Kritische tv-stations Turkije krijgen boete

18

halkHalk TV, Ulusal TV en twee andere Turkse TV zenders krijgen boetes van Turkse autoriteiten omdat ze kritisch verslag hebben uitgebracht van het politiegeweld bij de ontruiming van het Taksimplein. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

Volgens de krant worden de zenders beschuldigd van het in gevaar brengen van de intellectuele en morele ontwikkeling van jongeren. Lees verder in De Telegraaf of bij de NOS.

18 REACTIES

 1. We weten van welke hoek dit komt….Ha ha ha

  Daarom kijk ik ook niet naar die propaganda kanalen. Daar haalt Peter Edel dus zijn informatie vandaan.

  • Het valt mij trouwens op dat op deze site alleen maar negatief nieuws komt. Gaat er dan niks goed in Turkije??
   Wie is de redacteur. Ik heb even opgezocht. De naam van deze persoon klinkt niet eens Turks. Dat zegt genoeg.

 2. Osmanli Torunu je hebt helemaal gelijk.
  Turkije is een perfecte land zonder enige problemen,kritiek hebben is zinloos toch???

  • Kritiek is goed, discriminatie niet!
   Als Pietje zegt Frans is het land aan het islamiseren
   En Frans zegt nee, ik vind dat vrouwen met hoofddoek ook mogen studeren..
   Vervolgens vertel je het verhaal van Pietje maar die van Frans niet..
   Dat is nu discriminerende kritiek..
   Goed of niet goed, aan jou de oordeel!

 3. Ha die Osmanli torunu. Wat een bekrompen reacties zeg:

  1. Peter Edel schrijft hier alleen columns en heeft verder niets te maken met de site of dit bericht. Dus eenbeetje dom als je zijn naam zomaar hieraan koppelt.

  2. Er staan genoeg positieve berichten hoor – kijk maar eens in http://www.turksnieuws.nl/category/economie/. Misschien moet je minder selectief lezen.

  Overigens komt dit bericht van vandaag van de site van De Telegraaf en wij kiezen er zelf voor welk bericht wij plaatsen. Andere keuzes uit andere media waren: ‘De sfeer in Turkije wordt steeds grimmiger'(Dagelijkse standaard), ‘Erdogan is te arrogant voor democratie'(Elsevier), ‘Investeerders vrezen Turkse rellen'(Telegraaf), ‘Politie Turkije arresteert advocaten(Volkskrant)’, ‘Turkse politie richt waterkanon op rolstoel'(Algemeen Dagblad) etcetera.

  En ook al schreef Pietje Puk voor deze site – de berichtgeving in de overige media kunnen we niet anders maken. Misschien moet je wel je eigen site beginnen.

  MVG, webmaster

  • 1. Een beetje journalist komt met onafhankelijk nieuws.. Iets waar Peter in faalt met zijn vooroordelen!
   In peters woorden “de echte Turken gaan de straat op & de Akp schaapjes zitten thuis”. En intussen maar kopiëren plakken!
   Dus ik vind het juist heel dom om iemand juist niet te koppelen aan zijn colum die de overgrote deel van de Turkse bevolking definieert als nep Turken & de vandalen die molotovcocktails gooien.. Wilders word toch ook niet serieus genomen!!
   2. De positieve berichten zijn niet eens de top van de eisberg! De negatieve berichten daarentegen zitten vol met extraatjes..
   3. Je kon kiezen uit de keuzes in de media?! Dus zo komen jullie aan het nieuws, een beetje verslaggever creëert zijn eigen verhaal..
   4. Ik wi geen eigen site, ik wil dat jullie ons verhaal vertellen, het verhaal van de Turken, van beide kanten & niet het verhaal van de zionisten of van een bron waarvan de bron een Hollander is!
   5. Wijs niet steeds naar een ander & neem je verantwoordelijkheid om eerlijk nieuws te tonen! Het boeit niet dat iedereen slecht doet of geen eerlijk nieuws toont, begin bij jezelf en doe goed!!
   Slot, misschien moet jij eens een pilsje pakken met een Akp aanhanger.. Misschien moet ik jullie wegwijs maken want zoals het nu eruitziet hebben jullie hele foute vrienden!!

