaags bezoek in Nederland. Doel van de commissie is om te onderzoeken hoe in Nederland wordt omgegaan met de rechten van Turken. Dat meldt de NOS.

De commissie onderzoekt het weghalen van kinderen van Turkse afkomst bij hun biologische ouders. Ook de behandeling van Turken in Nederlandse gevangenissen staat op de agenda. De commissie heeft in Rotterdam en Deventer ontmoetingen met vertegenwoordigers van diverse Turks-Nederlandse organisaties.

Lees verder op NOS.nl.

5 REACTIES

 1. dat is mooi, erdogan moet hier in nederland ook wat te zeggen hebben bijna half miljoen turken. dat is mijn mening.

  lang leve ERDOGAN
  lang leve AKP

 2. Ik begrijp dat de gevangenissen hier net zo moeten werken als in Turkije. Eigenlijk net zo behandelen. Dus dat gaat ons Nederlanders geld opleveren. Meer mensen in een cel en niet luisteren gelijk rammen.
  Lang leve Oranje!!!

 3. Volgens mij schamen deze mensenrechtencommissie van het Turkse parlement zich niet, waarom
  a) de demonstratie is in eigenland verboden
  b) honderden journalisten, advocaten, de lede van het tweede Turkse kamer zitten in gevangenis
  c) 25 miljoen alevieten mogen hebben geen vrijheid van meningsuiting, geen vrijheid jegens hun geloof, deze miljoen doet hun geloof nog steeds stiekem en op hun ID kaart islam staat terwijl dat het niet zo geval is
  d) circa 30 miljoen koerden hebben geen bestand recht, meerendeel van dit volk zit in de gevangenis
  e) de rechten van vrouwen moet je daar niet eens beginnen
  f) het merendeel van kinderen hebben geen of onvoldoende leef omstandigheden, meeste kinderen werken voor hun ouders om leefomstandigheden van hun ouder mee te helpen
  g) de grootte en de belangrijkste media magneton zijn omgekocht om de waarheid te verbergen

  Ik vraag me af of hoe de door staat gestuurde en gerichte zogenaamds mensenrechten commissie hun verhaal aan 16,7 mio mensen kunnen verkopen. Misschien kunnen zij hun verhaal door economische belangen aan politiek Den Haag verkopen maar wij als volk zijn niet gek hoor.

  met vriendelijk groet
  deniz

 4. Deniz, de Turkse mensenrechtencommissie hoeft zich ook nergens voor te schamen.

  Dat gajus (o.a. de zogenaamde journalisten) wat in de bak zit zijn stuk voor stuk ergenekonfiguren die voorheen Turkije hebben kaalgeplukt en de bevolking in armoede lieten leven en niets aan de opbouw van het land hebben gedaan.
  Wat betreft die alevieten, iedereen weet dat zij geen moslim zijn, ze kunnen heel simpel een nieuwe id-kaart aanvragen waarop niet vermeld staat dat zij moslim zijn maar atheist.
  Wat betreft het ‘bestaansrecht’ van Koerden wat zij niet zouden hebben, hebben zij te danken aan de PKK-aanhangers onder hen die jarenlang hun eigen bevolkingsgroep in angst en beven hebben laten leven en alles voor hen blokkeerden en hen doodschoten als ze niet deden wat zij zeiden en ouders inprenten dat kinderen niet naar school hoeven en leerkrachten het leven zuur maakten.
  Wat die vrouwenrechten betreft, noem eens feiten in plaats van een slag in de ruimte te geven?
  Haaaa… het volgende is leuk. Binnen afzienbare tijd zul je dezelfde situatie in Nederalnd hebben en nog erger, dat jongeren moeten zorgen dat hun oudjes een redelijke ouwe dag hebben en zeker als ze hulpbehoevend zijn. Het zal niet meer zo lang duren dat Nederlandse gezinnen compleet voor hun ouders zullen moeten opdraaien. Verpleeghuizen gaan allemaal sluiten. (Als jij kunt overdrijven, kan ik het namelijk ook, maar neemt niet weg dat er al enkele zijn gesloten.)
  Die ‘grootte’ (moet ‘grote’ zijn voor als je dit niet wist) en ‘belangrijkste’ media plumpen nog iedere dag hun zionistische leugens op het internet, tv en kranten.

  Het is pure nonsens dat een land als Turkije zich zou moeten verantwoorden voor zijn economische groei en welvaart waar elke Turk van kan profiteren op korte of langere termijn. Dat dat steekt in de ogen van Europese landen waar de welvaart al jarenlang op zijn retour is en waar mensen financieel tot op het bot worden uitgeknepen door hun regeringen die hun ziel aan Brussel hebben verkocht en daarmee o.a. Nederland en zijn burgers in de uitverkoop hebben gedaan, is niet zo vreemd. Je mag blij zijn als je straks nog een aow-uitkerinkje kan krijgen wat je weer net zo hard kunt afdragen aan je kinderen of kleinkinderen om jou te verzorgen en te onderhouden, mits dat al voldoende zou zijn, want de Nederlandse wet zegt ook dat je aow met de helft gekort wordt als je samenwoont met je kinderen en als die kinderen zelf ook al aan aow toe zijn, krijgen die ook maar de helft. Fijne toekomst in armoede toegewenst in Nederland, Deniz. Het wordt tijd dat jullie in Nederland eens gaan demonstreren tegen jullie falende regering van pluchezitters.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here