Mogelijk doorbraak in ‘Taksim-conflict’

3
5

gesprekkenIn Turkije is mogelijk een doorbraak bereikt in het conflict tussen premier Erdogan en de demonstranten op het Taksimplein in Istanbul. Erdogan heeft vannacht in een gesprek met vertegenwoordigers van de betogers beloofd dat er een referendum komt over de nieuwbouwplannen voor het park bij het Taksimplein. Dat meldt NOS.nl.

Erdogan beloofde ook dat hij zich voorlopig zal houden aan een uitspraak van de rechter. Die bepaalde onlangs dat de bouwplannen opgeschort moeten worden. De regering gaat wel in beroep tegen het vonnis. Als de rechter dan alsnog besluit dat de bouwplannen door kunnen gaan, wil Erdogan een referendum uitschrijven aldus de omroep.

Ook de gouverneur van Istanbul, Hüseyin Avni Mutlu, heeft tot 05.00u in de ochtend gesprekken gevoerd met circa 150 demonstranten. Dat meldde hij zelf via Twitter (FOTO).

3 REACTIES

  1. Niemand heeft het meer over de illegale bouw die Israël door zet in het westelijke gedeelte!
    Mensen die hun huis worden uitgetrapt door buitenlanders vind ik erger als een paar bomen.. Tjah, westerse politiek.. Geen touw aan vast te knopen!

  2. Mijn beste Turkse landgenoten ik hou van jullie!!we laten met zijn allen deze slimme intellectuele hoogbegaafde journalisten zien dat we heus wel op de hoogte zijn!soms zie ik hier bij Pauw en Witteman en dat soort slappe programma’s dat ze van die slome grapjes maken over kaddafie en Mubarak,en dan denk ik wat een hypocrieten,jah dat zal ze niet lukken met Erdogan ouwe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here