 4. ‘Leugens geoorloofd om Westen over te nemen’

  Gulen volgt het typerende islamitische recept: tegenover de niet-moslims tolerantie en dialoog verkondigen, en tegen het eigen publiek iets totaal anders: ‘Om de ideale moslimmaatschappij te vestigen is iedere methode en ieder pad geoorloofd, inclusief het vertellen van leugens

  Turkije wil Europa islamiseren via lidmaatschap EU

  “Democratie is als een trein. ALs je je bestemming hebt bereikt stap je uit”. == Tayyip Erdogan.
  “Democratie is slechts het middel waarmee we onze bestemming bereiken. Minaretten zijn onze bajonetten, koepels onze helmen, moskeeën onze kazernes en gelovigen onze soldaten”.== Tayyip Erdogan

  • Turkije is een land waarbij 99% moslim is.. Bevalt het je niet dan ga je toch lekker naar Syrië..
   Ff serieus.. Hoe voel je je nu Turkije op weg is naar een wereld macht met een islamitisch leider?

  • Turkije is islamitisch en zal dit altijd blijven. Of extremisten dit nu leuk vinden of niet. Nu nog de ottomaanse pracht herstellen.

    • Over 10 jaar als ze vragen wie Turkije groot heeft gemaakt? Zullen ze zeggen, Recep Tayip Erdogan!
     .
     Over 20 jaar als ze vragen wie Turkije aan het infuus van Europa wilden hebben? Zullen ze zeggen de Chp!
     .
     Over 30 jaar als ze vragen hoe ze de Turken ruim een eeuw voor de gek hebben weten te houden? Zullen ze zeggen, Mustafa Kemal Ataturk!

 5. Zonder Ataturk zou Turkije zoals nu nooit hebben bestaan. Ken je geschiedenis, leer wat anders dan alleen maar verhalen over Erdogan en AKP.

  • Ataturk.. Bedoel je die man over wie niks slechts gezegd mag worden?
   .
   Kunnen die hersencellen van jou ook een beetje zelfstandig denken of heb ik het nu tegen een bandrecorder.?
   .
   Ik zal je helpen.. Weet je wat de beste manier is om men niet te laten afwijken van wat jij zegt???
   .
   Hint… Zie eerste alinea!

  • wat heeft turkije voor Erdogan bereikt. Niks dus. Dit heeft te maken dat een hele kleine groep het voor het zeggen hadden onder het mom van ” wij gaan verder waar Ataturk is gebleven”
   Turkije heeft ook een geschiedenis voor Ataturk. Een hele rijke geschiedenis. Domme mensen willen dit niet zien. Als je ze vraagt wat er voor Ataturk was, dan wordt je dom aangekeken en is het antwoord “niks ?”

 6. Ataturk heeft een laatste stuk grond gewonnen en Turkije van gemaakt,en Erdogan heeft het gebouwd en prachtig mooi gemaakt That it,k ben trots op beiden maar 80,90 jaar lang hebben ze niks klaargespeeld al die domme partijen in het parlement,nu zijn we trots op akp en we willen geen chp klaar is Kees,ja dat Peter een kant kiest is duidelijk maar dat is zijn keus,k hoop dat ie vandaag Ankara en Istanbul ook laat zien met de akp meetings dan is ie pas stoer,oja dat zijn Hollanders niet

 7. Dekschip, laat die petertje en de chp aanhangers maar met rust ze zullen NOOIT voor erdogan zijn en altijd ANTI en negatieve berichten uitzenden, net als een JOOD die nooit een moslim zult worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here